هیأت وزیران در جلسه مورخ 18 /3 /1382 بنا به پیشنهاد شماره 12714 /46 /113 /24205 مورخ 26 /5 /1381 وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و به استناد ماده (22) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ـ مصوب 1380ـ آیین نامه اجرایی ماده (22) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی ماده (22) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
مصوب 1382,03,18با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1 (اصلاحی 06/07/1382)ـ نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که از این پس در این آیین نامه «واحد اجرایی» نامیده میشوند عبارتند از هر واحد مشخص و معین شده از سوی نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاﺀ (ص))، ارتش جمهوری اسلامی ایران ،نیروی انتظامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمانهای وابسته به آنها، که برای انجام عملیات اجرایی طرحها و پروژههای عمرانی قرارداد پیمانکاری منعقد نمایند.
ماده 2 ـ دستورالعمل خاص تعیین صلاحیت و رتبه بندی واحدهای اجرایی موضوع این آیین نامه با رعایت رشته کار و سقف مبلغ اعلام شده توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و ستاد کل نیروهای مسلح تهیه و ابلاغ خواهد گردید.
ماده 3 ـ وجوه دریافتی از بابت هر قرارداد اعم از صورت وضعیتها، تعدیلها، مابه التفاوت ها و غیر آن به حساب خزانه واریز می شود و معادل آن از محل اعتبار منظور شده در قانون بودجه سالانه در اختیار واحد اجرایی مربوط قرار می گیرد تا برای هزینه های مرتبط با قرارداد و نیز تقویت واحد اجرایی مربوط و جایگزینی استهلاک ماشین آلات و تجهیزات مورد استفاده قرار گیرد.
تبصره ـ برای هر یک از واحدهای اجرایی برحسب درخواست آنها، ذیحساب نسبت به افتتاح حسابهای بانکی مورد نیاز اقدام خواهد نمود.
ماده 4 ـ به استناد ماده (6) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به دستگاههای اجرایی کشور اجازه داده می شود در قراردادهای پیمانکاری موضوع این آیین نامه علاوه بر تضمینهای موجود، تضمین نامه بالاترین مقام واحد اجرایی متضمن تاریخ صدور، مبلغی که باید تأدیه شود، نام دستگاه اجرایی گیرنده وجه و تاریخ پرداخت (اعم از موعد معین یا عندالمطالبه) با امضاء مقام مذکور را نیز برای شرکت در مناقصه به عنوان ضمانت پیش پرداخت و حسن انجام کار قبول نمایند.
تبصره ـ درصورت عدم انجام تعهدات موضوع تضمین نامه فوق وزارت اموراقتصادی و دارایی (خزانه داری کل کشور) مکلف است با درخواست دستگاه اجرایی و تأیید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مبلغ تضمین نامه را از محل موجودی حساب درآمد اختصاصی موضوع ماده (22) قانون یاد شده به دستگاه اجرایی ذینفع مسترد نماید.
تبصره 2– معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور جهت افتتاح اعتبار اسنادی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برابر ماده (62) قانون محاسبات عمومی کشور – مصوب 1366 – متعهد می شود.
ماده 5 ـ واحدهای اجرایی می توانند ضایعات، مصالح اضافی، ماشین آلات، تجهیزات و اثاثیه کارگاهی مازاد را متناسب با نیاز خود تبدیل یا به فروش رسانند.
تبصره ـ در حین اجرای قراردادهای پیمانکاری، واحدهای اجرایی موظفند از ایجاد تعهدات مالی، استخدامی و بیمه ای برای نیروهای مسلح (ارتش، سپاه ، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح) خودداری کنند.
معاون اول رئیس جمهور – محمدرضا عارف
منبع سایت صلح