هیات وزیران در جلسه مورخ 25/12/1370 بنا به پیشنهاد مشترک نماینده ویژه رئیس جمهور در اداره امور بازسازی مناطق جنگزده و سازمان برنامه و بودجه و به استناد تبصره ( 30 ) قانون بودجه سال 1371 کل کشور آیین نامه اجرائی تبصره مزبور را به شرح زیر تصویب نمود:
آئین نامه اجرائی تبصره 30 قانون بودجه سال 1371 کل کشور
مصوب 1370,12,25با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1 – باعنایت به خدمات انجام یافته در جهت بازسازی مناطق جنگزده و بازگشت مهاجرین به اوطان خود از اول سال 1371، بنیاد مهاجرین جنگ تحمیلی در ستاد بازسازی مناطق جنگزده ادغام گردیده و کلیه امکانات ، اموال وظایف و پرسنل آن بنیاد به ستاد بازسازی منتقل می شود.
ماده 2 – اعتبار ردیف 105100 بنیاد امور مهاجرین جنگ تحمیلی سابق برابر قانون بودجه سال 1371 کل کشور برای تامین هزینه های مربوط به رسیدگی به وضع جنگزدگان ، از نظر مادی و معنوی ، حل مشکلات اقتصادی ، بهداشتی ، اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی ، اسکان ، اشتغال و بازگشت با رعایت قانون بودجه سال 1371 کل کشور و این آئین نامه براساس موافقتنامه متبادله با سازمان برنامه و بودجه قابل مصرف می باشد.
ماده 3 – تهیه و تنظیم موافقتنامه اعتبارات جاری مربوط به ردیف 105100 منظور در قسمت چهارم قانون بودجه سال 1371 کل کشور توسط ستاد انجام و پس از امضا نماینده ویژه ریاست جمهور یا مقام مجاز از طرف ایشان با سازمان برنامه و بودجه مبادله می گردد.
تبصره – سازمان برنامه و بودجه موظف است حداکثر ظرف مدت 15 روز نسبت به مبادله موافقتنامه اقدام نماید.
ماده 4 – اعتبارات مورد نیاز مرکز و واحدهای تابعه در استانها با رعایت برنامه های ذیل ردیف 105100 قسمت چهارم قانون بودجه سال 1371 کل کشور پس از تصویب نماینده ویژه ریاست جمهور در ستاد بازسازی و یا مقام مجاز از طرف ایشان به واحدهای ذیربط ابلاغ خواهد شد.
ماده 5 – مسئولیت تشخیص ، تعهد، تسجیل و صدور حواله به عهده نماینده ویژه ریاست جمهور یا مقام مجاز از طرف ایشان خواهدبود، تامین اعتبار و اعمال نظارت و پرداخت طبق قوانین مربوط به عهده ذیحساب می باشد.
ماده 6 (اصلاحی 03/08/1371)– واحدهای مسکونی و تجاری اعم از احداثی یا خریداری ، زمینها، سهام و داراییهای منقول و غیرمنقول شرکتهای تحت پوشش ، کارگاههای تولیدی ،ماشین آلات و ابزار بدون استفاده و مازاد ستاد بازسازی و نوسازی مناطق جنگزده کشور، که فهرست آنها به تایید نماینده ویژه رییس جمهور در ستاد بازسازی می رسد، به عنوان امکانات مشمول تبصره ( 30 ) قانون بودجه سال 1371 کل کشور و این آیین نامه محسوب می شود.
تبصره 1 – در مورد فروش اموال غیرمنقول موضوع ماده 5 این آئین نامه که مشمول مفاد تبصره 12 قانون بودجه سال 1370، کل کشور می باشد پس از کسب مجوز از کمیسیون موضوع تبصره 12 اقدام خواهد شد.
تبصره 2 – واحدهای مسکونی طرح همیاری که با مشارکت مهاجرین جنگ تحمیلی احداث گردیده اند زمینها، واحدهای صنفی و مسکونی که تا پایان سال 1369 توسط بنیاد سابق به مهاجرین واگذار گردیده است ولی سند رسمی به نام مهاجرین تنظیم نشده مشمول مقررات این آئین نامه نمی باشند ولی وجوه حاصله از وصول باقیمانده بها املاک و مستغلات مذکور مشمول مقررات این آئین نامه می باشد.
ماده 7 – واحدهای مسکونی ، تجاری ، زمینها، کارگاههای تولیدی موضوع این آئین نامه که در مناطق روستائی وکشاورزی قرار دارند به قیمت کارشناسی ( کارشناس رسمی دادگستری ) به روستائیان و کشاورزان ساکن همان منطقه فروخته خواهد شد.
ماده 8 – واحدهای مسکونی ، تجاری ، زمینها، کارگاههای تولیدی موضوع این آئین نامه که در مناطق روستائی و کشاورزی قرار گرفته اند و روستائیان و کشاورزان ساکن فعلی در همان منطقه متقاضی خرید آنها نیستند، و واحدهای مسکونی ، تجاری ، زمینها و کارگاههای موضوع این آئین نامه که در سایر مناطق مستقر هستند و همچنین ماشین آلات و ابزار موضوع این آئین نامه از طریق مزایده و با رعایت آئین نامه ذیربط بفروش خواهند رسید.
تبصره 1 – مهاجرین جنگ تحمیلی در صورت احراز شرایط مساوی در خرید امکانات موضوع ماده 7 این آئین نامه اولولیت خواهند داشت .
تبصره 2 – در صورتیکه خریدار وزارتخانه یا سازمان دولتی باشد طبق بند 1 ماده 79 قانون محاسبات عمومی و با قیمت کارشناس رسمی دادگستری عمل خواهد شد.
ماده 9 – ستاد بازسازی مکلف است وجوه حاصل از فروش امکانات مشمول این آئین نامه را به حساب درآمد عمومی کشور موضوع ردیف ( 390600 ) قسمت سوم قانون بودجه سال 1371 کل کشور واریز نماید.
تبصره 1 – وجوه حاصل از فروش امکانات موضوع این آئین نامه عبارت است از مبلغ فروش در هر مورد پس از وضع کلیه بدهی ها، تعهدات و هزینه های کارشناسی و انتقال همان مورد.
ماده 10 – اعتبار ردیف 105101 قسمت چهارم این قانون معادل (100% ) درآمد موضوع وصولی ماده 9 این آئین نامه جهت بازگشت و استقرار مهاجرین جنگ تحمیلی در مناطق آسیب دیده ناشی از جنگ و اشتغال مهاجرین و پرداخت بیمه کارکنان بنیاد مهاجرین تخصیص و دراختیار ستاد بازسازی قرار خواهد گرفت تا در راستای تحقق اهداف بازسازی استفاده نماید.
ماده 11 – کلیه دیون و تعهدات مربوط به حق بیمه کارکنان بنیاد مهاجرین سابق به سازمان تامین اجتماعی از محل وجوه حاصل از فروش املاک و اموال موضوع این آئین نامه تامین و پرداخت خواهد شد.
ماده 12 – بازگشت مهاجرین جنگ تحمیلی ، پس از دریافت آخرین قسط وام بازسازی و آماده شدن واحد مسکونی الزامی می باشد. در صورت عدم بازگشت کلیه کمکهای بنیاد در مورد این قبیل مهاجرین قطع و از تحت پوشش بنیاد خارج خواهندگردید.
تبصره 1 – عنوان مهاجرت مهاجرین خودکفا بلافاصله پس از بازگشت به محل اولیه سکونت منتفی می گردد و در صورتی که مهاجر تحت پوشش و مستمری بگیر باشد تا یک سال پس از بازگشت به محل سکونت اولیه از کمکهای نقدی بنیاد برخوردار و بعد از یکسال بشهروند عادی تبدیل و کلیه کمکها نسبت به مهاجر قطع می شود.
ماده 13 – ستاد بازسازی با ارائه کمکهای آموزشی و فنی ، پرسنل مازاد بنیاد و مهاجرین متقاضی استفاده از تسهیلات اعتباری تبصره 3 قانون بودجه سال 1371 کل کشور را در چارچوب دستورالعمل ستاد بازسازی در مناطق جنگزده حمایت خواهد نمود.
ماده 14 – سازمان بهزیستی کشور از اول سال 1371 حداقل 22 هزار نفر از مهاجرین تحت پوشش امور اجتماعی (خانوارهای مهاجر بی سرپرست ، با سرپرست از کارافتاده ، معلول ، سالمند و کودک بی سرپرست) در استانهای ایلام خوزستان و باختران تحت پوشش قرار خواهد داد.
ماده 15 – با توجه به مفاد تبصره 30 دائر برفروش املاک بنیاد مهاجرین و واریز آن به خزانه زمینهایی که متعلق به سازمانهای دولتی و وابسته به دولت بوده و بنیاد مهاجرین سابق در آنها مستحدثاتی ایجاد نموده است از طرف سازمانهای مربوط به ستاد بازسازی منتقل خواهد شد.
ماده 16 – اداره امور مهاجرین و امور و بازگشت و اشغال آنان در تشکیلات ستاد بازسازی تحت نظر نماینده ویژه رئیس جمهور انجام خواهد شد.
ماده 17 – سازمان امور اداری و استخدامی کشور با نظر و همکاری ستاد مرکزی بازسازی و نوسازی مناطق جنگزده کشور موظفند ظرف مدت 3 ماه نسبت به تعیین تکلیف پرسنل بنیاد مهاجرین سابق اقدام نمایند.
ماده 18 – نماینده ویژه رئیس جمهور در امور بازسازی با مقام مجاز از طرف مسئول اجرای این آیین نامه می باشد.
حسن حبیبی
معاون اول رئیس جمهور
منبع سایت صلح