
صبح روز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه جلسه ویدیو کنفرانسی بررسی ایجاد و تاسیس مرکز مشترک پژوهشی بین پژوهشگاه قوه قضاییه و دادگستری استان آذربایجان غربی با حضور رئیس کل دادگستری استان و حجتالاسلام والمسلمین محمدپور معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری، خدادادی مسئول پژوهشگاه دادگستری استان و روسای دانشگاه ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه و حوزه علمیه در محل سالن امامت دادگستری برگزار شد.
ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی در این جلسه با گرامیداشت یاد و خاطره بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و ایام الله دهه مبارکه فجر و نیز تبریک ماه مبارک شعبان و اعیاد فرخنده آن، گفت: همکاران بنده بخش موثر و قابل توجهی از فعالیتهای پژوهشگاه قوه قضاییه را برعهده دارند و موشکافانه برنامهها را پیگیری میکنند تا از ظرفیتهای استان به نفع سیستم و ساختار قوه و خدمترسانی مطلوب به مردم با شناسایی نقاط ضعف و رفع آنها و تقویت نقاط قوت به بهترین شکل ممکن اثر بخش باشند.
وی اظهار کرد: بروز رسانی و توجه علمی و دقیق به پدیدههای روز جامعه یک ضرورت و هماهنگی و تعامل نهادهای علمی با تشکیلات قضایی یک نیاز جدی است و اگر با استفاده از ظرفیت نهادهای علمی و پژوهشگران، فرهیختگان، دانشگاهیان و حوزههای علمی، معضلات و مشکلات آسیبشناسی و به تناسب شرایط هر استان برنامهریزی و تمهیداتی اعمال شود، بخشی از مشکلات دستگاه قضایی بر طرف خواهد شد.
عتباتی با اشاره به موقعیت خاص و موضوعات ویژه استان، عنوان کرد: استان آذربایجان غربی با نزدیک به یک هزار کیلومتر مرز مشترک با سه کشور و وجود ۶ گمرک رسمی، دارای موضوعات متنوع و خاصی از جمله مسائل بازرگانی، قاچاق کالا، ارز و انسان، رفع تعهدات ارزی در مبادلات تجاری است.
وی تصریح کرد: این مسائل ضرورتی ایجاب میکند تا نگاه علمی و کارشناسی به این موضوعات داشته باشیم و با استفاده از ظرفیت نخبگان و فعالین علمی راهکارهای موثر و بروز ارائه شود.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی به برگزاری دادگاههای برخط و امکان بهرهمندی دانشجویان و دانش آموختگان حقوق از ظرفیت آموزش کاربردی این دادگاهها هم پرداخت و افزود: برگزاری دادگاههای برخط به صورت ویژه در دستور کار است و لینک این دادگاهها به مجامع حقوقی و دانشگاهی اطلاع رسانی میشود تا علاقهمندان از این ظرفیت بهرهمند شوند.
عتباتی با اشاره به برگزاری دورههای کارآموزی قضایی با همکاری مجموعه دانشگاه ارومیه، عنوان کرد: هماهنگی خوبی بین مجموعههای علمی با دستگاه قضایی وجود دارد که باید این ارتباط منسجمتر و تقویت شود.
وی ادامه داد: یکی از بحثهای تجارت بینالملل در استان، رفع تعهدات ارزی است که در اینباره اقدام ارزشمند تاسیس دفتر ویژه حمایت و معاضدت قضایی اتباع خارجی که اقدامی منحصربهفرد است با همکاری مجموعه دستگاه قضایی، مرکز وکلاء و جامعه حقوقی در استان تشکیل شده است.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی ابراز امیدواری کرد: با مداخله نهادهای علمی و ورود جدی پژوهشگاه قوه قضاییه و مجموعههای استانی بتوان موضوعات را علمی و دقیق کارشناسی و مدیریت کرد.
علیجانپور رئیس دانشگاه ارومیه نیز در این جلسه با اشاره به ارتباط بسیار خوب مجموعه دانشگاه ارومیه با دادگستری استان گفت: دانشگاه ارومیه در دو سال اخیر تعاملات و همکاری بسیار خوبی با دستگاه قضایی استان داشته که به نگاه علمی رئیس کل دادگستری استان باز میگردد.
وی اظهار کرد: موضوعات خاص بینالمللی استان نیاز به تحقیقات علمی دارد و این پتانسیل در دانشگاه ارومیه وجود دارد که با همکاری دادگستری استان این موضوعات را مورد بحث و بررسی قرار دهد و به روز کند.
رئیس دانشگاه ارومیه افزود: یکی از برکات همکاری دادگستری استان با دانشگاه، برگزاری دومین رویداد موت کورت در سطح کشور با مشارکت کانون وکلای دادگستری بود.
ولیلو رئیس دانشگاه آزاد ارومیه هم به همکاری خوب بین دانشگاه آزاد و دادگستری استان اشاره و گفت: میتوان با این همکاری پایان نامههای ارشد و دکترا را به سمت و سوی موضوعات و مسائل مختلف مبتلابه سوق داد و برای کاهش ورود پرونده کارهای علمی و تحقیقی نتیجه بخش را ارائه کرد.
گفتنی است؛ در ابتدای این نشست حجتالاسلام والمسلمین هادی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه نیز از اقدامات و تلاشهای ارزشمند پژوهشی استان آذربایجان غربی تقدیر و مطالبی را بیان کرد.