دستورالعمل اجرای قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در سازمان تامین اجتماعی
مصوب 1372,04,30با اصلاحات و الحاقات بعدی
هیات وزیران در جلسه مورخ 30/4/1372 بنا به پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی و تایید سازمان امور اداری و استخدامی کشور و در اجرای ماده ( 12 ) قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت ، دستور العمل اجرای قانون یاد شده در سازمان تامین اجتماعی را به شرح زیر تصویب نمود:
دستور العمل اجرای قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در سازمان تامین اجتماعی
ماده 1 – جدول تخصیص مشاغل مستخدمان مشمول این آیین نامه به گروههای ورودی جدول موضوع ماده یک قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت به شرح زیر می باشد:
– کلیه مشاغلی که شرایط تحصیلی احراز آنها مدرک پایان دوره ابتدایی یا کمتر است در گروه «یک » تخصیص می یابند.
– کلیه مشاغلی که شرایط تحصیلی احراز آنها مدرک پایان دوره راهنمایی تحصیلی ( سیکل ) است در گروه «دو» تخصیص می یابند.
– کلیه مشاغلی که شرایط تحصیلی احراز آنها مدرک پایان دوره کامل متوسطه ( دیپلم ) است در گروه «چهار» تخصیص می یابند.
– کلیه مشاغلی که شرایط تحصیلی احراز آنها مدرک فوق دپیلم است د«هفت » تخصیص می بایند.
– کلیه مشاغلی که شرایط تحصیلی احراز آنها «فوق لیسانس » است در گروه «نه » تخصیص می یابند.
– کلیه مشاغلی که شرایط تحصیلی احراز آنها « دکتری » است در گروه «ده » تخصیص می یابند.
ماده 2 – ضریب افزایش سنواتی تا پایان سال 1370 برابر با 3 درصد و از اول سال 1371 بین 3 تا 5 درصد براساس نتایج ارزشیابی شاغلین مورد عمل در سازمان تامین اجتماعی که در این آیین نامه به اختصار، سازمان نامیده می شود، خواهد بود.
ماده 3 (اصلاحی 11/11/1374)– میزان فوق العاده شغل کارکنان سازمان حداقل %50 و حداکثر%150 حقوق مبنای گروه مربوط تعیین می شود.
تبصره 1 – فوق العاده شغل آن دسته از مستخدمانی که تصدی مشاغل مدیریت را به عهده دارند علاوه بر فوق العاده شغل موضوع این ماده تا 25% حقوق مبنا قابل افزایش است .
تبصره 2 – پرداخت فوق العاده های موضوع ماده ( 3 ) این آیین نامه و تبصره یک آن طیق ضوابطی خواهد بود که با پیشنهاد سازمان به تصویب شورای حقوق و دستمزد خواهد رسید.
تبصره 3 (اصلاحی 11/11/1374)– فوق العاده شغل مشاغل تخصصی و تحقیقی و آموزشی موضوع تبصره ( 2 ) ماده ( 4 ) قانون نظام هماهنگ پرداخت براساس ضوابط مورد عمل در دستگاههای مشمول قانون مزبور و پس از اجرا در دستگاههای مذکور، در سازمان قابل اجرا می باشد.
ماده 4 – فوق العاده کارانه به شاغلینی که بیش از استاندارد تعیین شده انجام وظیفه می نمایند حداکثر معادل 100 درصد حقوق مبنای آنان قابل پرداخت است . استاندارد مشاغل عمومی توسط سازمان امور اداری و استخدامی کشور تعیین و ابلاغ خواهد گردید. سازمان نیز در اجرای ماده ( 5 ) قانون نظام هماهنگ استاندارهای مشاغل اختصاصی خود را تهیه و جهت تایید به سازمان امور اداری و استخدامی کشور ارسال خواهد نمود.
فوق العاده مزبور پس از تصویب شورای حقوق و دستمزد قابل پرداخت خواهد بود.
ماده 5 (اصلاحی 11/11/1374)– سازمان می تواند به منظور جذب و نگهداری نیروهای مناسب به شاغلان مشاغل اختصاصی و مدیریت حداکثر تا میزان %80 حقوق مبنا و فوق العاده شغل گروه مربوط و به شاغلان سایر مشاغل تخصصی بین %20 تا %40 حقوق مبنا و فوق العاده شغل گروه مربوط فوق العاده خاص پرداخت کند.
تبصره (منسوخه 11/11/1374)– ضوابط پرداخت فوق العاده خاص توسط سازمان تأمین اجتماعی تهیه و به تصویب هیئت وزیران می رسد.
ماده 6 (اصلاحی 11/11/1374)– سازمان مکلف است طرح طبقه بندی مشاغل خود را براساس مواد ( 1و3 ) قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت تدوین و پس از تایید سازمان اداری و استخدامی کشور به مرحله اجرا گذارد.
ماده 7 (اصلاحی 11/11/1374)– در صورتی که مجموع حقوق و فوق العاده شغل مستخدمان سازمان با اجرای این تصویبنامه کمتر از حقوق و مزایای مستمر آنان قبل از تاریخ 1/1/1371 گردد تفاوت تطبیق مربوط، به مستخدم پرداخت می گردد. افزایش های بعدی حقوق و فوق العاده شغل این گونه مستخدمان از تفاوت تطبیق مذکور کسر می گردد.
حسن حبیبی
معاون اول رئیس جمهور
منبع سایت صلح