هیات وزیران در جلسه مورخ 21/2/1373 بنا به پیشنهاد شماره 280/760 مورخ 17/2/1373 وزارت آموزش و پرورش و به استناد تبصره (43) قانون بودجه سال 1373 کل کشور آیین نامه اجرایی تبصره یادشده را بشرح ذیل تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی تبصره (43) قانون بودجه سال 1373 کل کشور
مصوب 1373,02,21با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1 ـ به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده می شود با استفاده از ظرفیت های نوبت دوم و شبانه مراکز آموزشی تحت پوشش خود نسبت به برقراری دوره های آموزش رسمی یا کوتاه مدت با دریافت هزینه های آموزشی از افراد یا موسسات متقاضی اقدام نماید. کلیه وجوه دریافتی از این بابت به حساب یا حسابهایی که به همین منظور خزانه افتتاح کرده یا می کند واریز می گردد و رسید آن به مرکز آموزشی مربوط تسلیم می شود.
تبصره (الحاقی 12/04/1373)ـ استفاده از ظرفیت های نوبت دوم و شبانه هنرستانها برای برگزاری دوره های آموزشی شاخه کار و دانش نظام جدید متوسطه دارای اولویت می باشد.
ماده 2 ـ مراکز آموزشی با رعایت مفاد این آیین نامه و دستورالعملی که از سوی وزارت آموزش و پرورش صادر خواهد شد نسبت به برگزاری دوره های آموزشی اقدام می نمایند.
ماده 3 ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است بمنظور تقویت اجرای دوره های آموزشی و تسریع در انجام امور اجرایی ، در ابتدای سال مالی معادل 20% اعتبار مصوب ردیف 503162 را به صورت تنخواه در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار داده تا در پایان سال مالی تسویه شود . پرداختهای بعدی منحصرأ در قبال ارائه اسناد هزینه مثبته ، مجاز می باشد.
ماده 4 ـ وجوه واریزی به مصارف زیر خواهد رسید:
الف ـ تهیه مواد اولیه ، تجهیزات و وسایل و ابزار آموزشی و کمک آموزشی و تعمیر و تکمیل آنها.
ب ـ پرداخت حق التدریس مدرسین و حق الزحمه عوامل مربوط که توسط وزارت آموزش و پرورش تعیین می شود.
ج ـ پرداخت سوخت ، آب ، تلفن و ارتباطات.
د ـ سایر هزینه های مرتبط بمنظور ارتقای کیفی آموزشها.
ماده 5 ـ کلیه اموال و تاسیساتی که از محل اعتبارات موضوع این آیین نامه خریداری و یا ایجاد می شود ، جزو اموال دولتی محسوب می گردد.
ماده 6 ـ مراکز آموزشی در صورتی می توانند اقدام به برگزاری دوره های آموزشی نمایند که انجام دوره با برنامه های آموزشی آنها منطبق و هماهنگ باشد و در خارج از ساعات آموزشی بوده و موجب افزایش یا کاهش ظرفیت پذیرش یا افت تحصیلی آموزش رسمی در طول ترم یا سال تحصیلی نگردد.
ماده 7 ـ ذیحسابی وزارت آموزش و پرورش مکلف است وجوه دریافتی از این بابت را براساس دستور وزیر آموزش و پرورش یا مقام مجاز از طرف ایشان مستقیمأ و یا از طریق ذیحسابی ادارات کل آموزش و پرورش استانها به حساب بانکی ادارات کل آموزش و پرورش واریز نماید.
تبصره ـ وزیر آموزش و پرورش یا مقام مجاز از طرف ایشان می تواند حداکثر20% از وجوه دریافتی را به صورت متمرکز هزینه نماید.
ماده 8 ـ واحدهای آموزشی مکلفند اسناد هزینه و مانده وجوه مصرف نشده فوق الذکر را در پایان سال مالی به ذیحسابی مربوط تحویل و برگه تسویه حساب دریافت دارند.
ماده 9 ـ آموزشکده های فنی و مراکز تربیت دبیر فنی ، مشمول این آیین نامه و تابع مقررات مالی خود خواهند بود.
حسن حبیبی
معاون اول رییس جمهور
منبع سایت صلح