هیات وزیران در جلسه مورخ 21/2/1373 بنا به پیشنهاد شماره 6185/د مورخ 20/10/1371 سازمان امور اداری و استخدامی کشور ، به استناد تبصره 5 ماده واحده ” قانون تفکیک وظایف وزارتخانه های کشاورزی و جهاد سازندگی ” مصوب 1369 آیین نامه اجرایی تبصره (5) ماده واحده قانون تفکیک وظایف وزارتخانه های کشاورزی و جهاد سازندگی را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی تبصره 5 ماده واحده قانون تفکیک وظایف وزارتخانه های کشاورزی و جهاد سازندگی
مصوب 1373,02,21
ماده 1 – در این آیین نامه قانون ” تفکیک وظایف وزارتخانه های کشاورزی و جهاد سازندگی ” به اختصار قانون نامیده می شود.
ماده 2 – کلیه کارکنانی که در اجرای قانون حسب مورد از یکی از وزارتهای کشاورزی یا جهادسازندگی به وزارت دیگر منتقل شده اند از جمله کارکنان شرکتها و موسسات موضوع تبصره (1) قانون مشمول مفاد این آیین نامه هستند.
تبصره – اعضای هیات علمی هریک از وزارتهای ذی ربط که در اجرای قانون به وزارت دیگر منتقل شده اند همچنان تابع مقررات استخدامی اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و اصلاحات بعدی آن هستند.
ماده 3 – اعضای ثابت یا کارکنان قراردادی وزارت جهادسازندگی پس از انتقال حسب مورد با مقررات استخدام رسمی و غیررسمی وزارت کشاورزی ، و مستخدمان رسمی و غیررسمی وزارت کشاورزی پس از انتقال حسب مورد با مقررات مربوط به اعضای ثابت یا کارکنان قراردادی وزارت جهاد سازندگی تطبیق وضع می یابند.
ماده 4 – سازمان امور اداری و استخدامی کشور مجاز است متناسب با نیاز و تعداد اعضای ثابت یا کارکنان قراردادی منتقل شده از وزارت جهاد سازندگی، در صورت عدم تکافوی پستهای بلاتصدی موجود در وزارت کشاورزی حسب مورد با رعایت قوانین و مقررات مربوط پست سازمانی ثابت یا موقت ایجاد کند.
تبصره – دستگاههای وابسته به وزارت کشاورزی که در وزارت جهاد سازندگی ادغام شده اند و دارای تشکیلات مصوب می باشند نیز مشمول مفاد این ماده هستند.
ماده 5 – کارکنان منتقل شده با رعایت شرایط احراز مندرج در طرحهای طبقه بندی مشاغل وزارتی که به آن منتقل شده اند، به پستهای ثابت سازمانی یا پستهای موقت منصوب می شوند و گروه شغلی آنان براین اساس و با رعایت ضوابط مربوط تعیین می شود.
تبصره 1 – مدرک تحصیلی آن دسته از مستخدمانی که به موجب مقررات مورد عمل قبل از انتقال ، برای تصدی پست سازمانی مربوط مطلوب یا مرتبط تلقی شده است ، تا زمانی که مستخدمان یاد شده در همان رشته شغلی یا رشته شغلی مشابه اشتغال داشته باشند ، مطلوب تلقی می شود.
تبصره 2 – چنانچه مستخدمی واجد شرایط احراز طبقه یک رشته شغلی مربوط نباشد در طبقه مزبور تخصیص می یابد و از حقوق و فوق العاده شغل آن بهره مند می شود.
ماده 6 – در صورتی که جمع حقوق و فوق العاده شغل یا عناوین مشابه مستخدم بعد از انتقال کمتر از جمع حقوق و فوق العاده شغل یا عناوین مشابه قبلی مستخدم گردد، ما به التفاوت به عنوان تفاوت تطبیق حقوق و مزایا به وی پرداخت می شود و در تعیین حقوق بازنشستگی و وظیفه و از کارافتادگی و آمادگی به خدمت ملاک محاسبه قرار می گیرد . هرگونه افزایش حقوق و فوق العاده شغل یا مزایای شغل اینگونه مستخدمان از تفاوت تطبیق مذکور کسر می شود.
تبصره اگر حقوق و مزایای کارکنان غیررسمی و قراردادی بعد از انتقال کاهش یابد ما به التفاوت آن تا پایان قرارداد به آنان پرداخت می شود.
ماده 7 – مستخدمان رسمی منتقل شده از وزارت کشاورزی به وزارت جهاد سازندگی مشمول ماده (144) قانون استخدام کشوری هستند.
ماده 8 – کسور بازنشستگی کارکنان منتقل شده از وزارت جهاد سازندگی به وزارت کشاورزی به موجب قانون “نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی ” مصوب 1365 و آیین نامه اجرایی آن به صندوق بازنشستگی کشوری منتقل می شود.
تبصره – آن مدت از سوابق خدمت کارکنان منتقل شده از وزارت جهاد سازندگی که در اجرای تبصره ماده (65) قانون مقررات مالی ، اداری ،استخدامی و تشکیلاتی جهاد سازندگی مصوب 1367 بدون دریافت کسور بازنشستگی جزو سوابق خدمت آنان محسوب شده است همچنان بدون پرداخت کسور مزبور قابل احتساب است ،سازمان برنامه و بودجه به میزان کسور بازنشستگی بخشوده شده این قبیل کارکنان اعتبارات لازم را در بودجه سازمان بازنشستگی کشوری منظور می کند.
ماده 9 – ارزش استخدامی دوره های آموزشی که توسط وزارت جهاد سازندگی برگزارشده است در مورد کارکنان منتقل شده به وزارت کشاورزی توسط شورای امور اداری و استخدامی کشور تعیین می شود و در اجرای این آیین نامه ملاک عمل قرار می گیرد.
ماده 10 – تعهدات مستخدمان به هریک از وزارتخانه های مزبور، پس از انتقال به وزارت جدید منتقل می شود.
ماده 11– تاریخ اجرای این آیین نامه از 1/1/1371 است.
حسن حبیبی
معاون اول رییس جمهور
منبع سایت صلح