هیأت وزیران در جلسه مورخ 29/1/1375 بنا به پیشنهاد شماره 39386/2 مورخ 20/12/1374 سازمان امور اداری و استخدامی کشور و به استناد بند «ل» تبصره (13) قانون بودجه سال 1375 کل کشور آیین نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی بند «ل» تبصره (13) قانون بودجه سال 1375 کل کشور
مصوب 1375,01,29با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1 – کلیه وزارتخانه ها، موسسات و شرکتهای دولتی شامل سازمانها و شرکتهایی که شمول قوانین و مقررات عمومی بر آنها مستلزم ذکر نام است، (مانند شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سازمان صنایع ملی ایران و…. ) و نهادها و موسسات عمومی غیردولتی، مشمول این آیین نامه هستند.
ماده 2 – خودروهای سواری موضوع این آیین نامه وسایل نقلیه ای هستند که برای انجام امور اداری و خدماتی در اختیار دستگاههای موضوع ماده یک این آیین نامه قرار دارند و به ترتیب زیر طبقه بندی می شوند:
الف ـ خودروهای خدمات عمومی که نصب نمره دولتی و نوشتن عبارت «خودرو خدمت» و نام دستگاه در اختیار دارنده در دو طرف آن الزامی است . نصب نمره دولتی و درج عبارت «خودرو خدمت» و نام دستگاه در اختیار دارنده برای خودروهایی وزارت اطلاعات الزامی نیست .
ب ـ خودروهای خدمات اختصاصی که دارای نمره شخصی هستند و در اختیار دستگاههای موضوع ماده یک این آیین نامه قراردارند.
ماده 3 – استفاده از کلیه خودروهای دستگاههای موضوع ماده یک این آیین نامه به استثنای خودروهای اختصاصی و تشریفاتی، در خارج از ساعات اداری (با راننده یا بدون راننده) ممنوع است .
تبصره – استفاده از اتومبیلهای موضوع این آیین نامه در خارج از ساعات اداری فقط برای انجام ماموریتهای اداری وبا حکم ماموریت مجاز است .
ماده 4 – مقامات و رده های مجاز زیر، در صورت وجود امکانات لازم در دستگاه ذی ربط می توانند اتومبیل سواری در اختیار داشته باشند:
– معاونان رؤسای سه قوه .
– اعضای هیأت دولت و معاونان آنها، سفرا و رؤسای نمایندگیهای خارج از کشور، استانداران، معاونان استانداران، فرمانداران، مدیرکل، رؤسای سازمانهای مستقل دولتی، مدیران عامل و اعضای موظف هیئت مدیره شرکتهای دولتی، رؤسا و معاونان و دبیران فرهنگستانها، رؤسای دانشگاهها و پژوهشگاهها و معاونان آنها، رؤسای دانشکده ها و پژوهشکده ها، مدیران مناطق شهرداری شهرهای بزرگ و مراکز استانها، مشاوران مقامات تا سطح معاونان وزرا، رییس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رؤسای دیوان عدالت اداری، بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات کشور و معاونان آنها، رؤسای دادگستریهای شهرستانها و دادگاهها، رؤسای شعب دادگاه انتظامی قضات، قضات دیوان عالی کشور، اعضای شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعضای شوراهای عالی که دارای پست سازمانی ثابت باشند، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رؤسای بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی، مسؤولان نهادهای انقلاب اسلامی در استانها و مشاوران رؤسای کل نهادهای انقلاب اسلامی .
– فرماندهای نیروهای سه گانه ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، جانشین و معاونان آنها، رؤسا و معاونان بازرسی کل نیروهای نظامی و انتظامی، رییس و معاونان ستاد کل نیروهای مسلح و ستادهای مشترک ارتش و سپاه، فرماندهان لشکر، فرماندهان نواحی نظامی و انتظامی (استانها)، جانشین و معاونان آنان، فرماندهان مناطق نظامی و انتظامی (شهرستانها)، مدیرکل و رؤسای سازمانهای وابسته به نیروهای نظامی و انتظامی و ادارات مرکزی، فرماندهان مراکز آموزش مستقل نظامی و انتظامی، رؤسای سازمانهای عقیدتی ـ سیاسی و حفاظت و اطلاعات نیروهای نظامی و انتظامی و معاونان آنان – معاونان فرمانداران، شهرداران، بخشداران و رؤسای ادارات.
تبصره 1 (اصلاحی 27/03/1375)ـ خودروهای خدمات اختصاصی (با راننده یا بدون راننده) صرفاً در اختیار مقامات موضوع تبصره (2) ماده (1) قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت ـ مصوب 1370 ـ و همترازان آنها قرار می گیرد. مقامات موضوع بندهای «الف» و «ب» تبصره یاد شده فقط از یک دستگاه اتومبیل استفاده می کنند.
تبصره 2 (الحاقی 27/03/1375)– دادستان کل کشور، رؤسای دیوان عالی کشور، دادگاه عالی انتظامی قضات ، سازمان قضایی نیروهای مسلح ، سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری و معاونان دادستان کل کشور و دیوان عالی کشور نیز می تواند صرفا از یک دستگاه خودروی خدمات اختصاصی (با راننده یا بدون راننده) استفاده کنند.
ماده 5 – عدم اجرای مفاد این آیین نامه از سوی دستگاههای موضوع ماده (1) این آیین نامه تخلف محسوب و دستگاههای متبوع استفاده کننده از خودرو در صورت دریافت گزارش از مراجع ذی ربط یا مشاهده هرگونه تخلف از مفاد این آیین نامه مکلفند برخورد اداری لازم را با متخلف به عمل آورند.
تبصره ـ ماموران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلفند در صورت مشاهده تخلف یا استفاده غیرمجاز از خودروهای موضوع این آیین نامه، مراتب را به سازمان مربوط جهت اقدامات قانونی گزارش کنند.
ماده 6 – آن دسته از مستخدمان دستگاههای موضوع ماده (1) این آیین نامه که خودروی دولتی خریداری کرده اند، تا پنج سال پس از تاریخ خرید، حق استفاده از خدمات حمل و نقل اداری از محل سکونت به محل کار و بالعکس – به استثنای اتوبوس و مینی بوس ـ همچنین استفاده از حق ایاب و ذهاب را ندارند. هزینه ایاب و ذهاب فقط به آن دسته از مقامات موضوع ماده (4) این آیین نامه که خودروی دولتی خریداری نکرده و از خدمات حمل و نقل اداری از محل سکونت به محل کار و بالعکس استفاده نمی کنند به شرح زیر پرداخت می شود:
الف ـ در شهر تهران تا یکصد و پنجاه هزار ( 150000) ریال .
ب – در شهرهای مشهد، اصفهان ، تبریز و شیراز تا یکصدهزار ( 10000 ) ریال .
ج ـ در سایر شهرهای تا هشتاد هزار ( 80000 ) ریال .
معاون اول رییس جمهور – حسن حبیبی
منبع سایت صلح