دستورالعمل اجرایی موضوع ماده 12 آیین نامه اجرایی تبصره 52 قانون بودجه سال 1375 کل کشور
مصوب 1375,02,09
دستورالعمل اجرایی مسکن حمایت شده و مسکن اجتماعی موضوع تبصره ۵۲ قانون بودجه سال ۱۳۷۵ کل کشور در اجرای تبصره ۵۲ قانون بودجه سال ۱۳۷۵ کل کشور و آییننامه اجرایی آن به شماره ۱۵۵۲۶ / ت ۱۶۳۱۳ هـ مورخ ۲۸ / ۱۲ / ۷۴ هیات محترم وزیران دستورالعمل اجرایی آییننامه مذکور به شرح زیر ابلاغ می گردد.
ماده ۱ـ تعاریف
مسکن اجتماعی : مسکن اجتماعی به واحدهایی اطلاق می شود که سطح زیربنای مفید آنها تا ۵۰ متر مربع و به صورت انبوه ساخته می شوند . این واحدها به صورت اجاره یا اجاره به شرط تملیک در اختیار بهره برداران قرار می گیرد . منابع احداث این واحدها از طریق سرمایه گذاری مستقیم از سوی سازنده ، کمکهای اعتباری دولت و تسهیلات بانکی تامین می شود. در موارد خاص و در صورت الزامات طراحی ( معماری ) واحدهایی که سطح زیربنای مفید آنها حداکثر ۱۰ در صد از سقف مذکور در فوق بیشتر شود با تشخیص سازمان مسکن و شهرسازی استان ، مسکن اجتماعی تلقی می شود.
پروژ مسکن اجتماعی : به مجموعه ای از واحدهای مسکونی اطلاق می شود که می تواند ضمن رعایت الگوهای متفاوت در طراحی واحدهای مختلف میانگین سطح زیربنای مفید مجموعه از ۵۰ متر مربع بیشتر نباشد.
مسکن حمایت شده : واحد مسکونی حمایت شده به واحدهایی اطلاق می شود که مطابق الگوی مصوب مصرف مسکن احداث می شوند .
پروژه مسکن حمایت شده : عبارت از مجموعه ای از واحدهای مسکونی قابل احداث که میانگین سطح زیربنای مفید آنها با الگوی مصوب مصرف مسکن منطبق باشد.
الگوی مصوب مصرف مسکن : براساس مصوبات شورای الگوی مصرف حداکثر زیربنای مفید واحدهای مسکونی در شهرهای تهران ، تبریز ، شیراز ، اصفهان و مشهد ۷۵ متر مربع و در سایر شهرها ۱۰۰ مترمربع تعیین می گردد. ملاک تشخیص زیربنای مفید واحدهای مسکونی اعم از اجتماعی و حمایت شده برای سازندگان انبوه در مرحله صدور معرفینامه به بانک ، میانگین مساحت زیربنای فضای مسکونی واحدهای مورد مشارکت به ترتیب مندرج در پروانه های ساختمانی ، در مقطع ارسال در خواست تسویه حساب سازنده به بانک میانگین مساحت زیربنای فضای مسکونی واحدهای مورد مشارکت ، به ترتیب مندرج در برگ پایان کار و در مرحله فروش اقساطی مساحت زیربنای فضای مسکونی واحدهای مورد نظر به ترتیب مندرج در صورتمجلس تفکیکی ساختمان می باشد.
سازنده انبوه : بر اساس ماده ۴ آیین نامه اجرایی تبصره ۵۲ سازندگان مسکن در شهرهایی که بر اساس آمارگیری سال ۱۳۷۰ مرکز آمار ایران دارای جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر شامل تهران ، قم ، کرج ، اراک ، اسلامشهر، رشت ، اردبیل ، تبریز ، ارومیه ، کرمانشاه ، اهواز ، شیراز ، کرمان ، مشهد، اصفهان ، سنندج ، همدان ، زاهدان ، بروجرد، خرم آباد، زنجان ، قزوین ، یزد و بندرعباس می باشند به شرط احداث حداقل ۳۰ واحد مسکونی و در سایر شهرها در صورت احداث حداقل ۲۰ واحد مسکونی سازنده انبوه مسکن تلقی می گردند در غیر این صورت سازنده انفرادی محسوب می شوند.
ماده ۲ـ پروژه های مسکن اجتماعی و حمایت شده پس از صدور معرفینامه توسط سازمان مسکن و شهرسازی استانها در مرحله مشارکت مدنی کلاا مشمول استفاده از تسهیلات این دستورالعمل می باشند. لیکن واحدهای مسکونی احداث شده در قالب پروژه های مذکور در مرحله انعقاد قرارداد اجاره به شرط تملیک یا فروش اقساطی به ترتیب مذکور در ذیل مشمول استفاده از تسهیلات این دستورالعمل می باشند.
۱ـ در داخل پروژه های مسکن اجتماعی سطح زیربنای مفید هر واحد با تعاریف مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی ، مذکور در ماده ۱ منطبق باشد.
۲ـ در داخل پروژه های مسکن حمایت شده سطح زیربنای مفید هر واحد با تعاریف مسکن اجتماعی و مسکن حمایت شده مذکور در ماده ۱ منطبق باشد .
۳ـ بدیهی است چنانچه در هر یک از پروژه های فوق واحدهای مسکونی با زیربنای بیشتر از الگوی مصوب مصرف مسکن احداث شده باشند خریداران این واحدها در مرحله فروش اقساطی از هیچ گونه یارانه ای بهره مند نخواهند گردید.
ماده 3ـ اعتباراتی که بابت کمک سرمایه گذاری در امر مسکن اجتماعی ، اوراق مشارکت و کمک به احداث تاسیسات زیر بنایی در شهرهای جدید و آماده سازی های زمین تخصیص می یابد با تشخیص سازمان ملی زمین و مسکن به یکی از دو صورت ذیل هزینه خواهد شد.
1 ـ سرمایه گذاری و یا به ودیعه گذاشتن قسمتی از منابع نزد بانک مسکن و سایر بانکها بر اساس قرارداد مشخصی که فی مابین سازمان ملی زمین و مسکن . بانک مزبور منعقد می گردد.
2 ـ سرمایه گذاری در پروژه های مشخص
ماده ۴ـ یارانه تسهیلات بانکی صرفا در مواردی پرداخت می گردد که قرار دادهای مشارکت مدنی ( تسهیلات دوران ساخت ) و فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک ( واگذاری سهم الشرکه بانک ) به لحاظ سطح زیربنا و مبلغ تسهیلات و مدت و نحوه ساخت و واگذاری برای مسکن حمایت شده و مسکن اجتماعی با ضوابط و جداول این دستودالعمل منطبق باشند.
ماده ۵ ـ استفاده کنندگان از یارانه عبارتند از :
الف : سازندگان انبوه مسکن ( به سرط رعایت مفاد ماده ۵ آییننامه اجرایی )
ب : سازندگان انفرادی واحدهای مسکونی حمایت شده .
ج : متقاضیان واحدهای مسکونی که براساس عقود اسلامی سهم الشرکه بانکها درمشارکتها به آنها واگذار می شود ( فروش اقساطی سهم الشرکه بانک ) .
د : بهره برداران مسکن اجتماعی .
هـ : جانبازان ، آزادگان و خانواده شهدا .
تبصره 1 ـ براساس مفاد تبصره 52 قانون بودجه سال جاری کلیه بانکهای عامل موظفند تسهیلات اعطایی به جانبازان ، آزادگان و خانواده شهدا را با نرخ سود 4 درصد و مدت زمان بازپرداخت 20 سال پرداخت و مابه التفاوت سود مورد انتظار را در قالب ماده 8 این دستورالعمل به سازمان ملی زمین و مسکن منعکس نمایند.
تبصره ۲ ـ سازمان ملی زمین و مسکن موظف است یارانه موضوع تبصره ۱ این ماده را با هماهنگی فی ما بین بانک مرکزی ، بنیاد جانبازان ، ستاد آزادگان و بنیاد شهید به طور جداگانه محاسبه و در وجه بانکهای عامل پرداخت نماید.
تبصره ۳ ـ با توجه به عبارت ذیل تبصره ۵۲ قانون بودجه سال جاری کلیه امتیازهای اقشار خاص موضوع مصوبات قبلی ملغی می باشد.
ماده ۶ ـ طول مدتی که یارانه به تسهیلات اعطایی تعلق می گیرد جمعا ۱۵ سال است . این مدت شامل دوره ساخت ( دوره مشارکت مدنی ) و دوره بازپرداخت اقساط واگذاری سهم الشرکه بانکها در مشارکت ( دوره فروش اقساطی ) می باشد .
تبصره – این مدت در مورد تسهیلات اعطایی به جانبازان ، آزادگان و خانواده شهدا ۲۰ سال می باشد.
ماده ۷ ـ احراز شرایط دریافت یارانه تسهیلات دوران مشارکت برای انبوه سازان با صدور معرفینامه موضوع فرم شماره ۱ توسط سازمان مسکن و شهرسازی استانها و برای سازندگان انفرادی به شرط رعایت الگوی مصوب مصرف مسکن راسا توسط بانک صورت می گیرد.
ماده ۸ ـ یارانه به ترتیب ذیل توسط وزارت مسکن و شهرسازی ( سازمان ملی زمین و مسکن ) در وجه بانکهای عامل پرداخت می گردد:
الف : یارانه تسهیلات دوران مشارکت مدنی
۱ ـ انبوه سازان :
۱ـ۱ ـ شعب بانکهای عامل پس از خاتمه عملیات دوران ساخت و تسویه قرارداد مشارکت مدنی مراتب را در قالب فرم شماره ۲ جهت تایید به سازمان مسکن و شهرسازی استان اعلام می نمایند.
۱ـ۲ ـ سازمان مسکن و شهرسازن استان مدارک انبوه سازان را کنترل و در صورت تایید مراتب را جهت واریز یارانه متعلقه به حساب انبوه ساز به سازمان ملی زمین و مسکن منعکس می کند.
۱ـ۳ ـ سازمان ملی زمین و مسکن ظرف یک ماه نسبت به صدور دستور پرداخت یارانه در وجه انبوه سازان به بانک مسکن مرکز اقدان نموده و رونوشت دستور پرداخت صادره توسط سازمان مسکن و شهرسازی استام ارسال می نماید .
۱ـ۴ ـ بانک مسکن مرکز بر اساس دستور پرداخت صادره توسط سازمان ملی زمین مسکن مبالغ مربوط به یارانه را بلافاصله در وجه انبو ساز تعیین شده پرداخت می نماید.
۲ ـ انفرادی سازان :
۲ـ۱ ـ شعب بانکهای عامل در استانها پس از خاتمه عملیات دوران ساخت و تسویه قرارداد مشارکت مدنی مراتب را جهت پرداخت یارانه در قالب فرم شماره ۱ـ۲ از طریق سرپرستی های خود به سازمان ملی زمین و مسکن منعکس می نمایند.
۲ـ۲ ـ سازمان ملی زمین ومسکن پس از بررسی فرمهای دریافتی ضمن عودت فرمهای ناقص ، نسبت به صدور دستور پرداخت یارانه در وجه سرپرستی بانکهای عامل ، به بانک مسکن مرکز اقدام نموده و رونوشت دستور پرداخت را به همداه لیست متقاضیان مشمول دریافت یارانه برای هر یک از بانکهای عامل به صورت جداگانه ارسال می نماید.
۲ـ۳ ـ بانک مسکن مرکز بر اساس دستور پرداخت صادره توسط سازمان ملی زمین و مسکن مبالغ مربوط به یارانه را بلافاصله در وجه بانکهای عامل تعیین شده پرداخت می نماید.
۲ـ۴ ـ بانکهای عامل دریافتی از طریق بانک مسکن مرکز را بر اساس لیستهای دریافتی از سازمان ملی زمین و مسکن ( موضوع قسمت آخر بند ۲ـ۲ ) به حساب متقاضیان واریز می نمایند.
ب ـ یارانه تسهیلات دوران واگذاری :
۱ ـ شعب بانکهای عامل در استانها پس از تنظیم قرارداد فروش اقساطی بامتقاضیان خرید یااجاره به شرط تملیک واحدهای مسکونی اجنماعی و حمایت شده ، فرم شماره ۱ـ۳ راجهت کنترل دفعت استفاده از یارانه تکمیل و از طریق سرپرستی های خود به سازمان ملی زمین و مسکن منعکس می نمایند.
۲ ـ سازمان سلی زمین ومسکن پس از بررسی فرمهای دریافتی ، ضمن عودت فرمهای ناقص ، نسبت به صدور دستور پرداخت یارانه در وجه بانکهای عامل ، به بانک مسکن مرکز اقدام نموده و رونوشت دستور پرداخت رابه همراه لیست متقاضیان مشمول دریافت یارانه برای هر یک از بانکهای عامل به صورت جداگانه ارسال می نماید.
۳ ـ بانک مسکن مرکز بر اساس دستور پرداخت صادره توسط سازمان ملی زمین و مسکن مبالغ مربوط به یارانه را بلافاصله در وجه بانکهای عامل تعیین شده پرداخت می نماید.
۴ ـ بانکهای عامل همه ماهه مبالغ دریافتی از طریق بانک مسکن مرکز را بر اساس لیستهای دریافتی از سازمان ملی زمین و مسکن ( موضوع قسسمت آخر بند ۲ ) به حساب پس انداز متقاضیان واریز می نماید.
ج : گزارش دریافت و پرداخت اعتبارات مربوط به یارانه :
بانک مسکن مرکز در مقاطع سه ماهه گزارش دریافت و پرداخت اعتبارات مربوط به یارانه متعلق به قراردادهای مشارکت مدنی انبوه سازان و همچنین صورت دریافت و پرداخت اعتبارات مربوط به یارانه متعلق به قرارداد های مشارکت مدنی انفرادی سازان و قراردادهای فروش اقساطی را در قالب فرم شماره ۴ تکمیل و به سازمان ملی زمین و مسکن جهت اطلاع و منظور نمودن در حسابهای قطعی ارسال می دارد.
ماده ۹ ـ یارانه تسهیلات در دوره ساخت ( دوره مشارکت مدنی ) صرفا در صورتی پرداخت خواهد شد که طول دوره مشارکت مدنی متناسب با تعداد واحدهای مسکونی در هر پروژه از زمانهای مذکور در جدول شماره ۱ تجاوز ننماید.
تبصره ۱ ـ طول دوره مورد استناد برای محاسبه یارانه تسهیلات دوره ساخت دوره ساخت از تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی آغاز و در تاریخ تسویه حساب قرارداد مشارکت مدنی پایان می یابد .
تبصره ۲ ـ درصورتی که طول دوره مشارکت مدنی از سقف زمانی مذکور در جدول شماره ۱ تجاوز نماید سازنده مشمول دریافت یارانه تسهیلات در دوره مشارکت نخواهد بود.
تبصره ۳ ـ چنانچه یه دلایلی خارج از اختیار سازندگان دوره مشارکت حداکثر ۶ ماه از زمانهای تعیین شده تجاوز نماید با تشخیص بانک عامل یارانه در سقف دوره زمانی مندرج در جدول پرداخت می گردد.
تبصره ۴ ـ در صورتی که به هر دلیل یارانه دوره مشارکت مدنی به سازنده تعلق نگیرد خریداران واحدها می توانند از یارانه دوران فروش اقساطی برای مدت ۱۴ سال استفاده نمایند.
تبصره ۵ ـ اعطای یارانه به سازندگان انفرادی در مرحله واگذاری ( فروش اقساطی ) فقط برای یکبار امکانپذیر است . کنترل دفعات استفاده از یارانه از طریق سازمان ملی زمین و مسکن انجام خواهد شد .
تبصره ۶ ـ بانکهای عامل مکلفند موارد فسخ قراردادهای فروش اقساطی را طبق فرم شماره ۵ به منظور قطع پرداخت یارانه بلافاصله به سازمان ملی زمین و مسکن منعکس نماید.
ماده ۱۰ ـ بانک مسکن مرکز در پایان شهریور ماه سال ۱۳۷۵ اعتبار مورد نیاز در سال بعد را بر اساس اطلاعات واصله از بانک مسکن و شهرسازی ( سازمان ملی زمین و مسکن ) اعلام می نماید .
ماده ۱۱ ـ وزارت مسکن و شهرسازی ( سازمان ملی زمین و مسکن ) در سال ۱۳۷۵ اعتبار مورد نیاز در سال بعد را بر اساس اطلاعات واصله از بانک مسکن مرکز برآورد و به سازمان برنامه و بودجه یپشنهاد می نماید تا در بودجه کل کشور منظور شود .
ماده ۱۲ ـ وزارت مسکن و شهرسازی ( سازمان ملی زمین و مسکن ) عملکرد سال مالی جاری را هر ۳ ماه یکبار در قالب فرم عملکرد به منظور تخصیص اعتبارات لازم به سازمان برنامه و بودجه اعلام می نماید.
ماده ۱۳ ـ بانکهای عامل مکلفند در ابتدای هر سال اعتبار یارانه قابل پرداخت و قطعی تعهد شده در سنوات قبل برای آن سال را جهت پرداخت به موقع به وزارت مسکن و شهرسازی ( سازمان ملی زمین و مسکن ) اعلام نمایند.
ماده ۱۴ ـ تعهدات یارانه برآورد شده از سوی بانکها تا استهلاک کامل تسهیلات بانکی اعطایی مشمول یارانه در تعهد دولت می باشد که در هر سال از محل اعتبار منظور شده در بودجه کل کشور تامین و پرداخت خواهد شد.
ماده ۱۵ ـ در صورت تقاضای خریداران واحدهای مسکونی حمایت شده و اجتماعی سود دوره مشارکت مدنی بر مبلغ تسهیلات افزوده خواهد شد. به هر حال جمع مبلغ تسهیلات و یارانه متعلقه در هر مورد از مبالغ و درصدهای مذکور در جدول شماره ۲ و ۳ تجاوز نخواهد کرد.
تبصره ۱ – محاسبه میزان اقساط بازپرداخت در دوران واگذاری سهم الشرکه بانک به صورت مساوی یا پلکانی با رشد هندسی ۳ تا ۵ درصد در سال می باشد.
تبصره ۲ ـ هر گونه تغییر در جدول یاد شده صرفاً با امضای وزیر مسکن و شهرسازی مناط اعتبار خواهد بود.
ماده ۱۶ ـ دستورالعمل بهسازی مسکن روستایی جداگانه تصویب و ابلاغ می شود.
ماده ۱۷ ـ این دستورالعمل در ۱۷ ماده و ۱۱ تبصره تصویب و از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا است .
عباس آخوندی ـ وزیر مسکن و شهرسازی
گردش کار نحوه پرداخت یارانه به انبوه سازان مشمول تبصره ۵۲ در پایان دوره مشارکت مدنی سازمان ملی زمین و مسکن
۱ ـ تامین اعتبار بر اساس عملکرد سال جاری و عملکرد سالهای قبل .
۲ ـ واریز اعتبار به حساب بانک مسکن مرکز.
۳ ـ دریافت تاییدیه لازم از سازمان مسکن و شهرسازی .
۴ ـ صدور دستور پرداخت یارانه به بانک مسکن مرکز جهت واریز وجه به بانک عامل استان توسط معاونت امور مسکن .
۵ ـ دریافت صورتحساب دوره ای از بانک مسکن .
بانک مسکن مرکز
۱ ـ دریافت اعتبار از سازمان ملی زمین و مسکن .
۲ ـ واریز اعتبار به حساب بانکهای عامل استانها بر اساس دستور پرداخت معاونت امور مسکن سازمان ملی زمین و مسکن .
۳ ـ تنظیم صورتحسابهای دوره ای ( فرم شماره ۴ ) بابت اعتبارات دریافتی و ارایه به سازمان ملی زمین و مسکن .
سازمان مسکن و شهرسازی استانها
۱ ـ دریافت فرم شماره ۲ از بانکهای عامل استان جهت پرداخت یارانه دوره مشارکت مدنی به انبوه سازان .
۲ ـ انجام کنترلهای لازم طبق ضوابط و دستورالعمل اجرایی مبنی بر استحقاق انبره ساز جهت دریافت یارانه دوره مشارکت مدنی .
۳ ـ ارسال تاییدیه بر اساس ضوابط به سازمان ملی زمین و مسکن برای واریز وجه به حساب انبوه ساز.
بانک عامل هر استان
۱ ـ تکمیل فرم شماره ۲ برای انبوه سازانی که ضوابط و مقررات مربوط به تبصره ۵۲ را رعایت نموده و مشمول دریافت یارانه دوره مشارکت مدنی می باشند.
۲ ـ ارسال فرم مذکور به سازمان مسکن و شهرسازی استان .
۳ ـ دریافت وجه از بانک مسکن مرکز. ۴ ـ واریز وجه به حساب انبوه ساز. تمامی بانکهای عامل ارایه کننده تسهیلات به انبوه سازان جهت احداث پروژه های اجتماعی یا حمایتی مطابق این گردشکار یارانه را دریافت و به حساب انبوه ساز واریز می نمایند. گردش کار نحوه پرداخت یارانه به انفرادی سازان در پایان دوره مشارکت مدنی و کلیه متقاضیان فروش ، اقساطی مشمول تبصره ۵۲ سازمان ملی زمین و مسکن
۱ ـ تامین اعتبار بر اساس عملکرد سال جاری و عملکرد سالهای قبل .
۲ ـ واریز اعتبار به حساب بانک مسکن مرکز.
ت پرداخت یارانه دوره مشارکت مدنی به متقاضیان انفرادی از سرپرستی بانک عامل استان .
ک لازم از سرپرستی بانک عامل استان جهت پرداخت یارانه دوره فروش اقساطی به متقاضیان .
۵ ـ کنترل مدارک دریافتی بر اساس ضوابط تبصره .۵۲
دستور پرداخت به بانک مسکن مرکز جهت واریز وجه به حساب سرپرستی های بانک عامل استان .
۷ ـ دریافت صورتحساب دوره ای از بانک مسکن .
بانک مسکن مرکز
۱ ـ دریافت اعتبار از سازمان ملی زمین و مسکن . به حساب سرپرستی های بانک عامل استان بر اساس دستور پرداخت سازمان ملی زمین و مسکن .
2 ـ تنظیم صورتحسابهای دوره ای ( فرم شماره ۴ ) بابت اعتبارات دریافتی و ارایه به سازمان ملی زمین و مسکن . سرپرستی بانک عامل استان ۲ و ۱ ـ ۳ از شعب خود یا تکمیل فرمها و ارسال به سازمان ملی زمین و مسکن به تفکیک . اعتبار از بانک مسکن مرکز بر اساس دستور پرداخت صادره از طرف سازمان ملی زمین و مسکن .
۳ ـ ارسال اعتبارات دریافتی به شعب تابعه جهت واریز به حساب پس انداز متقاضیان . شعب بانک عامل هر استان ارانه دوره مشارکت مدنی برای متقاضیان انفرادی و ارسال به سرپرستی بانک عامل استان . دریافت یارانه دوره فروش اقساطی برای متقاضیان و ارسال به سرپرستی بانک عامل استان .
۳ ـ دریافت اعتبارات از سرپرستی بانک عامل استان .
۴ ـ واریز اعتبارات یارانه به حساب پس انداز متقاضیان . تمامی بانکهای عامل ارایه کننده تسهیلات به انبوه سازان جهت احداث پروژه های اجتماعی یا حمایتی مطابق این گردشکار یارانه را دریافت و به حساب انبوه ساز واریز می نمایند.
دستور العمل تکمیل فرم شماره ۱ توسط سازمانهای مسکن شهرسازی استانها
۱ ـ اگر سازنده شخصیت حقوقی باشد نام شرکت و اگر شخصیت حقیقی باشد نام و نام خانوادگی سازنده مطابق قرارداد واگذاری یا یپمان نامه درج می شود.
۲ ـ بنا به نوع پروژه احداثی ( متوسط زیربنای مفید پروژه ) کلمه اجتماعی یا حمایت شده انتخاب می گردد.
۳ ـ کد مالیت زمین ( ۰ ـ زمین واگذار شده توسط سازمان ، ۱ ـ زمین شخصی ) .
۴ ـ کد طرح اختصاصی ، دو رقم اول سمت چپ مربوط استان ، دو رقم بعدی به کد شهر است که از طریق سازمان ملی زمین و مسکن تعیین و ابلاغ می گردد و ارقام بعدی به طرح مورد نظر اختصاص دارد که توسط سازمان تعیین و در فرم درج می شود.
۵ ـ کد محل وقوع زمین ( ۰ ـ داخل طرح بهسازی و نوسازی مناطق فرسوده شهری ، ۱ ـ داخل محدوده قانونی و خارج طرح مناطق بهسازی مناطق فرسوده ) .
۶ ـ مساحت زمین طبق سند یا قرارداد واگذاری به مترمربع درج می شود.
۷ ـ تعداد واحدهای مسکونی مطابق پروانه ساختمانی درج می شود.
۸ ـ جمع مساحت زیربنای مفید کلیه واحدها طبق پروانه ساختمانی به مترمربع درج می شود. مساحت انباری خارج از واحد مسکونی و فضای مشترک از قبیل راه پله ، پارکینگ و موتورخانه زیربنای مفید تلقی نمی شود.
۹ ـ متوسط خالص مساحت هر واحد به متر مربع که از تقسیم مساحت مذکور در خانه شماره ۸ به تعداد واحد مسکونی مذکور در خانه شماره ۷ حاصل می گردد.
۱۰ ـ حداکثر دوره مشارکت قابل قبول برای سازنده انبوه مطابق جدول ذیل درج می گردد. تعداد واحد مسکونی در هر پروژه ( از ۱ تا ۳۰ واحد مسکونی ) طول دوره مشارکت مدنی قابل قبول ( تا ۱۲ ماه ) تعداد واحد مسکونی در هر پروژه ( از ۳۱ تا ۵۰ واحد مسکونی ) طول دوره مشارکت مدنی قابل قبول ( تا ۱۸ ماه ) تعداد واحد مسکونی در هر پروژه ( از ۵۱ تا۱۰۰ واحد مسکونی ) طول دوره مشارکت مدنی قابل قبول ( تا ۲۰ ماه ) تعداد واحد مسکونی در هر پروژه ( از ۱۰۱ تا ۱۵۰ واحدمسکونی ) طول دوره مشارکت مدنی قابل قبول ( تا ۲۲ ماه ) تعداد واحد مسکونی در هر پروژه ( از ۱۵۱ تا ۲۵۰ واحدمسکونی ) طول دوره مشارکت مدنی قابل قبول ( تا ۲۴ ماه ) تعداد واحد مسکونی در هر پروژه ( نسبت به مازاد ۲۵۰ واحد مسکونی ) طول دوره مشارکت مدنی قابل قبول ( هر ۱۰۰ واحد ۲ ماه اضافه می شود ) چنانچه به دلایلی خارج از اختیار سازندگان دوره مشارکت حداکثر ۶ ماه از زمانهای تعیین شده در جدول فوق تجاوز نماید با تشخیص بانک عامل یارانه در سقف دوره زمانی مندرج در جدول پرداخت می گردد.
بسمه تعالی
معرفینامه سازنده انبوه مسکن حمایت شده یا اجتماعی بانک سرپرستی محترم منطقه
نظر به اینکه طرح انبوه مسکن با شماره کد فوق الذکر ومشخصات ذیل و مدیریت
۱ ـ شرکت آقای ……….، با الگوی مصوب مصرف مسکن تطبیق دارد ، و از نوع پروژه های مسکن
۲ ـ حمایت شده ر اجتماعی می باشد. لذا ضمن معرفی سازنده جهت دریافت تسهیلات دوره ساخت ، اعلام می دارد در صورت رعایت مفاد ماده ۸ دستورالعمل اجرایی تبصره ۵۲ قانون بودجه سال ۱۳۷۳ ، و انطباق مشخصات پروانه ساختمانی و پایان کار ساختمانی با طرح و نقشه ممهور پیوست ، سازنده مشمول دریافت کمک سود تسهیلات دوره مشارکت مدنی خواهد بود. خواهشمند است در صورت خاتمه بموقع عملیات ساختمانی و تسویه قرار داد مشارکت مدنی ، مراتب را در قالب تکمیل فرم شماره ۲ جهت واریز کمک سود متعلقه به این سازمان منعکس نمایید. مشخصات ثبتی : نام شهر : کد شهر : بخش : پلاک اصلی : پلاک فرعی : آدرس :
۳ ـ کد مالکیت زمین :
۴ ـ کد طرح :
۵ ـ کد محل وقوع زمین :
۶ ـ مساحت زمین :
۷ ـ تعداد واحدهای مسکونی :
۸ ـ خالص مساحت زیربنای کل واحدها :
۹ ـ متوسط خالص مساحت هر واحد :
۱۰ ـ حداکثر دوره مشارکت قابل قبول :
سازمان مسکن و شهرسازی استان دستور العمل تکمیل فرم شماره ۲ توسط بانکهای عامل
۱ ـ شماره و تاریخ معرفینامه با توجه به فرم شماره ۱ مربوط وارد می گردد.
۲ ـ مبلغ یارانه دوران ساخت محاسبه شده و توسط بانک نوشته می شود.
۳ تا ۱۰ ـ اطلاعات مربوط به این خانه ها عینا همان اطلاعات مربوط به خانه های ۳ الی ۱۰ فرم شماره ۱ می باشد. لذا این خانه ها عینا با توجه به فرم شماره ۱ که داخل پرونده مربوط به قرارداد مشارکت مدنی انبوه ساز در بانک است تکمیل می گردد.
۱۱ ـ مبلغ کل تسهیلات دریافتی مطابق قرارداد مشارکت مدنی درج می شود.
۱۲ ـ مبلغ یارانه قابل پرداخت به سازنده که ( طبق خانه شماره ۲ ) که توسط بانک محاسبه شده است درج می شود.
۱۳ ـ نرخ یارانه قابل پرداخت براساس دستورالعمل اجرایی تبصره ۵۲ به درصد درج می شود.
۱۴ ـ شماره قرارداد مشارکت مدنی درج می شود.
۱۵ ـ تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی به روز ، ماه و سال درج می شود.
۱۶ ـ تاریخ تسویه قرارداد مشارکت مدنی به روز ، ماه و سال درج می شود.
۱۷ ـ شماره حساب سازنده درج می شود.
۱۸ ـ این قسمت توسط سازمان مسکن و شهرسازی استان تکمیل و برای سازمان ملی زمین و مسکن ارسال می گردد.
اعلام تسویه قرارداد مشارکت مدنی و درخواست یارانه سازنده انبوه سازمان مسکن و شهرسازی استان عطف به معرفینامه
۱ ـ شماره ….. مورخ ….. به اطلاع می رساند ، سازنده معرفی شده ضمن رعایت شرایط مذکور در معرفینامه فوق ، نسبت به تسویه قرارداد مشارکت مدنی با این بانک اقدام نموده است . خواهشمند است ضمن تطبیق اطلاعات ذیل با سوابق موجود در آن سازمان نسبت به تامین اعتبار واریز
۲ ـ مبلغ ……… ریال کمک سود دوره ساخت ، بحساب این بانک جهت پرداخت به سازنده اقدام نمایید. ضمنا به استناد گواهی پایانکار ارئه شده از سوی سازنده ، انطباق متوسط زیربنای مفید پروژه با زیربنای موضوع الگوی مصوب مصرف مسکن ، تایید می گردد. مشخصات ثبتی : نام شهر : کد شهر : بخش : پلاک اصلی : پلاک فرعی : آدرس :
۳ ـ کد مالکیت زمین :
۴ ـ کد طرح :
۵ ـ کد محل وقوع زمین :
۶ ـ مساحت زمین :
۷ ـ تعداد واحدهای مسکونی :
۸ ـ خالص مساحت زیربنای کل واحدها :
۹ ـ متوسط خالص مساحت هر واحد :
۱۰ ـ حداکثر دوره مشارکت قابل قبول :
۱۱ ـ مبلغ کل تسهیلات دریافتی :
۱۲ ـ مبلغ کل یارانه قابل پرداخت :
۱۳ ـ یارانه قابل پرداخت به درصد :
۱۴ ـ شماره قرارداد مشارکت مدنی :
۱۵ ـ تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی :
۱۶ ـ تاریخ تسویه قراداد مشارکت مدنی :
۱۷ ـ شماره حساب سازنده : بانک
۱۸ ـ سازمان ملی زمین و مسکن :
مراتب فوق مورد تایید است .
رییس سازمان مسکن و شهرسازی استان تاریخ و امضا
دستورالعمل تکمیل فرم شماره ۱ ـ ۲ توسط بانکهای عامل
۱ ـ اگر سازنده شخصیت حقوقی باشد نام شرکت و اگر شخصیت حقیقی باشد نام و نام خانوادگی سازنده درج می شود.
۲ ـ مبلغ یارانه دوران ساخت محاسبه شده توسط بانک نوشته می شود.
۳ ـ کد مالکیت زمین ( ۰ ـ زمین واگذار شده توسط سازمان ، ۱ ـ زمین شخصی )
۴ ـ کد طرح اختصاصی ، توسط سازمان ملی زمین و مسکن تکمیل می گردد.
۵ ـ کد محل وقوع زمین ( ۰ ـ داخل طرح بهساری و نوسازی مناطق فرسوده شهری ، ۱ ـ داخل محدوده قانونی و خارج طرح مناطق بهسازی مناطق فرسوده ) .
۶ ـ مساحت زمین طبق سند یا قرارداد واگذاری به مترمربع درج می شود.
۷ ـ تعداد واحدهای مسکونی مطابق پروانه ساختمانی درج می شود.
۸ ـ جمع مساحت زیربنای مفید کلیه واحدها طبق پروانه ساختمانی به متر مربع درج می شود. مساحت انباری خارج از واحد مسکونی و فضای مشترک از قبیل راه پله ، پارکینگ و موتورخانه زیربنای مفید تلقی نمی شود.
۹ ـ متوسط خالص مساحت هر واحد به متر مربع که از تقسیم مساحت مذکور در خانه شماره ۸ به تعداد واحد مسکونی مذکور در خانه شماره ۷ حاصل می گردد.
۱۰ ـ حداکثر دوره مشارکت قابل قبول برای سازنده انفرادی تا ۱۲ ماه است . چنانچه به دلایلی خارج از اختیار سازندگان دوره مشارکت حداکثر ۶ ماه از زمان تعیین شده تجاوز نماید ، با تشخیص بانک عامل یارانه حداکثر تا ۱۲ ماه قابل پرداخت است .
۱۱ ـ مبلغ کل تسهیلات دریافتی مطابق قرارداد مشارکت مدنی درج می شود.
۱۲ ـ مبلغ یارانه قابل پرداخت به سازنده طبق خانه شماره ۲ می شود.
۱۳ ـ نرخ یارانه قابل پرداخت بر اساس دستورالعمل اجرایی تبصره ۵۲ به درصد درج می شود.
۱۴ ـ شماره قرارداد مشارکت مدنی درج می شود.
۱۵ ـ تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت به روز ، ماه و سال مدنی درج می شود.
۱۶ ـ تاریخ تسویه قرارداد مشارکت مدنی به روز ، ماه و سال درج می شود.
۱۷ ـ شماره حساب پس انداز مسکن سازنده درج می شود.
۱۸ ـ کد اقشار خاص ( ۰ ـ اقشار عادی ـ ۱ ـ جانبازان ، آزادگان ، خانواده شهدا )
اعلام تسویه قرارداد مدنی و درخواست یارانه برای سازندگان انفرادی سازمان مسکن و شهرسازی استان بدینوسیله
۱ ـ شرکت / آقای / خانم ……….، سازنده انفرادی واحدهای مسکونی حمایت شده که واحدهای احداثی آن مطابق با الگوی مصرف مسکن می باشد و از تسهیلات دوره ساخت استفاده نموده و قرارداد مشارکت مدنی خود را تسویه نموده است جهت استفاده از کمک سود دوران ساخت معرفی می گردد. خواهشمند است ضمن ثبت اطلاعات این پروژه در ان سازمان نسبت به تامین اعتبار و واریز
۲ ـ مبلغ …………. ریال یارانه دوران ساخت ، به حساب این بانک جهت پرداخت به سازنده اقدام فرمایید. ضمناً به استناد گواهی پایانکار ارائه شده از سوی سازنده ، انطباق متوسط زیربنای مفید پروژه با زیربنای موضوع الگوی مصوب مصرف مسکن ، تایید می گردد. مشخصات ثبتی : نام شهر : کد شهر : بخش : پلاک اصلی : پلاک فرعی : آدرس :
۳ ـ کد مالکیت زمین :
۴ ـ کد طرح :
۵ ـ کد محل وقوع زمین :
۶ ـ مساحت زمین :
۷ ـ تعداد واحدهای مسکونی :
۸ ـ خالص مساحت زیربنای کل واحدها :
۹ ـ متوسط خالص مساحت هر واحد :
۱۰ ـ حداکثر دوره مشارکت قابل قبول :
۱۱ ـ مبلغ کل تسهیلات دریافتی :
۱۲ ـ مبلغ کل یارانه قابل پرداخت :
۱۳ ـ یارانه قابل پرداخت به درصد :
۱۴ ـ شماره قرارداد مشارکت مدنی :
۱۵ ـ تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی :
۱۶ ـ تاریخ تسویه قراداد مشارکت مدنی :
۱۷ ـ شماره حساب سازنده :
۱۸ ـ اقشار خاص : بانک ………….. سرپرستی منطقه ……….. دستورالعمل تکمیل فرم شماره ۳ توسط سرپرستی های بانکهای عامل در مواردی که بانکها قصد داشته باشند به صورت یکجا تعدادی قسمت الف فرم شماره ۱ ـ ۳ جهت استعلام سابقه مالکیت و یا تعدادی قسمت الف و ب فرم شماره ۱ ـ ۳ را جهت استعلام سابقه یارانه و دریافت یارانه قراردادهای فروش قسطی و اجاره به شرط تملیک برای سازمان ملی زمین و مسکن ارسال نمایند از این فرم به عنوان نامه استفاده می شود.
بسمه تعالی
فرم شماره ۳ سازمان ملی زمین و مسکن
به پیوست تعداد ……….. فقره فرم مشخصات متقاضیان دریافت یارانه تسهیلات اعطایی ( فرم شماره ۱ ـ ۳ ) قسمت الف جهت استعلام سابقه مالکیت ر قسمت الف و ب جهت استعلام سابقه یارانه و دریافت یارانه ارسال می گردد. خواهشمند است پس از بررسی ، نسبت به صدور گواهی وجود یا عدم وجود سابقه مالکیت ر صدور دستور پرداخت یارانه اقدام فرمایید. بانک ………….. سرپرستی منطقه ……….. دستور العمل تکمیل فرم شماره ۱ ـ ۳ بانکهای عامل
۱۱ تا ۲۲ ـ پاسخ سوالات خانه های ۱۱ تا ۲۲ از روی نسخه اصل شناسنامه متقاضی استخراج و درج می گردد. نام و نام خانوادگی دقیقاً عین شناسنامه نوشته شود و هر گونه پیش و زبر و پسوند در محل تعیین شده درج گردد. تاریخ صدور شناسنامه ، سال و ماه و روز به عدد درج گردد. جنسیت به صورت ( زن / مرد ) درج گردد.
۲۳ ـ در مورد محل سکونت متقاضی ( روستا / شهر ) اظهارات متقاضی کافی است .
۲۴ ـ میزان درآمد ماهانه درمورد متقاضیان مسکن اجتماعی از روی حکم استخدامی ( کشوری ، کار و یا تامین اجتماعی ) درج شود . در موارد خاصی که متقاضی شاغل تحت پوشش بیمه های اجتماعی بوده ولی فاقد حکم استخدامی ثابت باشد ارایه گواهی اشتغال از کارفرما و تایید سازمان تامین اجتماعی مبنی بر سابقه پرداخت حق بیمه متقاضی توسط کارفرما با قید آخرین حقوق و دستمزد متقاضی ضروری است . در مورد سایر متقاضیان از فرد متقاضی سوال شود.
۲۵ ـ تعداد همسر و عایله متقاضی با مراجعه به صفحات شناسنامه وی و یا با سوال از فرد متقاضی تکمیل گردد.
۲۶ ـ ۲۷ ـ همانند خانه شماره ۲۴ ـ درمورد متقاضیان مسکن اجتماعی از روی حکم استخدامی و در مورد سایر متقاضیان بر اساس سوال متقاضی ، سازمان محل خدمت و شغل متقاضی درج گردد.
۲۸ ـ کد اقشار خاص ( ۰ ـ اقشار عادی ، ۱ ـ جانبازان ، آزادگان و خانواده شهدا ) .
۳۱ تا ۳۳ ـ با توجه به مدارک موجود در بانک تکمیل گردد. در خانه شماره ۳۳ ( که ۲ ـ اگر نوع پس انداز ویژه کارکنان دولت باشد ، ۱ ـ سایر موارد )
۴۱ تا ۴۵ ـ بر اساس اطلاعات قرارداد فروش اقساط یا اجاره به شرط تملیک درج گردد. در خانه ۴۴ میزان یارانه متعلق به متقاضی بر اساس دستورالعمل اجرایی تبصره ۵۲ توسط بانک محاسبه و درج گردد.
۵۱ تا ۵۵ ـ با توجه به مشخصات طرح و یا پروژه و واحدهای مسکونی آن طرح یا پروژه مورد نظر پاسخ داده شود.
# در مورد متقاضیان خرید مسکن اجتماعی و متقاضیان دریافت تسهیلات ویژه کارکنان دولت که جهت دریافت تسهیلات بانکی نیاز به استعلام سابقه مالکیت وجود دارد ، ابتدا قسمت الف فرم شماره ۱ ـ ۳ ، تکمیل و به سازمان ملی زمین و مسکن ارسال گردد. پس از دریافت پاسخ منفی از سازمان نسبت به تکمیل قسمت ب فرم شماره ۱ ـ ۳ و ارسال مجدد آن جهت دریافت یارانه به سازمان ملی زمین و مسکن اقدام گردد. # درمواردی غیر از دو مورد فوق که استعلام مالکیت ضروری نیست ، قسمت الف و ب فرم شماره ۱ – ۳ تواماً تکمیل و جهت دریافت یارانه به سازمان ملی زمین و مسکن ارسال گردد. # قسمت ج فرم ۱ ـ ۳ به عنوان سابقه متقاضی است که در پرونده وی در بانک عامل بایگانی می گردد. دستور العمل تکمیل فرم شماره ۴ توسط بانگ مسکن مرکز الف ـ وجوه دریافتی از محل تبصره ۵۲ به تفکیک ( ۱ ـ بابت یارانه مشارکت مدنی انبوه سازان ، ۲ ـ بابت یارانه مشارکت مدنی انفرادی سازان ، ۳ ـ بابت یارانه فروش اقساطی ) و جمع کل دریافتی درج می گردد. ب ـ وجوه پرداختی از محل تبصره ۵۲ به تفکیک موارد مندرج در قسمت الف ، و با قید تعداد واحد مسکونی مشمول دریافت یارانه در هر قسمت و جمع کل پرداختی درج می گردد. ج ـ مانده اعتبار تبصره ۵۲ به تفکیک موارد مندرج در قسمت الف و ب که از تفاضل این دو قسمت حاصل می شود و جمع کل مانده ، درج گردد.
بسمه تعالی
صورت دریافت و پرداخت سه ماهه …………بانک مسکن مرکز بابت یارانه تسهیلات اعطایی به قراردادهای مشارکت مدنی و فروش اقساطی الف ـ دریافتی ها بابت :
۱ ـ مشارکت مدنی انبوه سازان ………….. ریال ۲ ـ مشارکت مدنی انفرادی سازان ………….. ریال ۳ ـ فروش اقساطی ………….. ریال جمع کل دریافتی ………….. ریال ب ـ پرداختی های بابت : ۱ ـ مشارکت مدنی انبوه سازان به تعداد ………. واحد مسکونی ………… ریال ۲ ـ مشارکت مدنی انفرادی سازان به تعداد ……… واحد مسکونی ………… ریال ۳ ـ فروش اقساطی به تعداد ………. واحد مسکونی ………… ریال جمع کل دریافتی ………….. ریال ج ـ مانده اعتبار تبصره ۵۲ نزد بانک : ۱ ـ مشارکت مدنی انبوه سازان ………….. ریال ۲ ـ مشارکت مدنی انفرادی سازان ………….. ریال ۳ ـ فروش اقساطی ………….. ریال جمع کل مانده ………….. ریال بانک مسکن مرکز دستورالعمل تکمیل فرم شماره ۵ توسط بانکهای عامل چنانچه به هر دلیلی قراداد فروش اقساطی با متقاضی فسخ شد ( فک رهن ) این فرم بر اساس اطلاعات مندرج در پرونده متقاضی توسط بانک تکمیل و جهت قطع پرداخت یارانه به سازمان ملی زمین و مسکن ارسال می شود. بسمه تعالی گزارش اعلام فسخ قرارداد فروش اقساطی به منظور قطع پرداخت یارانه سازمان ملی زمین و مسکن بدینوسیله باطلاع می رساند آقای ر خانم ……………. دارای مشخصات ذیل قرارداد فروش اقساطی خود را فسخ نموده است . مراتب جهت قطع پرداخت یارانه دوره فروش اقساطی نامبرده اعلام می گردد. ۱ ـ نام و نام خانوادگی …………… ۲ ـ شماره شناسنامه ………………. ۳ ـ شماره قرارداد ……………….. ۴ ـ تاریخ قرارداد ……………….. ۵ ـ شماره حساب پس انداز ………….. ۴ ـ تاریخ فسخ قرارداد فروش اقساطی …. بانک ……………….
منبع سایت صلح