آئین نامه عملیاتی و شرایط عمومی تعرفه های آب و فاضلاب
مصوب 1375,06,10
1– هدف:
تبیین ضوابط حاکم بر روابط شرکتهای آب و فاضلاب با متقاضیان، مشترکین و استفاده کنندگان از خدمات و تأسیسات آب و فاضلاب.
2– محدوده اجرا:
امور آب و فاضلاب وزارت نیرو- شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور- کلیه شرکتهای آب و فاضلاب.
1– 3- مسئول اجرا
مسئولیت اجرای این آئین نامه بر عهده مدیران عامل شرکتهای آب و فاضلاب می باشد.
2– 3 حکمیت
در تمام مواردی که اختلافی بین شرکت و متقاضی یا مشترک ایجاد شود حکمیت با معاونت امور آب و فاضلاب شهری وزارت نیرو خواهد بود و متقاضی یا مشترک می تواند قبل از مراجعه به مراجع قضایی به آن مراجعه نماید.
3– 3 تفسیر آئین نامه
در موارد ابهام، تفسیر مفاد این آئین نامه با وزیر نیرو است.
فصل اول : تعاریف
کلمات و اصطلاحات زیر هنگامیکه در «تعرفه ها»، «آئین نامه ها» و یا در «قراردادهای برقراری انشعاب آب و فاضلاب» بکار روند معانی و مفاهیم ذیل را خواهند داشت:
1– 4 متقاضی
متقاضی عبارتست از : شخص حقیقی یا حقوقی که برقراری انشعاب یا انشعابات آب و فاضلاب و یا تغییر در قطر انشعاب و ظرفیت قراردادی را درخواست نموده ولی هنوز درخواست وی انجام نشده باشد.
2– 4 مشترک
مشترک عبارتست از : شخص حقیقی یا حقوقی که انشعاب یا انشعاب های (آب و یا فاضلاب) مورد تقاضایش طبق مقررات برقرار شده باشد.
3– 4 شرکت
شرکت عبارتست از : شرکت آب و فاضلاب که به موجب قانون تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب مصوب 11 /10 /1369 مجلس شورای اسلامی تشکیل شده و یا می شود و به تمام یا بخشی از امور تأمین و توزیع آب شهری و همچنین جمع آوری و انتقال و تصفیه فاضلاب در داخل محدوده خدماتی شرکت به فعالیت می پردازد و خدمات مورد نیاز آب و فاضلاب را تأمین می نماید.
1- 3- 4 شرکتهایی که وظایف یاد شده را در مناطق آزاد تجاری و صنعتی به عهده دارند برای فعالیتهای این مناطق دارای آئین نامه و تعرفه های خاص خود هستند.
4– 4 تأمین و استحصال آب
تأمین و استحصال آب عبارتست از : کلیه عملیات مربوط به بهره برداری از تأسیسات و تجهیزات مرتبط با استحصال آب از چاهها،چشمه ها، قنوات و برداشت آب از منابع سطحی (تلمبه خانه ها و تأسیسات آبگیری از رودخانه ها و سدها) و همچنین بهره برداری از تصفیه خانه ها، تأسیسات ضدعفونی و مخازن سرویس و خطوط انتقال تا ابتدای مخازن ذخیره و یا شبکه آبرسانی به منظور تأمین آب شهری، که این تأسیسات کلاً متعلق به شرکت و یا سازمان های آب منطقه ای می باشند.
5– 4 شبکه عمومی توزیع آب
شبکه عمومی توزیع آب عبارتست از : کلیه تأسیسات و تجهیزات توزیع آب از قبیل مخازن ذخیره، خطوط اصلی و فرعی توزیع آب و همچنین تلمبه خانه های داخل شبکه که کلاً متعلق به شرکت می باشند.
1- 5- 4 در شهرهایی که تأمین و استحصال و انتقال آب از مناطق دور دست انجام می گیرد، مخازن ذخیرة بیرون و حاشیة شهرها جزء تأسیسات و تجهیزات مربوط به مرحلة تأمین و استحصال آب تلقی می شود.
6– 4 خط آبرسانی اختصاصی
تأسیسات و خطوط ایجاد شده در فاصلة شبکه توزیع عمومی موجود تا ابتداء لوله انشعاب (محل نصب شیر انشعاب) اعم از لوله و سایر ملحقات خط آبرسانی اختصاصی نامیده می شود.
7– 4 انشعاب آب
آن بخش از لوله فرعی آب که مقطع آن متناسب با کنتور و ظرفیت انشعاب آب مشترک در نظر گرفته می شود و در نهایت خط آبرسانی اختصاصی و یا شبکه عمومی توزیع آب را (از محل نصب شیر انشعاب) به نقطة تحویل (محل نصب کنتور) متصل می نماید، اعم از لوله و متعلقات مربوطه تا شیر فلکة بعد از کنتور، انشعاب نامیده می شود و متعلق به شرکت است.
8– 4 تأسیسات و تجهیزات آب مشترک
کلیه تأسیسات و تجهیزات آب و همچنین سیستم لوله کشی که بعد از نقطة تحویل (محل نصب کنتور) توسط مشترک یا مشترکین ایجاد می شود تأسیسات و تجهیزات مشترک نامیده می شود و متعلق به مشترک یا مشترکین می باشد.
9– 4 وسایل اندازه گیری
وسایل اندازه گیری و کنترل عبارتند از : کنتور یا کنتورها و سایر ملحقات و کلیه وسایل و دستگاههای مربوطه که به منظور محدود کردن و یا سنجش دبی و حجم آب، طبق قرارداد در نقطه تحویل نصب می گردند.
این وسائل کلاً متعلق به شرکت و در اختیار وی می باشد و محل نصب آنها در تمامی موارد توسط شرکت تعیین می گردد.
10– 4 شبکه عمومی جمع آوری و انتقال فاضلاب
شبکه عمومی جمع آوری و انتقال فاضلاب عبارتست از : کلیه تأسیسات و تجهیزات مربوط به جمع آوری و انتقال فاضلاب نظیر ایجاد شبکه های فرعی عمومی و جمع آوری کننده های اصلی تا محل تصفیه خانه و تلمبه خانه های داخل شبکه فاضلاب شهری که کلاً متعلق به شرکت می باشد.
11– 4 تصفیه و دفع فاضلاب
تصفیه و دفع فاضلاب عبارت از : کلیه عملیات مربوط به بهره برداری از تأسیسات و تجهیزات مرتبط با تصفیه و دفع پساب نظیر تصفیه خانه، تلمبه خانه ها و انواع تأسیسات و تجهیزات فرآیندهای تصفیه، تأسیسات کلرزنی، کانال و یا خطوط انتقال پساب تا نقطه معین می باشد.
12– 4 خط اختصاصی اتصال فاضلاب
تأسیسات و خطوط ایجاد شده در فاصله شبکه جمع آوری عمومی موجود فاضلاب تا محل اتصال لوله انشعاب فاضلاب اعم از لوله و سایر ملحقات، خط اختصاصی اتصال فاضلاب نامیده می شود.
13– 4 انشعاب (اتصال) فاضلاب
آن بخش از لوله فرعی فاضلاب که مقطع آن متناسب با سیفون یا ظرفیت قراردادی بوده و فاضلاب مشترک را از محل سیفون (نقطة تحویل) به خط اختصاصی و یا شبکه عمومی جمع آوری فاضلاب منتقل می نماید (اعم از لوله و متعلقات مربوطه و سیفون) انشعاب (اتصال) فاضلاب نامیده می شود و متعلق به شرکت است.
14– 4 تأسیسات و تجهیزات فاضلاب مشترک
کلیه تأسیسات و امکانات مربوط به جمع آوری و انتقال فاضلاب نظیر شبکه های فرعی، تلمبه خانه و غیره و تأسیسات پیش تصفیه احتمالی قبل از نقطه تحویل (سیفون) که توسط مشترک یا مشترکین ایجاد می شوند، تأسیسات و تجهیزات فاضلاب مشترک نامیده می شود و متعلق به مشترک یا مشترکین می باشد.
15– 4 نقطة تحویل آب و یا فاضلاب
نقطه تحویل عبارت است از نقطه ای که تأسیسات شرکت به تأسیسات مشترک اتصال داده می شود و در آن محل وسایل اندازه گیری و کنترل نصب می شود.
عموماً نقطه تحویل آب محل نصب کنتور آب و نقطه تحویل فاضلاب محل نصب سیفون دفع فاضلاب می باشد.
16– 4 قرارداد برقراری انشعاب
قرارداد برقراری انشعاب آب و فاضلاب عبارتست از : قرارداد منعقده بین شرکت و متقاضی که طبق مفاد آن انشعاب آب یا فاضلاب دایر می گردد.
17– 4 خدمات آب
خدمات آب عبارتست از : در دسترس قرار دادن و فراهم بودن امکان برداشت و استفاده آب از شبکه آبرسانی توسط انشعاب آب و وسایل اندازه گیری (کنتور)، با ظرفیت مشخص و با فشار مقرر و کیفیت مناسب (در نقطة تحویل) اعم از اینکه مشترک از این ظرفیت استفاده نماید یا ننماید.
18– 4 خدمات فاضلاب
خدمات فاضلاب عبارتست از : فراهم بودن امکان تخلیه و دفع فاضلاب به شبکه جمع آوری عمومی فاضلاب به تناسب مصرف آب و ظرفیت مقرر و مشخصات توافق شده در قرارداد برقراری انشعاب فاضلاب، اعم از اینکه مشترک از این ظرفیت استفاده نماید یا ننماید.
1– 19- 4 ظرفیت قراردادی انشعاب آب عبارت از تأمین میزان حجم آب مورد نیاز واحدها با کاربری های مختلف است.
این ظرفیت در واحدهای مسکونی (خانگی) درچارچوب ضوابط با تشخیص شرکت و در مورد سایر واحدها با کاربری غیر خانگی بر اساس درخواست مشترک و وجود امکانات فنی برای شرکت بر حسب متر مکعب در شبانه روز تعیین می گردد.
2– 19- 4 ظرفیت قراردادی انشعاب فاضلاب عبارت از ظرفیت امکان دفع میزان حجم فاضلاب خروجی با کیفیت مشخص از واحدهاست که به تناسب ظرفیت قراردادی و میزان مصرف آب برحسب متر مکعب در شبانه روز، همراه با ذکر میزان بار آلودگی تعیین می گردد.
20– 4 انواع انشعابهای آب و فاضلاب
انواع انشعابهای آب و فاضلاب براساس نوع کاربری به شرح زیر است:
الف ) انشعاب آب و فاضلاب خانگی:
انشعاب آب و فاضلاب برای مصارف خانگی به انشعابهایی اطلاق می شود که صرفاً در حدود متعارف مصارف آب شرب و بهداشت یا دفع فاضلاب خانگی در واحدهای مسکونی دایر می گردد.
واحد مسکونی شهری عبارتست از : مکانی برای زندگی که به تشخیص شرکت حداقل دارای یک اطاق، یک آشپزخانه و یک سرویس بوده و ورودی آن مستقل یا مرتبط با راهروی اشتراکی بوده، و سیستم لوله کشی آن مجزا باشد.
تشخیص واحد مسکونی در روستاهای تحت پوشش شبکه آبرسانی شهری به عهده شرکت می باشد.
ب ) انشعاب آب و فاضلاب مصارف اشتراکی:
این انشعابها برای مصارف اشتراکی در بلوکها و مجموعه های ساختمانی مسکونی و شهرکهای مسکونی و صنعتی و بطور جدا از سایر انشعابات دایر می گردد (نظیر انشعاب آب و فاضلاب محوطه های عمومی، رختشوی خانه، شیرهای برداشت آب یا تخلیه فاضلاب در پارکینگ و موتورخانه مجتمع ها و کنتورهای تجمعی مناطق مسکونی و نظایر آن).
کنتور تجمعی عبارتست از کنتور مرتبط با انشعابهایی که در گذشته بدون رعایت ضوابط عمومی و یا بطور موقت برای مجموعه اماکن مسکونی و غیر مسکونی نصب گردیده و هزینه های انشعاب بر اساس ضوابط جاری پرداخت نگردیده است.
ج ) انشعاب مصارف عمومی:
انشعاب آب و فاضلاب مصارف عمومی به انشعابهایی اطلاق می شود که جهت خدمات عمومی غیر انتفاعی (نامبرده شده در تعرفه) به کار رود.
د ) انشعاب فضای سبز:
انشعاب آب فضای سبز به انشعابهایی اطلاق می گردد که جهت تأمین آب فضاهای سبز عمومی داخل شهرها اعم از پارکها، میادین، فلکه ها، بلوارها و یا حاشیه کناری خیابانها توسط متصدیان مربوطه درخواست و طبق مقررات شرکت دایر می گردد.
هـ ) انشعاب تولیدی:
انشعاب آب تولیدی به انشعابهایی اطلاق می شود که برای بکار انداختن و بهره برداری از صنایع، کارخانه ها، استخراج معادن، صنایع کشاورزی برای تولید فرآورده های کشاورزی و دامی در کارگاهها (مانند مرغداریها، دامداریها، پرورش کرم ابریشم و نظایر آن) و صنایع کوچک و صنوف تولیدی استفاده می شود.
انشعاب فاضلاب تولیدی به انشعاب هائی اطلاق می گردد که برای جمع آوری و دفع فاضلاب صنایع، کارخانجات، مؤسسات و کارگاهها و صنوف تولیدی بعد از پیش تصفیه و رسیدن کیفیت فاضلاب خروجی به حد مجاز در محل اتصال به شبکه جمع آوری فاضلاب شهری بر اساس استانداردهای شرکت، برقرار می گردد.
و ) انشعابات مصارف تجاری:
به انشعابهایی اطلاق می گردد که عموماً برای محل کسب و تجارت دایر می گردند. ضمناً مصارف انشعابهایی که با هیچیک از موارد این بند مطابقت ندارند مشمول تعرفه تجاری است.
محل دادوستد کالا یا خدمات و هر مکانی که در آن فعالیت تجاری و ارائه خدمات انتفاعی (نامبرده شده در تعرفه) صورت گیرد تجاری محسوب می شود.
ز ) انشعاب آب و فاضلاب آزاد:
این انشعاب ها ویژه متقاضیانی است که تمایل به پرداخت هزینه های عمومی برقراری انشعاب را ندارند.
21– 4 قطر انشعاب آب و فاضلاب
قطر انشعاب آب و فاضلاب مشترکین بر اساس ظرفیت قراردادی انشعاب در چارچوب ضوابط و مقررات، توسط شرکت تعیین می گردد.
چارچوب ضوابط و مقررات تعیین قطر انشعاب آب و فاضلاب متناسب با ظرفیت قراردادی انشعاب آب و فاضلاب، توسط شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مشخص و براساس جدول راهنما به شرکت ها ابلاغ می گردد.
22– 4 پروانه بهره برداری از انشعاب (آب و فاضلاب)
پس از اجرای کلیه مفاد قرارداد منعقده و برقراری انشعاب (آب و فاضلاب)، شرکت نسبت به صدور پروانه بهره برداری که در آن اطلاعاتی از جمله: شماره اشتراک، نوع کاربری، ظرفیت قراردادی، قطر انشعاب، میزان عرصه و اعیان، تعداد واحدها و طبقات و میزان بار آلودگی مجاز فاضلاب ورودی به شبکه عمومی فاضلاب برای انشعاب (آب یا فاضلاب) و تغییرات احتمالی در انشعاب مورد نظر درج گردیده است، اقدام و آن را در اختیار مشترک قرار می دهد.
فصل دوم : مقررات عمومی برقراری انشعاب آب و فاضلاب
23– 4 شرایط درخواست برقراری و هرگونه تغییر در مشخصات انشعاب آب و فاضلاب
هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند برای هر واحد مسکونی، تجاری، عمومی، تولیدی و غیره در محدودة خدماتی شرکت درخواست برقراری یا هر گونه تغییر در مشخصات انشعاب آب و فاضلاب را بنماید. قبول درخواست برقراری (یا تغییر در مشخصات) انشعاب منوط به حصول شرایط زیر است:
الف ) شرکت ظرفیت و امکانات لازم جهت برقراری و یا تغییر انشعاب مورد نیاز متقاضی را در محل مورد تقاضا داشته باشد.
ب ) ملک مورد نظر متقاضی کاملاً محصور و عملاً منفک از املاک مجاور بوده و بر و کف معبر در محل ملک توسط شهرداری مشخص شده باشد.
ج ) موانعی برای انجام کار شرکت از جمله حفاری محل مورد نظر وجود نداشته باشد.
د ) متقاضی هیچگونه بدهی بابت بهای آب و فاضلاب در محل موردنظر و یا هر محل دیگری به شرکت یا سایر شرکتهای آب و فاضلاب وابسته به وزارت نیرو نداشته باشد.
1- 23- 4 برخورداری از نرخهای مخفف منوط به احراز شرایط و ارائه مجوز مستند به ضوابط قانونی و مورد قبول شرکت است که بنابر مورد در سایر موارد توضیح داده شده است.
2- 23- 4 داشتن انشعاب آب و فاضلاب لازم و ملزوم یکدیگرند و کلیه مالکان املاک واقع در محدوده طرح جمع آوری و دفع فاضلاب مکلفند ظرف مدتی که دستگاهها و شرکتهای آب و فاضلاب اخطار یا اعلان می نمایند تقاضای نصب انشعاب فاضلاب ملک خود را به مرجع مربوطه تسلیم و هزینه آن را پرداخت نمایند در غیر این صورت شرکتهای آب و فاضلاب مجاز به قطع آب اینگونه املاک خواهند بود. برقراری مجدد آب موکول به درخواست نصب انشعاب فاضلاب و پرداخت هزینه آن می باشد.
3- 23- 4 در موارد خاص با تصویب هیئت مدیره واگذاری انشعاب فاضلاب بدون داشتن انشعاب آب با انعقاد قرارداد جداگانه صورت می گیرد.
4- 23- 4 واگذاری انشعاب آب به واحدهای مسکونی و غیر مسکونی که به نوعی موجب آلودگی منابع تأمین کننده آب شرب شهرها (اعم از سطحی و زیر زمینی) می شود منوط به دفع و یا انتقال فاضلاب از محل مورد نظر (طبق نظر شرکت) می باشد.
همچنین واگذاری انشعاب آب به گرمابه ها، مراکز تولیدی و صنعتی و اماکن عمومی در محلی که شبکه جمع آوری فاضلاب وجود ندارد مشروط به این است که متقاضی، تأسیسات دفع فاضلاب مربوطه را بطریق بهداشتی و مورد قبول شرکت ایجاد نموده باشد.
5- 23- 4 انشعاب فاضلاب غیر خانگی بشرطی واگذار می گردد که کیفیت فاضلاب بهنگام تخلیه در محل اتصال به شبکه جمع آوری، به تشخیص شرکت براساس مقررات و استانداردهای مربوطه در حد مجاز باشد.
24– 4 ضوابط برخورداری از نرخ انواع انشعابها
تشکیل پرونده جهت عقد قرارداد و برقراری انواع انشعابها (آب و فاضلاب) و برخورداری از نرخ های مخفف منوط به ارائه مدارک مورد قبول شرکت می باشد.
1– 24- 4 در مواردیکه منافع ملک به شخصی واگذار گردیده است و شخص اخیر تقاضای برقراری انشعاب را داشته باشد، علاوه بر مدارک مربوطه، ارائه تعهد نامه مبنی بر جوابگویی و جبران هر گونه خسارتی که از برقراری انشعاب بهر نحو به ملک یا اموال مالک ملک، وارد شود الزامی است.
2– 24- 4 حق انشعاب و هزینه های مربوط به آن از مالک و یا متقاضی دریافت می شود، ولی انشعاب به نام و منحصراً متعلق به ملک مورد تقاضا خواهد بود. در هر حال دریافت حق انشعاب و هزینه های مربوطه از متقاضی و صدور قبض دریافت وجه بنام پرداخت کننده یا متقاضی و همچنین انعقاد قرارداد برقراری انشعاب با متقاضی و یا صدور پروانه بهره برداری از انشعاب بنام متقاضی دلیل بر مالکیت یا شناسائی حقی برای افراد مذکور نسبت به ملک نخواهد بود.
3– 24- 4 ضوابط و مدارک لازم برای تشکیل پرونده را کمیته ای مرکب از معاونین شرکت که در زمینه امور مشترکین، بهره برداری و برنامه ریزی مسئولیت داشته باشند، زیر نظر مدیرعامل شرکت، مشخص می نماید.
25– 4 نصب کنتور و وسایل اندازه گیری
متقاضی می باید بدون آنکه هزینه ای متوجه شرکت شود محل مناسبی را با نظر شرکت جهت نصب وسایل اندازه گیری آماده نماید. مشترک مسئول سالم نگهداشتن کلیه وسائل و تجهیزاتی که از طرف شرکت در محل برقراری انشعاب آب و فاضلاب نصب گردیده، می باشد و تحت هیچ عنوان حق دستکاری آنها یا پلمبهایی را که بر روی کنتورها و سایر تجهیزات نصب می باشد، ندارد و تنها نمایندگان مجاز شرکت در صورت ضرورت می توانند نسبت به باز کردن پلمبها اقدام نمایند.
در تمام مواردیکه تغییر یا تعویض در لوازم اندازه گیری صورت می گیرد چنانچه بر اساس مدارک موجود در پرونده، وسایل اندازه گیری قبلی متعلق به مشترک باشد به وی مسترد می گردد.
26– 4 تغییر مکان داخلی وسایل اندازه گیری
مشترک ضمن اینکه مسئول مرئی نگه داشتن و قابل دسترس بودن دریچه شیر قطع و وصل آب قبل از کنتور و همچنین محل دریچه های کنتور آب و سیفون فاضلاب می باشد، به هیچ عنوان حق جابجائی انشعاب و وسایل آن را ندارد و چنانچه پس از نصب انشعاب و وسایل اندازه گیری، مشترک تغییری در وضعیت ملک یا ساختمان خود بدهد که محل دستگاههای فوق الذکر نا مناسب گردد یا مانعی در مقابل آنها ایجاد شود شرکت می تواند ضمن رعایت مفاد این آئین نامه دستگاههای مزبور را با هزینه مشترک (بر اساس بند 66- 4 این آئین نامه) به محل مناسبی منتقل (تغییر مکان داخلی) نماید.
1- 26- 4 در صورتیکه تغییر مکان داخلی نیازمند به لوازم و تجهیزات و یا ایجاد شبکه فرعی و تأسیسات جدید باشد کل هزینه های مربوطه بعهدة مشترک خواهد بود و به هزینه های جابجائی (موضوع بند 66- 4) اضافه می شود.
27– 4 تغییر مکان خارجی انشعاب آب و فاضلاب
انشعاب آب و فاضلاب، منحصراً مخصوص ملکی است که در آن نصب و دایر شده باشد و لذا جابجائی آن ممنوع است.
1– 27- 4 انشعابات منصوبه غیر قابل انتقال بوده و جدا از اصل ملک، قابل فروش، معامله و یا واگذاری به دیگری نمی باشد.
همچنین چنانچه مشترکی جبراً یا به اختیار خود درخواست جابجائی محل انشعاب (خارج از ملک و به مکان دیگر) را داشته باشد می باید تقاضای برچیدن انشعاب موجود را (طبق بند 42- 4) نموده و برای برقراری انشعاب مورد نیاز خود در محل جدید مشابه سایر متقاضیان اقدام نماید.
28– 4 واگذاری انشعاب آب و فاضلاب به مجتمع ها
به آپارتمانها و مجموعه های مسکونی، تجاری، اداری که تأسیسات لوله کشی داخلی مجزا دارند در صورت وجود امکانات فنی، شرکت انشعابهای متعدد واگذار خواهد کرد لیکن در صورتیکه تأسیسات لوله کشی داخلی این واحدها مجزا نباشد یک انشعاب واگذار می شود.
1– 28- 4 برای مصارف مشترک مجموعه ها و مجتمع ها نظیر موتورخانه های شوفاژ، پارکینگ و مصارف عمومی یک انشعاب اشتراکی واگذار می شود.
2– 28- 4 در مواردیکه مشترک درخواست واگذاری سیفون اضافی فاضلاب نماید، در صورت وجود امکان فنی با دریافت هزینه های مقرر واگذاری آن بلامانع است.
29– 4 تأمین آب روستاها
تأمین آب روستاها بر اساس قانون بعهده شرکتهای آب و فاضلاب روستایی است ولیکن شرکت در صورت وجود امکانات فنی می تواند به روستاهایی که فاقد آب شرب قابل تأمین از منابع دیگر باشد و در مسیر خطوط لوله آب آشامیدنی و یا در جوار شبکه های آبرسانی شهری قرار دارند مشروط بر اینکه هر روستا حداقل دارای 20 خانوار مقیم باشد با تصویب هیئت مدیره و رعایت شرائط ذیل انشعاب واگذار نماید:
1– 29- 4 در صورتیکه روستا شبکه آبرسانی داخلی نداشته باشد، شرکت مسئولیت ایجاد شبکه داخلی و بهره برداری از آن را با اخذ هزینه های عمومی برقراری انشعاب و اعمال تعرفه های مورد عمل (حق انشعاب، آب بهاء و سایر هزینه ها) همانند واحدهای شهری بعهده خواهد گرفت و برای هر یک از واحدهای مسکونی و غیر مسکونی یک انشعاب و در نتیجه یک کنتور نصب می نماید.
2– 29- 4 در روستاهائیکه دارای شبکه آبرسانی داخلی بامشخصات فنی و کیفیت مناسب موردنظر شرکت بوده، با درخواست اهالی و یا ارگانهای مستقر در روستا، شرکت مسئولیت بهره برداری از شبکه آبرسانی داخلی را با دریافت هزینه های عمومی برقراری انشعاب پس از کسر سهم سرانه هزینه سرمایه گذاری موجود برای هر یک از واحدها بعهده گرفته و برای هر یک از واحدهای مسکونی و غیر مسکونی یک انشعاب و در نتیجه یک کنتور نصب می نماید. و تعرفه های آب بهاء و سایر شرائط عمومی آن نیز همانند واحدهای مشابه شهری در اینگونه مشترکین جاری است.
در صورتیکه مشخصات فنی شبکه آبرسانی داخل روستا مورد تأیید شرکت نباشد و نیاز به اصلاح، مرمت، بازسازی و توسعه داشته باشد، قسمتی از هزینه های ایجاد شبکه داخلی نیز با تصویب هیئت مدیره از متقاضیان واحدها اخذ خواهد شد.
3– 29- 4 در صورت عدم امکان تأمین آب به یکی از روش های ذکر شده در بندهای 1- 30- 4 و 2- 30- 4، شرکت می تواند به هر روستا یک انشعاب اصلی واگذار و یک کنتور نصب نماید مشروط بر اینکه مسئولیت ایجاد شبکه داخلی و بهره برداری از آن و پرداخت بموقع بهاء آب مصرفی را ارگانهای موجود در روستا قبول و تعهد نمایند. حق انشعاب و آب بهاء این روستاها بر اساس تعرفه های مورد عمل شرکت که متناسب با هزینه تمام شده به نسبت میزان آب مورد نیاز روستا براساس سهم سرمایه گذاری های تأمین و انتقال، مخازن ذخیره و سرویس با انعقاد قرارداد خاص، وصول خواهد شد.
30– 4 تغییر نام پرونده
مالکین می توانند با ارائه اسناد رسمی و احکام قانونی و یا اسناد مثبته ای که مورد تأیید شرکت باشد، براساس این آئین نامه تقاضای تغییر نام پرونده آب و فاضلاب را بنمایند.
1– 30- 4 تغییر نام پرونده بنام انتقال گیرنده و همچنین پاسخ به استعلامهای محضری منوط به مساحی مجدد ملک، پرداخت ما به التفاوت حق انشعاب اختلاف متراژ احتمالی، تسویه حساب کامل، تسلیم برگ خلاصه معامله مصدق ملک و پرداخت مبلغ تعیین شده در بند 66- 4 می باشد.
2– 30- 4 چنانچه در پرونده انشعاب آب و فاضلاب، سند پرداخت وام و یا ودیعه ای وجود داشته باشد که بطور رسمی به خریدار (متقاضی تغییر نام) منتقل نشده باشد کماکان بنام پرداخت کننده اولیه محفوظ بوده و در صورت مراجعه به وی مسترد می گردد.
31– 4 تعیین مقدار مصرف آب و حجم دفع فاضلاب مشترک
ارقامی که وسایل اندازه گیری نشان می دهد دلیل کافی برای مصرف آب و حجم فاضلاب تخلیه شده در شبکه، توسط مشترک یا استفاده کننده بوده و مشترک یا استفاده کننده ملزم به قبول آن می باشد مگر آنکه به تشخیص شرکت اشکالی در کار وسایل اندازه گیری و یا اشتباه در قرائت کنتور و یا اشتباه در محاسبات بهاء آب و کارمزد دفع فاضلاب وجود داشته باشد که در اینصورت بر اساس موارد زیر عمل می گردد:
الف ) شرکت طبق برنامه، کنتورهای خود را آزمایش کرده و صحت کار آنها را از حیث نشان دادن ارقام مصرف براساس استانداردهای پذیرفته شده، کنترل خواهد کرد و برحسب ضرورت با تقاضای مشترک یا استفاده کننده، آزمایش لازم را به عمل می آورد در اینصورت چنانچه وسایل اندازه گیری سالم تشخیص داده شود مشترک یا استفاده کننده باید هزینه آزمایش را بر اساس این آئین نامه (بند 66– 4) پرداخت نماید.
ب ) اگر ضمن یکی از آزمایشهای شرکت معلوم شود ارقامی را که کنتور نشان داده دارای بیش از 5 (پنج) درصد خطا می باشد (حدود 5٪ – + قابل اغماض است)، تمام صورتحسابهای مربوط به مصارف آب (حداکثر یکسال گذشته) به علت تأثیر اینگونه اشتباهات در ثبت ارقام کنتور اصلاح خواهد شد.
اینگونه تعدیلات برای نصف مدتی که از تاریخ آخرین آزمایش کنتور گذشته است به عمل می آید و هیچگاه مدت مذکور بیشتر از یکسال در نظر گرفته نخواهد شد.
هرگاه نتوان مقدار مصرف آب را با توجه به درصد خطای کنتور و یا خرابی کنتور محاسبه نمود در اینصورت شرکت تمام صورتحسابهای مدت فوق الذکر را بر اساس دقیق ترین آمار و اطلاعات موجود و یا با مقایسه با یک دوره مشابه قبلی تعدیل و اصلاح نموده و در صورتیکه این امکان نیز وجود نداشته باشد کل پرداختهای مشترک در طی دوره یاد شده علی الحساب تلقی شده و مصرف در طی دوره مشابه آتی ملاک تسویه حساب قرار خواهد گرفت. در مواقعی که صورتحسابها به طریقی که فوقاً اشاره گردید، تعدیل یا اصلاح شود شرکت هر مبلغی را که اضافه از مشترک وصول کرده است به وی مسترد می دارد و مشترک نیز می باید هر مبلغی را که بدهکار می شود طی اقساط قابل قبول به شرکت پرداخت نماید.
ج ) علاوه بر مورد بند «ب» هر گونه کسری یا اضافه محاسبه بهای آب و کارمزد دفع فاضلاب ناشی از نواقص یا اشتباه وسایل اندازه گیری از زمان وقوع نقص و یا اشتباه در قرائت کنتور، از طرفین قابل برگشت می باشد. در این رابطه کمیته منتخب هیئت مدیره مسئولیت این امر را بعهده خواهد داشت.
د ) در تمام مواردیکه در دستگاههای اندازه گیری نصب شده دستکاری و یا در درست کار کردن آنها دخالت شود و یا از انشعاب آب و فاضلاب به صورت غیر مجاز استفاده گردد، شرکت باید بهای آب مصرفی و کارمزد دفع فاضلاب ناشی از اینگونه دستکاریها و استفاده های غیر مجاز (که مقدار آن را بر اساس ضوابط موجود تعیین خواهد نمود) با تعرفه آزاد محاسبه و به اضافه سایر هزینه هایی که از اینگونه اقدام یا اقدامات غیر مجاز متوجه شرکت گردیده است را از مشترک وصول نماید.
32– 4 تعهدات ناشی از صدور صورتحساب
مشترک یا استفاده کننده از انشعاب آب و فاضلاب، مکلف به پرداخت مبلغ صورتحساب و حسب مورد بدهیهای معوقه می باشد اعم از اینکه بدهیهای مذکور مربوط به مشترک یا استفاده کننده فعلی یا قبلی باشد.
1– 32- 4 نرخ بهای آب مصرفی و کارمزد دفع فاضلاب مشترکینی که بعد از مهلت مقرر در صورتحساب نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند و یا مشترکینی که خواهان پرداخت بهای آب مصرفی و کارمزد دفع فاضلاب قبل از انتهای دورة مصرف باشند به ترتیب در ضرایبی معادل 04 /1 برای تأخیر و 96 /0 برای تعجیل به ازاء هر دوره ضرب خواهد شد.
2– 32- 4 اعلام عدم دریافت صورتحساب توسط مشترک یا استفاده کننده از تعهد پرداخت صورتحساب نمی کاهد ولی هرگاه مشترک با مراجعه به شرکت درخواست صدور المثنی نماید شرکت موظف است با دریافت هزینه مربوطه (بر اساس بند 66- 4) نسبت به صدور المثنی اقدام نماید.
3– 32- 4 مدت دوره قرائت کنتور و نمونه صورتحساب با نظر شرکت و تایید شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تعیین می گردد.
1– 33- 4 مشترک مجاز است فقط بر اساس مشخصات مندرج در قرارداد و یا پروانه بهره برداری، از انشعاب استفاده نماید چنانچه به تشخیص شرکت هر یک از مشترکین از انشعاب خود برای مصارفی به غیر از آنچه که در قرارداد یا فرم برقراری و یا پروانه بهره برداری انشعاب قید گردیده است، استفاده نمایند، شرکت موظف است با اخطار کتبی نسبت به تغییر تعرفه از تاریخ مصرف غیر مجاز به تشخیص خود اقدام و بهای آب مصرفی و کارمزد خدمات دفع فاضلاب را تا ارائه پروانه مجاز و یا تغییر کاربری انشعاب، با تعرفه آزاد محاسبه و دریافت نماید.
2– 33- 4 در صورتیکه کاربری ملک دارای انشعاب آب و فاضلاب (به تشخیص شرکت) عملاً از نوعی به نوع دیگر تغییر کند، قرارداد قبلی لغو و بر اساس درخواست مشترک و در صورت وجود امکانات فنی، حق انشعاب قبلی و جدید هر دو بر طبق تعرفه های جاری (قیمت روز) محاسبه و ما به التفاوت اضافی دریافت و قرارداد جدید با توجه به نوع کاربری منعقد می گردد در عین حال در صورت تغییر کاربری اگر مبلغ حق انشعاب جدید از مبلغ انشعاب قبلی کمتر شود، هیچگونه وجهی به مشترک پرداخت نمی گردد.
3– 33- 4 در صورت هر گونه افزایش عرصه و اعیان، تعداد طبقات و واحدهای ملک دارای انشعاب،مشترک مکلف است به محض دریافت اولین اخطار از سوی شرکت، حق انشعاب ناشی از افزایش و یا تغییر در انشعاب مذکور را بر اساس تعرفه مورد عمل جاری (به قیمت روز) پرداخت نماید.
34– 4 دسترسی به اماکن
مشترک یا استفاده کننده از انشعاب آب و فاضلاب، حق دسترسی به اماکن خود به منظور برقراری انشعاب، قرائت کنتور، بازرسی کنتورها، سیفون اتصال فاضلاب و سایر وسایل و تأسیسات مربوطه و همچنین تعمیر کردن، قطع نمودن انشعاب آب و فاضلاب، برداشتن اموال متعلق به شرکت و عنداللزوم کنترل فنی شبکه های داخلی آب و فاضلاب را به نمایندگان شرکت که هویتشان مشخص باشد اعطا می نماید. بنابراین برای موارد فوق طرح شکایات و ادعاهائی از قبیل ورود به عنف یا غیر قانونی به ملک غیر، علیه شرکت و کارکنان آن امکانپذیر نیست.
35– 4 نحوه استفاده مشترک از انشعاب آب و فاضلاب
1– 35- 4 انجام لوله کشی های داخلی آب و مسئولیت اجرای صحیح آن به عهده مشترک بوده و شرکت فقط موظف به تأمین فشار متعارف شبکه آب می باشد و در مورد ساختمانهای بلند، مشترک می بایستی با نظر کمیته فنی شرکت (متشکل از مدیر شبکه و انشعاب و کارشناسان دفتر فنی) با تعبیه مخزن ذخیره ای که آب بصورت آزاد وارد آن شود بوسیله پمپاژ از این منبع، فشار در طبقات ساختمان را تأمین نماید.
2– 35- 4 در مواردیکه در شبکه افت فشار و یا کمبود آب وجود دارد مشترک اجازه نصب پمپ بر روی شبکه آب شهری به طور مستقیم را نخواهد داشت و در صورت تخلف، شرکت نسبت به قطع انشعاب آب تا بر چیدن پمپ اقدام خواهد نمود.
3– 35- 4 مسئولیت انجام و اجرای صحیح شبکه و تأسیسات جمع آوری داخلی فاضلاب تا نقطه اتصال به شبکه فاضلاب شهری و رعایت نکات فنی مورد نظر شرکت در این رابطه، بعهده مشترک می باشد. در مواردیکه فاضلاب تمام یا قسمتی از ملک به شبکه فاضلاب محل سوار نشود، مشترک یا استفاده کننده ملزم به ایجاد تأسیساتی برای تخلیه این فاضلاب به شبکه محل خواهد بود.
4– 35- 4 در شبکه های فاضلاب مجزا، آب باران ملک به هیچ عنوان نباید وارد شبکه فاضلاب شود.
5– 35- 4 شرکت مجاز است عنداللزوم نسبت به کنترل فنی طراحی و اجرای شبکه های داخلی آب و فاضلاب مشترک نظارت نماید.
6– 35- 4 میزان حداکثر آب مصرفی هر مشترک با توجه به محدودیت منابع تأمین آب به ویژه در ایام اوج مصرف، بایستی براساس الگوی مصرف در حد مصرف معقول باشد و در مواردیکه شرکت تشخیص دهد مشترک یا استفاده کننده رعایت صرفه جویی را نمی کند، اخطاری را برای مشترک ارسال و در صورت بی توجهی نسبت به قطع آب اقدام می نماید. وصل مجدد آب منوط به سپردن تعهد مشترک مبنی بر رعایت صرفه جویی و مصرف معقول آب خواهد بود.
7– 35- 4 شرکت تعهدی در قبال تأمین آب فضای سبز و مصارف استخر و مشابه آن را نداشته و مشترک حق ندارد از آب اشتراک خانگی، عمومی، تجاری و تولیدی شهری برای تأمین آب فضای سبز و مصارف استخر ملک خود استفاده نماید و در صورت فراهم بودن امکانات برای شرکت، باید جهت تأمین آب موارد فوق الذکر انشعاب جداگانه با کاربری مربوطه درخواست نماید.
نرخ بهای آب مصرفی فضای سبز و مصارف استخر توسط هیئت مدیره شرکت تعیین می گردد.
8– 35- 4 در صورت وجود سایر منابع تأمین کننده آب در داخل ملک مشترک (مثلاً چاه)، مشترک حق ندارد آن را به شبکه آب شهری وصل نماید و چنانچه تأسیسات لوله کشی داخلی ملک مشترک به نحوی باشد که برای ساکنین و یا شبکه عمومی شهر احتمال آلودگی و یا اتلاف آب را داشته باشد، شرکت بلافاصله نسبت به قطع انشعاب (آب) مبادرت خواهد نمود و مشترک با دریافت اولین اخطار باید نسبت به تعویض و ترمیم آن با هزینه خود و طبق نظر شرکت اقدام نماید. وصل مجدد انشعاب موکول به رفع نقایص یاد شده و پرداخت هزینه قطع و وصل خواهد بود.
9– 35- 4 مشترک باید از عهده کلیه خسارات شرکت در برابر کلیه دعاوی و مطالباتی که در نتیجة قصور وی در انجام تعهدات خود (طبق مفاد بند 35- 4) از طرف هر کس علیه شرکت بشود، برآید.
36– 4 مداومت جریان آب و خدمات دفع فاضلاب
1– 36- 4 شرکت مسئول تأمین مداوم جریان آب در شبکه با فشار متعارف و همچنین آب مورد نیاز هر انشعاب بر اساس استانداردهای مصرف و ظرفیت قراردادی می باشد.
2– 36- 4 شرکت مسئول فراهم نمودن امکان جریان مداوم تخلیه فاضلاب مشترکین (مشروط به رعایت استانداردهای زیست محیطی و یا مشخصات مندرج در قرارداد مربوطه از طرف مشترک یا استفاده کننده) به شبکه جمع آوری فاضلاب شهری خواهد بود.
3– 36- 4 تعهدات موضوع بندهای 1- 36- 4 و 2- 36- 4 شامل حوادث ناشی از عوامل خارج از کنترل و اتفاقی و همچنین قطع آب و یا خدمات فاضلاب براساس موافقت با مشترک و یا حدود اختیارات تعیین شده در این آئین نامه نمی باشد. تشخیص عوامل خارج از کنترل و اتفاقی با شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور است.
37– 4 کیفیت آب شرب
شرکت مکلف است نسبت به ضدعفونی کردن مداوم آب شرب اقدام و کیفیت آن را از نظر باکتریولوژی، شیمیایی و فیزیکی طبق استانداردهای ابلاغی وزارت نیرو تأمین نماید.
38– 4 نگهداری و اداره تأسیسات آب و فاضلاب
شرکت ملزم است تأسیسات آب و فاضلاب را به نحو صحیح و مطابق استانداردهای معمول نگهداری و اداره نموده و در صورتیکه تأسیسات نیاز به مرمت داشته باشد اقدام فوری برای ترمیم خرابی به عمل آورد.
1– 38- 4 تمامی موارد استانداردهای ذکر شده در کلیه مفاد این آئین نامه توسط وزارت نیرو تنظیم و ابلاغ می شود.
39– 4 اصلاح و تعویض وسایل و لوازم انشعاب
آن قسمت از وسایل و لوازم انشعاب آب و فاضلاب که به علت فرسوده شدن یا حوادث اتفاقی نیاز به تعویض یا اصلاح داشته باشد، بدون نیاز به درخواست مشترک و بدون دریافت هزینه، توسط شرکت انجام خواهد گردید، مگر آنکه به تشخیص شرکت، مشترک یا استفاده کننده در ایجاد موارد مذکور دخالت داشته باشد، که در این صورت می باید هزینه مربوطه را (براساس قیمت تمام شده) پرداخت نماید.
1– 39- 4 حوادث و بلایای طبیعی که منجر به تخریب و خسارت عمومی به شبکه و یا تأسیسات شرکت گردد از حدود این آئین نامه خارج می باشد.
40– 4 قطع موقت انشعاب (آب و فاضلاب)
شرکت در موارد مشروحه زیر انشعاب آب و یا فاضلاب مشترک یا استفاده کننده را موقتاً قطع خواهد نمود:
الف ) در صورتیکه تنها مشترک یا مصرف کننده پس از تسویه حساب، درخواست قطع انشعاب را موقتاً بنماید (در مورد انشعابی که بیش از یک خانواده از آن استفاده می کنند باید کلیه استفاده کنندگان درخواست بنمایند).
ب ) اگر مشترک یا استفاده کننده در اجرای مفاد مقررات مندرج در این آئین نامه و یا در انجام تعهدات خود در مورد انشعاب آب و یا فاضلاب قصور نماید.
ج ) در صورتیکه مشترک یا استفاده کننده نسبت به پرداخت کلیه دیون خود به شرکت در مهلت مقرر اقدام ننماید.
د ) در صورتیکه مشترک با استفاده کننده عمداً اقدام به دستکاری تأسیسات آب و فاضلاب متعلق به شرکت نموده و یا اقدام به شکستن یا دستکاری منجر به خرابی کنتور نماید.
ه ـ) در مواردیکه مشترکین یا استفاده کنندگان که حریم شبکه و تأسیسات آب و فاضلاب شهری را رعایت نکنند.
و ) در مواردیکه مشترک یا استفاده کننده، ضوابط مربوط به استانداردهای فاضلاب را برابر مشخصات مقرر مراعات ننماید.
در مواردیکه رفع نقص سیستم پیش تصفیه بنا به تشخیص شرکت احتیاج به زمان داشته باشد، در صورت امکان، فرصت لازم به مشترک داده خواهد شد، بدیهی است در این مدت هزینه تصفیه بار آلودگی اضافی (به تشخیص شرکت) دریافت خواهد شد.
ز ) در صورتیکه از انشعاب واگذار شده آب و یا فاضلاب اقدام به لوله کشی به ملک دیگر و استفاده غیر مجاز شود و یا نسبت به نصب پمپ بطور مستقیم بر روی انشعاب اقدام گردد.
ح ) در صورتیکه مشترک یا استفاده کننده به تشخیص شرکت موجب نامرئی شدن دریچه محفظه شیر قطع و وصل انشعاب (آب و فاضلاب) بشود و یا ایجاد مانع در آن بنماید. در این رابطه شرکت اخطاری برای مرئی نمودن و رفع مانع به مشترک یا استفاده کننده ابلاغ می نماید و چنانچه ظرف مهلت تعیین شده مشترک یا استفاده کننده اقدامی ننمود، شرکت رأساً اقدام و هزینه های مربوطه را به اضافۀ مبلغی بعنوان جریمه (معادل بند 66– 4) دریافت می نماید. در صورت عدم پرداخت هزینه توسط مشترک، انشعاب قطع می گردد.
ط ) در صورتیکه امکان قرائت کنتور در سه دوره متوالی به دلیل بسته بودن در میسر نگردد.
ی ) هرگاه حکم یا قرار لازم الاجراء از سوی مقامات قضائی، در زمینه قطع انشعاب (آب و فاضلاب) صادر گردد.
1- 40- 4 در هنگام قطع موقت انشعاب آب و فاضلاب کماکان صورتحساب بر حسب مورد بر مبنای حداقل بهای آب مصرفی و کارمزد خدمات دفع فاضلاب مربوطه و آبونمان ماهانه صادر خواهد شد.
2- 40- 4 چنانچه مشترکی بابت بهای آب مصرفی و کارمزد خدمات فاضلاب و حق انشعاب و سایر هزینه های مربوطه به شرکت بدهی داشته باشد شرکت می تواند انشعاب آب و فاضلاب مورد استفاده مشترک مذکور را در محل دیگر نیز با اخطار قبلی قطع نموده و تا وصول مطالبات خود، از وصل آن خودداری نماید. چنانچه محل مزبور در حوزه فعالیت شرکت دیگری باشد شرکت مورد بحث می باید با درخواست شرکت ذینفع، نسبت به قطع انشعاب آب و فاضلاب اینگونه مشترکین یا استفاده کنندگان اقدام و در مورد وصول مطالبات شرکت مزبور همکاری لازم به عمل آورد. همچنین برقراری انشعاب جدید بنام مشترک مزبور نیز تا تسویه حساب کلیه مطالبات با شرکت، امکان پذیر نخواهد بود.
3- 40- 4 در صورت کمبود آب و نیاز به اعمال جیره بندی، شرکت با اعلام قبلی در مورد قطع جریان آب اقدام می نماید.
41– 4 برقراریی مجدد انشعاب آب و فاضلاب
1– 41- 4 برای برقراری مجدد انشعاب آب و یا فاضلاب در محلی که سابقاً انشعاب آب و فاضلاب وجود داشته است و به علل مندرج در بند 40- 4 موقتاً قطع گردیده، مشترک یا استفاده کننده می باید براساس تعرفه های مصوب، کلیه بدهیهای معوقه و هزینه وصل یا نصب مجدد و خسارات وارده (برحسب مورد) و حداقل بهای آب و کارمزد و دفع فاضلاب و آبونمان ماهانه در طول دوران قطع را به شرکت پرداخت نماید.
2– 41- 4 در مواردیکه مطابق مفاد این آئین نامه (بویژه بند 40- 4) انشعاب آب یا فاضلاب قطع می شود، مشترک یا استفاده کننده مجاز به دخالت در تأسیسات و وصل خودسرانه انشعاب نمی باشد و در صورت تخلف، انشعاب قطع و برقراری مجدد آن موکول به سپردن تعهد کتبی بر تکرار نشدن خلاف و تسویه حساب کامل و پرداخت معادل دو برابر هزینه نصب آن انشعاب خواهد بود.
42– 4 برچیدن دائم انشعاب آب و فاضلاب
در هر یک از حالات زیر شرکت، انشعاب آب و یا فاضلاب مشترک را بطور دائم جمع آوری، پرونده را باطل و با مشترک تسویه حساب خواهد نمود:
الف ) هرگاه مشترکی که تنها استفاده کننده از انشعاب می باشد درخواست برچیدن دائم انشعاب را بنماید (درصورتیکه از یک انشعاب چند مصرف کننده مستقل استفاده کنند می باید کلیه استفاده کنندگان درخواست نمایند.)
ب ) هرگاه بدهی مشترک یا استفاده کننده پس از گذشت حداقل یکسال از تاریخ قطع موقت جمعاً به 50٪ هزینه های برقراری انشعاب آب و فاضلاب مندرج در «جدول هزینه های عمومی برقراری انشعاب» برسد و علیرغم اخطار شرکت بدهی مربوطه پرداخت نگردد.
ج ) هرگاه سه سال از تاریخ قطع موقت بگذرد و مشترک یا استفاده کننده علیرغم اخطار شرکت وضع خودش را مشخص ننماید.
د ) در صورت تکرار خلاف موضوع بند 2– 41- 4 برای بار دوم در ارتباط با وصل خودسرانه انشعاب قطع شده توسط مشترک یا استفاده کننده.
1- 42- 4 در کلیه حالات فوق در صورت مراجعه مشترک (یا استفاده کننده ای که قائم مقام قانونی وی محسوب می گردد) جهت تسویه حساب، بخشی از هزینه برقراری انشعاب آب و فاضلاب مندرج در جداول «هزینه های عمومی برقراری انشعاب» مورد عمل روز شرکت (بدون هزینه نصب و هزینه شبکه اختصاصی) پس از کسر بدهی و خسارت ناشی از عدم ایفاء تعهد مسترد خواهد شد، مبلغ مذکور در مورد انشعابات آب و فاضلاب واگذار شده برای کلیه واحدها معادل 50٪ نوع انشعابی که برای آن حق انشعاب آب و فاضلاب پرداخت شده خواهد بود.
43– 4 باز فروش آب
مشترکین حق باز فروش آب به ملک دیگری و همچنین تخلیه فاضلاب ملک دیگری از طریق سیفون فاضلاب انشعاب خود به شبکه جمع آوری فاضلاب شهری را ندارند.
44– 4 انصراف متقاضی در اجرای قرارداد
در صورتیکه متقاضی انشعاب قبل از برقراری آن به عللی درخواست فسخ قرارداد را بنماید شرکت موظف است پس از کسر هزینه لوازم مصرفی و خدمات انجام شده برای متقاضی مذکور (از قبیل هزینه بازدید محل، تهیه طرح و نقشه عملیات اجرائی و غیره) که صورت هزینه های آن را به متقاضی ارائه می نماید مابقی مبالغ پرداختی متقاضی را مسترد نماید.
زیرجزء#1- 44- 4 آن بخش از هزینه های ایجاد شبکه که به لحاظ درخواست متقاضی به شرکت تحمیل شده است ولو آنکه انشعابات جدید بر روی شبکه ایجاد شده، برقرار شود جزء هزینه هائی است که باید توسط متقاضی تأمین شود.
45– 4 تعیین خسارت و سایر هزینه ها
هر مشترک یا متقاضی که به تأسیسات آب و فاضلاب خسارتی وارد کند می باید هزینه های آن را بر اساس برآورد شرکت پرداخت نماید.
46– 4 قراردادها
هر قراردادی که برای برقراری انشعاب آب و فاضلاب بین شرکت و متقاضی منعقد می گردد، می باید بر اساس مفاد این آئین نامه و مستند به آن باشد.
لذا این آئین نامه جزو لاینفک کلیه قراردادهاست، ضمناً هر گونه تغییرات بعدی در این آئین نامه (به جز هزینه های برقراری انشعاب که بر اساس آئین نامه و تعرفه روز انعقاد قرارداد است) شامل کلیه متقاضیان و مشترکین خواهد گردید.
قراردادهائیکه براساس این آئین نامه منعقد می شوند صرفاً ناظر بر هزینه های عمومی برقراری انشعاب آب و فاضلاب بوده و باید در آنها مدت و هزینه های برقراری انشعاب کاملاً مشخص شده باشد. این هزینه ها تا زمانیکه قرارداد معتبر است قطعی و ثابت بوده و با تغییر در آئین نامه ها و مقررات عوض نخواهند شد. همچنین در قراردادهای منعقده، تعهدات فنی متقاضی که شامل تأسیسات اختصاصی آب و فاضلاب ملک متقاضی است می باید بدون ذکر هزینه منعکس گردد.
در مورد قراردادهائیکه قبل از ابلاغ این آئین نامه منعقد شده اند، اگر تعهدات فنی و مالی متقاضی در مواعد مقرر انجام شده باشد با متقاضی براساس آئین نامه زمان انعقاد قرارداد رفتار خواهد شد لیکن هرگونه تغییر در مفاد قرارداد قبلی براساس این آئین نامه می باشد.
1– 46- 4 در مورد متقاضیانی که تا تاریخ مقرر در قرارداد کلیه تعهدات مالی خود را انجام داده باشند لکن تمام یا قسمتی از تعهدات فنی آنها هنوز اجرا نشده باشد، شرکت در صورتیکه آمادگی تأمین آب و خدمات دفع فاضلاب را داشته باشد از تاریخی که در قرارداد جهت تأمین آب و خدمات دفع فاضلاب مشخص گردیده، با اخطار قبلی، متقاضی را به عنوان مشترک شناخته و طبق تعرفه مربوطه نسبت به ارسال صورتحساب با حداقل مصرف (با آبونمان) اقدام خواهد نمود. در صورت عدم پرداخت صورتحساب از طرف مشترک، مطابق بندهای 40- 4 و 42- 4 عمل خواهد شد در صورتی که شرکت نیز آمادگی تأمین آب و خدمات دفع فاضلاب متقاضی را نداشته باشد نمی باید اقدام به صدور صورتحساب نماید.
2– 46- 4 در مورد متقاضیانی که تا تاریخ مقرر در قرارداد، تمام یا قسمتی از تعهدات مالی آنها انجام نشده باشد، ضمن اخطار کتبی، قرارداد قبلی فسخ شده تلقی و شرکت پس از کسر هزینه های لوازم مصرفی و خدمات انجام شده برای متقاضی مذکور (از قبیل هزینه های بازدید از محل، تهیه طرح و نقشه های عملیات اجرائی و غیره) ما بقی پرداختی متقاضی را مسترد خواهد نمود. ضمناً در صورت درخواست متقاضی و وجود امکانات فنی (به تشخیص شرکت) در ازا قسمی از تعهدات مالی که از طرف متقاضی در چارچوب قرارداد قبلی انجام شده، شرکت می تواند با تقلیل (کم کردن) ظرفیت قراردادی و یا قطر انشعاب آب و فاضلاب متناسب با هزینه پرداختی و بر اساس مقررات زمان عقد قرارداد انشعاب واگذار نماید.
3– 46- 4 کلیه اعلام هزینه ها و قراردادهای در دست اقدام شرکت می باید دارای مهلت باشند. متقاضیانی که وضعیت آنها به هر دلیل نامشخص بوده و یا قرارداد آنها فاقد مهلت باشد، با اخطار سه ماهه از طرف شرکت برای آنها تعیین تکلیف گردیده و تعهدات آنها زمان بندی می شود، در صورتی که تعهدات به موقع انجام نگردد مشمول بندهای 1- 46- 4 و 2- 46- 4 خواهند شد.
4– 46- 4 در صورتیکه شرکت از ایفای به موقع تعهدات خود در مقابل متقاضی به دلایل غیر موجه استنکاف نماید، مسئول جبران خساراتی است که از محل آن به متقاضی وارد شده است و چنانچه در میزان خسارت بین طرفین توافق حاصل نشود متقاضی محق به دریافت آنچه شرکت قبول دارد خواهد بود و برای مازاد آن ابتدا باید جهت حکمیت به معاونت امور آب و فاضلاب شهری وزارت نیرو و سپس در صورت عدم قبول نظر وزارت نیرو می تواند به مراجع قضائی مراجعه نماید.
47– 4 انجام تعهدات متقاضیان آب و فاضلاب توسط شرکت
در مواردی که متقاضیان درخواست نمایند ایجاد تأسیسات یا انجام خدماتی که می باید خودشان انجام دهند، توسط شرکت انجام شود، شرکت می تواند به عنوان پیمانکار انجام امور مذکور را بر اساس قرارداد جداگانه با متقاضی یا مشترک که در این مورد نقش کارفرما را خواهد داشت انجام دهد. قرارداد مذکور تابع این آیین نامه نبوده و تابع شرایط مندرج در قرارداد منعقده خواهد بود.
زیرجزء#1- 47- 4 در صورتی که متقاضی از مدیران یا رؤسای ادارات شاغل در شرکت باشد، شرکت تنها با اجازه وزارت نیرو مجاز به قبول پیمانکاری می باشد.
فصل سوم : هزینه های تأمین آب و ارائه خدمات دفع فاضلاب
48– 4 شرایط عمومی
هزینه های عمومی برقراری انشعاب های آب و فاضلاب بر اساس جدول «هزینه های عمومی برقراری انشعاب آب و فاضلاب» دریافت خواهد شد. مبنای فروش انشعاب آب و فاضلاب با کاربری خانگی با توجه به مساحت عرصه و اعیان و تعداد واحدها و در مورد سایر کاربریها براساس میزان یا ظرفیت آب مورد نیاز واحدها خواهد بود.
از کلیه انشعابها ماهیانه مبالغی به عنوان آبونمان جهت نگهداری از تأسیسات ولوآنکه مشترک از آب یا خدمات دفع فاضلاب استفاده نکند، دریافت می شود. مبالغ مذکور سالانه براساس نوع کاربری انشعاب و با توجه به قطر مربوطه توسط وزارت نیرو تعیین و ابلاغ می گردد.
49– 4 قطر انشعاب و فشار پشت کنتور
زیرجزء#1- 49- 4 حداکثر قطر انشعاب معمول که در چارچوب این آیین نامه قابل واگذاری است به شرح ذیل می باشد.
نوع کاربری انشعاب | ظرفیت قراردادی انشعاب آب (متر مکعب در شبانه روز) | حداکثر قطر انشعاب قابل واگذاری | ||
آب (اینچ) | فاضلاب (میلیمتر) | |||
خانگی | تک واحدی مسکونی | (2- 1) | 4 /2 | 150 |
مجتمعهای مسکونی | تعداد واحدها × (2- 1) | 2 /3 | 200 | |
تجاری | تک واحدی | (3 -2) | 4 /3 | 150 |
مجتمعهای تجاری و خدماتی | تعداد واحدها × (3- 2) | 1 | 150 | |
عمومی | تک واحدی | (5- 2) | 1 | 150 |
مجتمع های عمومی | تعداد واحدها × (5- 2) | 2 /3 | 150 | |
اداری | با مصرف پائین | تا 15 | 2 /1 | 150 |
با مصرف بالا | (30- 15) | 1 | 150 | |
تولیدی | با مصرف پایین | تا 20 | 2 /1 | 150 |
با مصرف بالا | (50- 20) | 1 | 150 | |
آزاد | ــــــ | 2 /3 | 200 |
زیرجزء#2- 49- 4 اقطار و ظرفیت قراردادی خارج از ارقام پیش بینی شده در جدول بالا به عنوان اقطار و ظرفیت غیر متعارف شناخته شده و خارج از شمول این آیین نامه بوده و در صورت وجود امکانات فنی بر اساس قرارداد مستقل قابل واگذاری است و باید در قرارداد منعقده حدود شمول این آیین نامه به صراحت قید گردد. در این رابطه پیش نویس قرارداد مربوطه با توجه به نوع کاربری و حجم آب مصرفی و یا فاضلاب خروجی و شرایط فنی تهیه و برای تایید به شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ارسال می گردد. اعلام هزینه در مورد این گونه انشعاب ها صرفاً توسط معاونت امور آب و فاضلاب شهری وزارت نیرو صورت می گیرد.
50– 4 تأسیسات آبرسانی و دفع فاضلاب اختصاصی
احداث کلیه خطوط آبرسانی و همچنین خطوط جمع آوری فاضلاب اختصاصی از شبکه موجود تا ابتدا لوله انشعاب، در تمام موارد با رعایت استانداردها و نظارت شرکت بر عهده متقاضی است که در صورت توافق می تواند اجرای آنها را به شرکت واگذار نماید. در مورد تغییرات در خطوط موجود مانند جابجائی یا تقویت لوله ها و متعلقات مربوطه در حال بهره برداری، اعمال تغییرات با هزینه متقاضی بر عهدة شرکت خواهد بود. همچنین هزینه تهیه و نصب وسایل اندازه گیری و لوله انشعاب که توسط شرکت انجام می شود نیز با متقاضی است. بدیهی است احداث کلیه تأسیسات و تجهیزات متقاضی که بعد از وسایل اندازه گیری نصب می شود در هر صورت به عهده متقاضی است.
1– 50- 4 به منظور وحدت رویه در سطح یک شهر هزینه های نصب انشعاب آب و فاضلاب (لوله انشعاب آب و فاضلاب) به تناسب قطر انشعاب شامل قیمت لوازم و وسایل اندازه گیری، لوله و متعلقات (بطور متوسط بر مبنای 8 متر) و همچنین دستمزد نصب و حفاری و غیره بر اساس هزینه واقعی با تصویب هیئت مدیره شرکت در سطح یک شهر بطور ثابت و یکسان از متقاضیان اخذ خواهد گردید.
2– 50- 4 در صورتی که تأسیسات آبرسانی و دفع فاضلاب اختصاصی جدید با توجه به نیاز مشترکین آتی در اقطار و مشخصات بزرگتر از نیاز متقاضیان باشد (یا اجرا شود) و یا اینکه شرکت خواهان احداث تأسیسات با ظرفیتی بیش از نیاز متقاضی باشد، شرکت می باید مابه التفاوت هزینه های مربوطه را تقبل نماید در این صورت حدود مشارکت و تعهدات متقابل در قرارداد منعقده مشخص می گردد. بدیهی است پس از احداث شبکه، برای واگذاری انشعاب در اینگونه موارد طبق بند 48- 4 این آیین نامه عمل خواهد شد.
51– 4 بهره برداری از تأسیسات اختصاصی آب و فاضلاب
بهره برداری از تأسیسات اختصاصی آب و فاضلاب به مشترکین با توجه به نظر مشترک یا مشترکین به دو گونه ممکن است انجام پذیرد:
1– 51- 4 بهره برداری توسط مشترک یا مشترکین
در این صورت مشترک مالکیت شبکه و تأسیسات اختصاصی آب و فاضلاب خارج از ملک یا محوطه مورد استفاده را خواهد داشت و لذا مسئولیت بهره برداری، حفظ و نگهداری تأسیسات و شبکه به عهده مشترک خواهد بود، و نقطه تحویل (محل نصب وسایل اندازه گیری) در ابتدای خطوط و تأسیسات آبرسانی یا شبکه تأسیسات جمع آوری فاضلاب اختصاصی مشترک خواهد بود.
1– 1- 51- 4 در صورت قبول شرکت، مشترک می تواند بهره برداری از تأسیسات و شبکه اختصاصی آب و فاضلاب را با انعقاد قراردادی به شرکت واگذار نماید.
2– 51- 4 بهره برداری توسط شرکت
در این صورت مالکیت و مسئولیت بهره برداری و نگهداری از شبکه و تأسیسات اختصاصی آب و فاضلاب با شرکت است و نقطه تحویل (محل نصب وسایل اندازه گیری) به مشترک در انتها شبکه و تأسیسات و در مجاور ملک مشترک می باشد. بدیهی است در این حالت شرکت می تواند از شبکه و خطوط انتقال برای تأمین آب و خدمات دفع فاضلاب سایر متقاضیان یا مشترکین واقع در مجاورت خطوط انتقال (البته با حفظ کیفیت و کمیت خدمات آب و فاضلاب مشترک اولیه) استفاده نماید و یا این شبکه ها یا تأسیسات را به دیگر تأسیسات شرکت وصل نماید.
1- 2- 51- 4 مسیر انتقال آب و شبکه های آب و فاضلاب و سایر تأسیسات و تجهیزاتی که در زمین دفن شده یا بر روی سطح زمین می باشد، همچنین رعایت حریم آنها (چه در محدوده مالکیت خصوصی باشد چه عمومی) از حقوق ارتفاقی شرکت است که با انتقال مسئولیت تأمین و توزیع آب و یا جمع آوری فاضلاب به شرکت، برقرار شده و شرکت در حدود متعارف حق حضور و انجام اصلاح یا تعمیرات و سایر عملیات در حیطه مسئولیت خود در املاک یاد شده را داشته و مالک یا مالکین حق ممانعت نخواهند داشت.
52– 4 چگونگی برقراری انشعاب آب و فاضلاب مجموعه های مسکونی، تجاری، عمومی، پاساژها و بلوکهای ساختمانی
این بند ناظر به متقاضیانی است که انشعاب آب و فاضلاب آنها در اقطار متعارف تأمین می گردد و محل استقرار آنها در مجموعه های مسکونی، تجاری، عمومی، پاساژها و بلوکهای ساختمانی قراردارد. هر یک از واحدهای این مجموعه ها که امکان نصب کنتور مجزا داشته باشند یک متقاضی یا مشترک محسوب می گردد و برقراری انشعاب آب و فاضلاب آنها مشابه سایر متقاضیان منفرد انجام خواهد پذیرفت و در این رابطه اگر بخشهائی از تأسیسات بطور کامل توسط متقاضی یا متقاضیان احداث شود هزینه مربوطه به آن از کل هزینه ها کسر خواهد شد سایر شرایط اینگونه متقاضیان به شرح ذیل می باشد:
الف ) بلوکهای ساختمانی و پاساژها و مجموعه های تجاری و عمومی
1- اینگونه متقاضیان می بایستی مشترکاً درخواست انشعاب آب و فاضلاب نمایند.
2- نقطه تحویل به کلیه انشعابها در مورد بلوکهای ساختمانی و پاساژها می باید در یک یا چند محل مناسب (با نظر شرکت) متمرکز باشد در مورد مجموعه های عمومی و تجاری برحسب وجود امکانات فنی (به تشخیص شرکت) نقطه تحویل در هر یک از واحدهای مجموعه نیز می تواند قرار بگیرد.
3- برقراری انشعاب آب و فاضلاب بلوکهای ساختمانی اعم از تجاری، عمومی و مسکونی با ظرفیت و قطر درخواستی بالاتر از ارقام مندرج در جدول بند 49- 4 پس از تأئید معاونت امور آب و فاضلاب شهری کشور امکان پذیر خواهد بود.
ب ) مجموعه های ساختمانی
تعدادی از واحدهای مسکونی که در سطح در جوار یکدیگر احداث می شوند و هر یک از آنها از شبکه عمومی آب و فاضلاب خدمات دریافت خواهد نمود (نظیر آنچه که معمولاً توسط تعاونیهای ادارات و سازمانها ساخته می شود) مجموعه مسکونی نامیده می شود.
تنها تفاوتی که تأمین خدمات اینگونه واحدها با سایر متقاضیان خانگی دارند لزوم احداث یا توسعه شبکه برای آنهاست که هزینه آن روی واحدهای متقاضیان سرشکن می شود و لذا ارجح است که مشترکاً تقاضای انشعاب آب و فاضلاب نمایند بدیهی است متقاضیانی که هزینه خدمات رسانی روی آنها سرشکن شده از پرداخت هزینه نظیر آن معاف می باشند.
1- 52- 4 مجموع هزینه های انشعاب آب و فاضلاب تک مشترک مسکونی یا مشترکین مستقر در مجموعه های مسکونی (غیر واقع در بلوکهای ساختمانی) که در داخل محدودة قانون شهرها قرار داشته و نیاز به احداث شبکه و تأسیسات جدید دارند (شامل سرشکن هزینه تأسیسات و شبکه آب و فاضلاب) در هیچ شرایطی از 5 /2 برابر رقم هزینه های عمومی برقراری انشعاب آب و فاضلاب واحدهای مشابه در داخل محدودة خدماتی شرکت بیشتر نخواهد بود.
53– 4 تأمین آب و خدمات دفع فاضلاب ساخت و سازهای غیر متعارف
در شهرهای مراکز استانها و همچنین شهرهای کرج، قزوین، گرگان، بابل که شرکت به دلایل تراکم ناشی از ساخت و سازهای بیش از حد متعارف مجبور به توسعه و اصلاح تأسیسات تأمین و توزیع آب و جمع آوری فاضلاب در محدودة شهر می باشد، کلیه متقاضیانی که ساخت و ساز آنان مازاد بر تراکم متعارف می باشد، می باید هزینه های مربوطه را که بر مبنای اعمال «ضریب تراکم مازاد» متناسب با ارزش منطقه ای داخل شهرها در تعرفه های مورد عمل محاسبه می شود پرداخت نمایند. ضریب تراکم مازاد و حدود ضریب منطقه ای هر شهر توسط وزارت نیرو تعیین و ابلاغ می شود.
54– 4 تأمین آب و یا خدمات جمع آوری و دفع فاضلاب یک یا چند متقاضی خارج از محدوده خدمات شهری
در صورتی که یک یا چند متقاضی انشعاب آب و فاضلاب که ملک آنها خارج از محدودة خدماتی شهری یا شرکت بوده، در صورت وجود امکانات فنی، شرکت می تواند با مراعات بخشنامة شمارة 100 /1304 مورخ 2 /3 /73 و بخشنامه 100 /2405 مورخ 26 /3 /75 وزیر نیرو، نسبت به دریافت هزینه ها بر اساس توافق طرفین و رعایت سایر مفاد این آئین نامه اقدام نماید.
55– 4 انعقاد قرارداد بیش از اقطار مندرج در جدول ذیل بند 49- 4 و همچنین کلیه قراردادهای آبرسانی و ایجاد تأسیسات جمع آوری و دفع فاضلاب برای شهرکها و مجتمع های مسکونی با بیش از 50 واحد مستلزم کسب موافقت و مجوز شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور می باشد.
1– 55- 4 نظر به اینکه واگذاری انشعابات موضوع مفاد این بند نیاز به بررسی وضعیت تأمین و استحصال آب و همچنین چگونگی جمع آوری و دفع و تصفیه فاضلاب داشته و در هر مورد هزینه های آن متفاوت است، لذا اعلام هزینه جهت انشعاب های آب و فاضلاب برای موارد مذکور، می باید توسط معاونت امور آب و فاضلاب شهری وزارت نیرو صورت گیرد.
56– 4 انشعاب آزاد
انشعاب آزاد انشعابی است که برای برقراری آن هیچگونه هزینه ای بر اساس جدول «هزینه های عمومی برقراری انشعاب آب و فاضلاب» از متقاضی دریافت نخواهد شد و متقاضی می باید صرفاً هزینه های تأسیسات و تجهیزات اختصاصی و لوله انشعاب آب و فاضلاب و همچنین آب بهاء و خدمات دفع فاضلاب را تأمین نماید. مشترکین انشعابهای آزاد که قطر انشعاب آب آنها 4 /3 و کمتر و قطر انشعاب فاضلاب آنها 150 میلیمتر و کمتر می باشد می باید دو برابر مشترکین مشابه خود در انشعابهای معمولی آبونمان پرداخت نمایند.
ضمناً انشعاب موقت نیز جزء انشعاب آزاد تلقی می گردد.
57– 4 چگونگی نصب و جمع آوری انشعاب آزاد
متقاضی، احداث تأسیسات و تجهیزات اختصاصی آب و فاضلاب را با رعایت بند 50- 4 انجام می دهد. ضمناً در صورت جمع آوری انشعاب، وسایل به کار رفته در عملیات ایجاد تأسیسات و تجهیزات اختصاصی (در صورت توافق طرفین بهاء آن پس از کسر استهلاک) به متقاضی مسترد خواهد شد.
58– 4 تضمین خرید آب و پرداخت بهاء آب و کارمزد دفع فاضلاب انشعاب آزاد
متقاضیان به منظور تضمین خرید و پرداخت بهاء آب مصرفی و کارمزد فاضلاب دفع شده می باید متناسب با قطر و یا ظرفیت انشعاب خود حداقل معادل مبلغ 6 ماه بهاء آب مصرفی و کارمزد دفع فاضلاب وجه پرداخت نموده و یا هرگونه تضمین دیگری را که شرکت متناسب تشخیص دهد ارائه نماید.
59– 4 نحوه واگذاری انشعاب آب و فاضلاب در دوران ساخت و ساز بنا
1– 59- 4 شرکت مسئولیتی در قبال تأمین آب برای ساخت و ساز بنا نداشته و در صورت وجود امکانات فنی، شرکت می تواند برای ساخت و سازهای واحدهای مسکونی با عقد قرارداد نسبت به برقراری انشعاب با رعایت نکات زیر اقدام نماید:
1- بر اساس میزان عرصه و اعیان مندرج در پروانة ساختمانی مبلغ حق انشعاب محاسبه و معادل آن از متقاضی به عنوان ودیعه دریافت گردد.
2- پس از اتمام عملیات ساختمانی و مساحی عرصه و اعیان توسط شرکت مبلغ حق انشعاب براساس جدول هزینه عمومی برقراری انشعاب به نرخ روز محاسبه و مفاصا حساب مربوطه صادر می گردد بدیهی است مشترک مکلف به پرداخت ما به التفاوت اضافی نسبت به مبلغ ودیعه اولیه خواهد بود.
3- نرخ آب مصرفی برابر تعرفه آزاد تا زمان اتمام بنا محاسبه و پس از آن براساس اعلام مشترک مبنی بر اتمام عملیات ساخت و ساز و تائید شرکت، تعرفة خانگی اعمال می گردد.
2– 59- 4 واحدهای غیر مسکونی در حال ساخت سازمانهای دولتی، عمومی و پیمانکاران آنها برای کارگاههای موقت خود می توانند تقاضای استفاده از انشعاب موقت بنمایند و شرکت پس از بررسی و در صورت وجود امکانات کافی، با عقد قرارداد نسبت به برقراری انشعاب با رعایت نکات زیر اقدام می نماید:
1- مدت زمان قرارداد یکسال و پس از پایان قرارداد انشعاب جمع آوری می شود، در صورت درخواست متقاضی و موافقت شرکت مدت مذکور برای حداکثر یکسال دیگر تمدید می شود.
2- قطر انشعاب آب حداکثر 4 /3 و قطر انشعاب فاضلاب 100 میلیمتر بیشتر نخواهد بود.
3- شرکت علاوه بر دریافت هزینه های خطوط و تأسیسات اختصاصی آب و فاضلاب و هزینه لوله انشعاب (تهیه و نصب وسایل انشعاب و کنتور) مبلغی برابر بهاء آب مصرفی معادل حداقل 6 ماه ظرفیت قراردادی از متقاضی دریافت می نماید. بدیهی است در پایان قرارداد هزینه های مذکور قابل برگشت نمی باشد.
4- آب بهاء و هزینه دفع فاضلاب و آبونمان متعلقه برطبق تعرفه آزاد محاسبه و دریافت می شود.
3– 59- 4 کلیه واحدهای مسکونی و غیر مسکونی دارای انشعاب (آب و فاضلاب) قبلی نیز در صورت تخریب و تجدید بنا مشمول موارد فوق خواهند بود بنابراین در طول دوران ساخت، نرخ آب مصرفی و کارمزد دفع فاضلاب بر اساس تعرفة آزاد محاسبه می گردد و پس از اتمام بنا و مساحی عرصه و اعیان (توسط شرکت) و پرداخت مبلغ ما به التفاوت حق انشعاب و هزینه های عمومی برقراری انشعاب متناسب با عرصه و اعیان و ظرفیت اضافه شده در چارچوب جدول هزینه های عمومی برقراری انشعاب به نرخ روز (توسط مشترک) تعرفة مربوطه اعمال می گردد.
4- 59- 4 مفاد مواد دیگر انشعاب آزاد (از جمله مفاد بندهای 57- 4 و 58- 4) نیز بر انشعابات موضوع این بند حاکم خواهد بود.
فصل پنجم : افزایش یا کاهش ظرفیت قراردادی انشعاب
60– 4 افزایش ظرفیت قراردادی انشعاب
کلیه مشترکین یا استفاده کنندگان از آب و خدمات فاضلاب می توانند درخواست افزایش ظرفیت انشعاب قراردادی را (به نام صاحب انشعاب) بنمایند، انجام درخواست منوط به وجود امکانات لازم برای شرکت است.
مشترکین مشمول نرخهای مخفف برای افزایش ظرفیت می باید مجوزهای لازم را به شرکت ارائه نمایند.
61– 4 هزینه های افزایش ظرفیت انشعاب
شرکت با دریافت ما به التفاوت هزینه عمومی برقراری انشعاب در دو حالت ظرفیت انشعاب درخواستی و ظرفیت انشعاب موجود بر اساس جدول «هزینه های عمومی برقراری انشعاب» به قیمت روز نسبت به افزایش ظرفیت انشعاب مورد نیاز متقاضی اقدام می نماید. در مواردی که افزایش ظرفیت انشعاب، مستلزم تغییر خطوط و تأسیسات اختصاصی و لوله انشعاب و یا قطر انشعاب و وسایل اندازه گیری می باشد، متقاضی باید هزینه های مربوطه را پرداخت نماید.
62– 4 هزینه های تجاوز از ظرفیت قراردادی
در صورتی که هر یک از مشترکین یا استفاده کنندگان به تشخیص شرکت از انشعاب آب و فاضلاب بیش از ظرفیت قراردادی استفاده نمایند، شرکت می تواند پس از یک نوبت اخطار به مشترک یا استفاده کننده و در صورت تکرار، رأساً اقدام به افزایش ظرفیت (آب و فاضلاب) قراردادی نماید. مشترک یا استفاده کننده ملزم است هزینه های افزایش ظرفیت آب و فاضلاب را بپردازد.
در مورد مشترکین مشمول نرخ های مخفف در صورت عدم ارائه مجوزهای لازم، تعرفه آزاد ملاک محاسبه قرار می گیرد.
63– 4 کاهش ظرفیت قراردادی
کلیه مشترکین بدون تغییر کاربری انشعاب می توانند درخواست کاهش ظرفیت انشعاب آب و فاضلاب قراردادی خود را بنمایند. در کاهش ظرفیت انشعابها بخشی از مابه التفاوت هزینه عمومی برقراری انشعاب در دو حالت انشعاب موجود و انشعاب درخواستی بر اساس جدول «هزینه های عمومی برقراری انشعاب آب و فاضلاب» با رعایت بند 1- 42- 4 پرداخت و در صورت عدم امکان بازپرداخت نقدی، تقسیط می شود. ضمناً هزینه اعمال هرگونه تغییرات در تأسیسات آب و فاضلاب نیز به عهده مشترک است.
فصل ششم : تفکیک و ادغام انشعاب
64– 4 تفکیک و ادغام انشعاب
کلیه مشترکین می توانند درخواست تفکیک یا ادغام انشعاب یا انشعابهای موجود در یک محل و یک پلاک ثبتی را برای همان محل و پلاک ثبتی بنمایند و شرکت در صورت داشتن امکانات لازم نسبت به انجام درخواست آنان اقدام خواهد نمود.
1– 65- 4 شرکت ما به التفاوت هزینه های کلی انشعابهای موجود مشترک را، با انشعاب یا انشعابهای درخواستی بر اساس جدول «هزینه های عمومی برقراری انشعاب آب و فاضلاب» محاسبه و در صورتی که ارزش انشعابها در وضعیت جدید بیشتر باشد ما به التفاوت مذکور را دریافت خواهد نمود.
اگر ارزش انشعابها در وضعیت جدید کمتر از وضعیت قبلی باشد هیچگونه وجهی به مشترک پرداخت نخواهد شد.
2– 65- 4 در صورت تجمیع چند ملک دارای چند انشعاب و تبدیل آن به یک ملک، چنانچه نوع استفاده تغییر نکرده باشد، یک انشعاب با قطر متناسب جایگزین خواهد شد در این صورت عرصه و اعیان انشعابهای جمع آوری شده که بابت آنها حق انشعاب مربوطه پرداخت گردیده است به پرونده انشعاب جایگزین شده، منتقل می گردد با این حال چنانچه عرصه و اعیان مازاد و یا تغییر کاربری وجود داشته باشد طبق مفاد این آئین نامه عمل خواهد شد.
3– 65- 4 در صورتی که مشترک با تفکیک کردن ملک خود، قطعات تفکیک شده را با دیوار از یکدیگر مجزا نماید، انشعاب موجود در صورت تناسب ظرفیت و قطر انشعاب با ضوابط جاری به قطعه ای تعلق می گیرد که در آن قطعه نصب شده است و در صورت عدم تناسب ظرفیت و قطر انشعاب طبق مفاد این آئین نامه تغییر ظرفیت و قطر داده خواهد شد و برای باقی قطعات، بایستی با توجه به مفاد این آئین نامه تقاضای انشعاب گردد. در این صورت اگر از بابت عرصه و اعیان قطعات باقی مانده حق انشعابی دریافت گردیده، از مشترک متناسباً ما به التفاوت حق انشعاب بر اساس جدول هزینه های عمومی برقراری انشعاب آب و فاضلاب به اضافه هزینه نصب انشعاب جداگانه نیز دریافت می گردد.
66– 4 هزینه های متفرقه
هزینه های متفرقه عبارتند از هزینه های خدماتی که شرکت پس از تأمین آب و فاضلاب برای مشترکین انجام می دهد و مبالغ آن را بشرح زیر دریافت می دارد. (ارقام این جدول هر سال با پیشنهاد هیئت مدیره و تأیید معاونت آب و فاضلاب شهری وزارت نیرو تغییر می یابد.)
(ارقام به ریال)
شرح خدمات | خانگی | اشتراکی و عمومی | فضای سبز | تولیدی | تجاری و خدماتی | صنعتی |
تغییر مکان وسایل اندازه گیری | 8000 | 12000 | 8000 | 15000 | 15000 | 20000 |
آزمایش وسایل اندازه گیری | 8000 | 12000 | 8000 | 15000 | 15000 | 20000 |
خدمات قطع و وصل | 3000 | 8000 | 3000 | 12000 | 12000 | 15000 |
صدور قبض المثنی در صورت قصور مشترک در نگهداری آن | 800 | 800 | 800 | 800 | 800 | 800 |
تغییر نام پرونده | 3000 | 5000 | ــــ | 5000 | 8000 | 10000 |
جریمه تخلفات مشترک | 15000 | 20000 | 20000 | 27500 | 27500 | 35000 |
ارقام مندرج در جدول فوق برای شهرهای با تعداد انشعاب کمتر از 20 هزار انشعاب بوده و برای شهرهای (50- 20) هزار در ضریب 2 /1 و شهرهای بالاتر از 50 هزار انشعاب در ضریب 5 /1 ضرب خواهد شد.
برآورد هزینه های خدماتی و لوازم مصرفی که در جدول فوق الذکر ذکر نگردیده به عهده شرکت می باشد.
1– 66- 4 هزینه آزمایش وسایل اندازه گیری در صورتی دریافت می شود که ادعای مشترک مبنی بر نقص فنی در وسایل اندازه گیری در آزمایش که توسط شرکت انجام می گیرد مردود شناخته شود و در صورتی که پس از آزمایش عدم وجود نقص فنی در وسایل تائید گردد، مشترک می باید علاوه بر پرداخت هزینه آزمایش، هزینه نصب مجدد وسایل اندازه گیری را نیز بر اساس برآورد شرکت پرداخت نماید.
منبع سایت صلح