هیأت وزیران در جلسه مورخ 6 /1 /1375بنا به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در اجرای تبصره (36) قانون بودجه سال 1376 کل کشور آیین نامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی تبصره (36) قانون بودجه سال 1376 کل کشور
مصوب 1376,01,06
ماده 1 – تابلوهای تبلیغاتی تجاری موضوع بند “الف” تبصره (36) قانون بودجه سال 1376 کل کشور، عبارت از کلیه تابلوهای دیواری، پارچه ای، فلزی، کامپیوتری و تبلیغاتی منقوش بر وسایط نقلیه است که به منظور معرفی یا تبلیغ کالا و خدمات تجاری در سطح شهرها و بزرگراهها نصب می شود.
ماده 2 – کلیه کارگزاران تبلیغاتی اعم از افراد، ارگانها و مؤسسات حقیقی و حقوقی، موظفند پیش از انجام امور تبلیغاتی، به طور کتبی مجوز لازم را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نمایند.
ماده 3 – کلیه وزارتخانه ها، مؤسسات، شرکتهای دولتی، نهادها و مؤسسات غیر دولتی و شهرداریها که در ارتباط با امور تبلیغاتی فعالیت می نمایند، موظفند معادل ده درصد (10 %) از بهای آگهی های تبلیغاتی را به عنوان سهمیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از متقاضیان اخذ و به حساب ردیف(419947) قسمت سوم قانون بودجه سال 1376 واریز نمایند.
تبصره – دستگاههای ذکر شده مکلفند عملکرد مالی خود در ارتباط با مفاد این ماده را هر سه ماه یکبار به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارایه نمایند.
ماده 4 – وزارت صنایع مکلف است فهرست اسامی و نشانی کارخانجات سیمان در سراسر کشور را با ذکر تولید سالانه آنها، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام نماید.
ماده 5 – کارخانجات سیمان مکلفند مبلغ سیصد (300) ریال از بهای هر تن سیمان تولیدی خود را در طی هر ماه به حساب خزانه ردیف (594830) قسمت سوم قانون بودجه سال 1376 بنام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واریز و رسید آن را به وزارتخانه مذکور ارسال نمایند.
ماده 6 – پژوهشگران و مؤسسات، مراکز و نهادهای پژوهشی دینی، فقهی و کلامی از جمله مراکز ترجمه قرآن کریم که به امور پژوهشی در زمینه فرهنگ اسلامی فعالیت می نمایند، برگزاری همایشهای دینی و فقهی، مراسم و مناسبتهای اسلامی و بزرگداشت مفاخر دینی مشمول تسهیلات این تبصره می باشند.
تبصره 1 – معاونت پژوهشی و آموزشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسؤولیت انتخاب آثار واجد شرایط را بر عهده خواهد داشت .
تبصره 2 – بیست درصد (20 %) اعتبار این تبصره برحسب مورد می تواند در اختیار پژوهشگرانی قرار گیرد که به صورت انفرادی به کار پژوهشی دینی، فقهی و کلامی اشتغال دارند.
تبصره 3 – اعتبار پیش بینی شده برای دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم صرف حمایت از پژوهشهایی خواهد شد که به صورت گروهی یا فردی در حوزه های علمیه کشور و اعزام مبلغ برای گسترش فرهنگ اسلامی انجام می گیرد.
ماده 7 – قطبهای سیاحتی موضوع بند “ز” تبصره یاد شده عبارت از محلها و مناطقی در استانهای مختلف کشور است که به عنوان مکانهای مناسب برای ایجاد امکانات گردشگری و سیاحتی مورد توجه بوده و براساس سیاستهای برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان پروژه های عمرانی به منظور آماده سازی منظور شده و خواهد شد.
ماده 8 – واگذاری و فروش محلهای سیاحتی پس از تصویب طرح و آماده سازی امکان پذیر خواهد بود.
ماده 9 – قیمت گذاری کاربریهای مختلف در قطبهای سیاحتی با توجه به موقعیت مکانی، نوع کاربری و شرایط روز توسط هیأت سه نفره منتخب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام خواهد شد.
ماده 10 – تعیین شرایط فروش و واگذاری محلهای سیاحتی توسط هیأت موضوع ماده (8) این آیین نامه خواهد بود. فروش و واگذاری می تواند به صورت یکجا یا تقسیط انجام شود.
ماده 11 – انتخاب متقاضیان قطبها و محلهای سیاحتی از طریق نشر آگهی در روزنامه و اطلاعیه های عمومی انجام خواهد پذیرفت .
ماده 12 – وجوه حاصل شده از فروش قطبها و محلهای سیاحتی برابر مقررات توسط متقاضی به حساب خزانه ردیف (422950) قسمت سوم قانون بودجه سال 1376 کل کشور واریز می شود.
ماده 13 – بانکهای عامل موظفند برای متقاضیان سرمایه گذاری در کاربریهای مختلف قطبهای سیاحتی با رعایت ضوابط مربوط تسهیلات لازم را تأمین نمایند.
ماده 14 – وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در موارد خاصی به تشخیص و اجازه وزیر می توانند تمام یا بخشی از ارزش ریالی زمین واگذاری را به عنوان آورده با متقاضی مشارکت نماید.
ماده 15 – برای جلب سرمایه گذاری در قطبهای سیاحتی، احداث این گونه مستحدثات از پرداخت عوارض ساخت و ساز معاف می باشند.
ماده 16 – درآمدهای حاصل از تبصره (36) قانون بودجه سال 1376 پس از وصول توسط دستگاههای ذیربط به ترتیب در ردیفهای درآمدی (41994)،(594830)، (410357) و (422950) خزانه داری کل واریز و پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه معدل ارقام در تبصره مذکور از محل اعتباراتی که به همین منظور ضمن ردیفهای (503278)، (503213)، (503214)، (503272)، (114092) و (503314) قسمت چهارم قانون بودجه سال 1376 پیش بینی شده است در اختیار دستگاههای ذیربط قرار خواهد گرفت تا برای تحقق اهداف، برنامه ها و فعالیتهای مذکور در تبصره فوق الذکر به مصرف برسد.
ماده 17 – خزانه داری کل موظف است معادل وجوه واریزی به حساب خزانه را با رعایت قوانین و مقررات مربوط براساس درخواست ذیحسابان مربوط به حساب دستگاههای ذیربط واریز نمایند.
تبصره – خزانه داری کل موظف است اعتبار ردیفهای (503008)،(503009) و (114014) را براساس موافقتنامه مبادله شده با سازمان برنامه و بودجه در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دهد.
حسن حبیبی- معاون اول رییس جمهور
منبع سایت صلح