آئین نامه نحوة ارائه خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه در مدارس دولتی
مصوب 1377,02,03
مقدمه
در اجرای ماده 11 قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش مصوب 26 /10 /72 مجلس شورای اسلامی که به مدیران مدارس اجازه داده است در قبال ارائه خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه نسبت به دریافت هزینه آن از مردم اقدام کرده و وجوه حاصل را برای اداره با کیفیت مدارس به کار گیرند، شورای عالی آموزش و پرورش «آیین نامه نحوه ارایه خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه در مدارس دولتی» را بعنوان جایگزین اساسنامه مدارس نمونه مردمی و به منظور توسعه هر چه بیشتر مشارکت مردم در ارتقاء کیفیت مدارس دولتی در تاریخ 3 /2 /77 به شرح زیر تصویب کرد:
تعریف:
خدمات آموزشی و پرورشی فو ق برنامه به مجموعة فعالیتهایی اطلاع می گردد که علاوه بر برنامه ها و ساعات مصوب هفتگی در مدارس دولتی طراحی و به مورد اجرا گذاشته می شود.
ماده 1– کلیه مدارس دولتی با پیشنهاد مدیر و انجمن اولیاء و مربیان مدرسه و تایید شورای آموزش و پرورش شهرستان می توانند مشمول این آیین نامه گردند.
ماده 2– مدیران مدارس مذکور مجاز خواهند بود به منظور ادارة مناسب تر مدارس و افزایش کیفیت فعالیت ها، نسبت به ارائه خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه اقدام و هزینه آن را از محل کمکهای مردمی و وجوه حاصل از ارائه خدمات فوق برنامه تامین نمایند.
تبصره– وجوه دریافتی برای ارائه خدمات فوق برنامه باید به حساب مدرسه واریز شود.
ماده 3– در هر مدرسه حداکثر معادل 30% دانش آموزان امکان تامین هزینه فعالیتهای فوق برنامه را ندارند با نظر مدیر واحد آموزشی و تایید انجمن اولیاء و مربیان مدرسه و براساس ضوابطی که وزارت آموزش و پرورش مشخص می کند، می توانند از معافیت یا تخفیف برخوردار شوند.
ماده 4– خد مات آموزشی فوق برنامه شامل دروس جبرانی، تکمیلی، و تقویتی آموزشی و خدمات پرورشی فوق برنامه شامل فعالیتهای فرهنگی، هنری، ورزشی، بهداشتی و فعالیتهای گروهی دانش آموزان می باشد. تامین نیازهای ضروری و مرتبط برای انجام این برنامه ها از محل در آمدهای مذکور بلامانع است.
تبصره– انتخاب نوع فعالیت فوق برنامه با پیشنهاد مدیر و تایید شورای معلمان مدرسه انجام می گیرد.
ماده 5– اولویت در تامین نیروی انسانی کارآمد برای اجرای با کیفیت خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه با کارکنان همان مدرسه است و در صورت ضرورت، استفاده از نیروهای سایر مدارس بلامانع می باشد. به کارگیری افرادی که در استخدام آموزش و پرورش نباشند، به شرط تایید آموزش و پرورش منطقه بلامانع خواهد بود.
تبصره – برای ارائه فعالیتهای فوق برنامه در مدارس پسرانه از نیروی انسانی برادر و در مدارس دخترانه از نیروی انسانی خواهر استفاده خواهد شد.
ماده 6– شرکت دانش آموزان مدارس همجوار که مدرسه آنان فاقد کلاسهای فوق برنامه می باشد با رعایت شرایط و ضوابطی که اداره آموزش و پرورش منطقه تعیین می کند بلامانع است.
ماده 7– برگزاری هر گونه آزمون ورودی وتعیین شرط معدل برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس مشمول این آیین نامه مجاز نیست و ثبت نام دانش آموزان برابر دستور العمل ثبت نام که از طریق وزارت آموزش و پرورش ابلاغ می شود، انجام خواهد شد.
ماده 8– دستور العمل اجرایی این آیین نامه اعم از حدود وجوه دریافتی از مردم، حق الزحمه نیروهای انسانی و میزان ساعات فعالیتهای فوق برنامه و ضوابط انتخاب آنها را وزارت آموزش و پرورش تهیه و ابلاغ خواهد کرد.
ماده 9– با توجه به تصویب این آیین نامه که زمینه ارائه خدمات آموزشی و پرورشی مناسب را با استفاده از کمکها ومشارکت های مردمی برای همه دانش آموزان فراهم می سازد، از تاریخ تصویب این آیین نامه کلیه مدارس نمونه مردمی موظف اند خود را با مفاد این آیین نامه تطبیق دهند.
تبصره 1– دانش آموزان سالهای قبل مدارس نمونة مردمی سابق، می توانند در همان مدارس ادامه تحصیل دهند.
تبصره 2– مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برابر مصوبة جلسة مورخ 28 /5 /1375 هیئت محترم وزیران (موضوع بخشنامه شماره 7436 / ت/16474 ه- 10 /7 /1375 معاون اول رئیس جمهور) اداره می شوند و مشمول مفاد این آیین نامه نخواهند بود.
ماده 10– نظارت بر حسن اجرای آیین نامه و دستور العمل های اجرایی آن وارزشیابی از عملکرد مدارس بر عهده وزارت آموزش و پرورش است که از طریق ادارات کل آموزش و پرورش و ادارات شهرستانها اعمال می شود.
ماده 11– مدارسی که امکان کمک به سایر مدارس را در امور آموزشی، پرورشی و فرهنگی دارند می توانند با موافقت انجمن اولیاء و مربیان مدرسه و شورای آموزش و پرورش شهرستان نسبت به ارائه خدمات مذکور و کمک به سایر مدارس اقدام کنند.
موضوع: آئین نامه نحوة ارایه خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه در مدارس دولتی مشتمل بر یازده ماده و پنج تبصره در ششصد وبیستمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ 3 /2 /1377 به تصویب رسید. صحیح است، به مورد اجراء گذاشته شود.
حسین مظفر
رئیس شورای عالی و وزیر آموزش و پرورش
منبع سایت صلح