دستورالعمل اجرایی بندهای الف ،ب ،ج ،د،ه ،و،ز،ی تبصره 58 قانون بودجه سال 1378کل کشور
مصوب 1377,12,24
۱ – کالاهای موضوع تبصره فوق که از اول سال ۱۳۷۸ به فروش می رسد حسب مورد مشمول مالیات بر فروش می باشد.
۲ – اشخاص حقوقی ( ( کارخانه های دولتی تولیدکننده ) که کالاهای موضوع بند ( ( الف ) ) را به صورت محصول نهایی به فروش می رسانند موظفند مالیاتهای مقرر را به هنگام فروش کالا دریافت و درمهلت تعیین شده به حساب مربوط در خزانه واریز نمایند.
۳ – شرکتهای تولیدکننده خودرو موظفند علاوه بر مالیاتها و عوارض مربوط به خودروها معادل ده درصد قیمت فروش نقدی هر دستگاه خودرو تولیدی به استثنای خودروهای یادشده در بند ( ( ب ) ) تبصره مذکور را قبل از کسر هرگونه تخفیف شامل مابه التفاوت سهم سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به عنوان مالیات غیرمستقیم اخذ و به حساب مربوط نزد خزانه پرداخت نمایند.
بدیهی است مالیات فروش دریافتی از وانت بارها درصورت ارائه اسناد و مدارک از مراجع ذی ربط مبنی بر شماره گذاری خودرو به عنوان تاکسی بار، با درخواست کتبی مالک حسب مورد توسط اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم در تهران و ادارات امور اقتصادی و دارایی محل قابل استرداد خواهد بود.
ضمنا شماره گذاری اتومبیلهای مشمول مالیات موضوع بند ( ( ب ) ) توسط ادارات ذی ربط موکول به ارائه قبض پرداخت و تایید اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم در تهران و ادارات امور اقتصادی و دارایی محل حسب مورد خواهد بود.
۴ – شرکت مخابرات ایران مکلف است مالیات غیرمستقیم هر خط انشعاب جدید تلفن همراه را به حساب تعیین شده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی در مهلت مقرر واریز نماید.
۵ – شرکت دخانیات مکلف است مالیات بر فروش هر نخ سیگار وارداتی هرماه را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به ماخذ ۷۰ ریال به حساب تعیین شده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی واریز نماید.
۶ – از انواع نوشابه و آبمیوه و نظایر آن که با وسایل ماشینی در داخل کشور تهیه و به فروش می رسد براساس اندازه گیری حجم از قرار هر سیصد ( ۳۰۰ ) سی سی ، هفتاد ( ۷۰ ) ریال به عنوان مالیات بر فروش دریافت می گردد.
الف – مدیران شرکتها و کارخانجات تولیدکننده انواع نوشابه و آبمیوه موضوع این دستورالعمل مکلفند مالیات بر فروش مربوط به هرماه را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به حسابی که توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تعیین می شود واریز و رسید مربوط را همراه با آمار فروش ماهانه جهت اعمال حساب در تهران به اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم و در شهرستانها به ادارات امور اقتصادی و دارایی محل ارائه نمایند.
ب – وزارت امور اقتصادی و دارایی می تواند به منظور کنترل تولید و فروش انواع نوشابه و آبمیوه و نظایر آن با گماردن مامورین ذی ربط و ناظران مقیم در هر کارخانه مقدار تولید و فروش را کنترل نمایند.
مدیران و مسوولین شرکتها و کارخانجات تولید انواع نوشابه و آبمیوه موضوع این دستورالعمل مکلفند کمافی السابق کلیه وسایل و امکانات و تسهیلات لازم را جهت نظارت مستمر مامورین ذی ربط تامین و همکاری لازم را جهت اعمال نظارت با مامورین به عمل آورند.
ج – محاسبه و وصول مالیات بر فروش انواع نوشابه و آبمیوه تولیدی و نظایر آن موضوع این دستورالعمل براساس آمار فروش دریافتی ماهانه از شرکتها و کارخانجات تولیدی علی الحساب تلقی می شود و وزارت امور اقتصادی و دارایی می تواند به منظور حفظ حقوق دولت عنداللزوم دفاتر و اسناد و مدارک کارخانجات را مورد رسیدگی قرار داده و درصورت احراز مابه التفاوت ناشی از عدم ارائه آمار صحیح فروش کالا مالیات متعلق را به همراه جرائم مقرر و وصول و مسوولین متخلف نیز در اجرای قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا وارز به مراجع ذی صلاح معرفی خواهند شد.
۷ – گمرک ایران مکلف است به منظور حفظ حقوق دولت قبل از ترخیص کالاهای وارداتی موضوع جز ( ۲ و۴ ) بند ( ( ج ) ) تبصره مذکور واردکننده را همراه با اظهارنامه مربوط در تهران به اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم و در شهرستانها به ادارات امور اقتصادی و دارایی محل مربوط راهنمایی نمایند. ادارات یادشده مکلفند ضمن تشکیل پرونده و اقدام لازم جهت وصول مالیات متعلق ظرف مدت سه روز از تاریخ دریافت اظهارنامه گواهی لازم را صادر و به ضمیمه اظهارنامه به منظور
ترخیص کالا به گمرک مربوط اعاده نمایند.
۸ – مسوولیت وصول مالیات موضوع تبصره صدرالاشاره در تهران اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم و در شهرستانها ادارات امور اقتصادی و دارایی محل حسب مورد خواهند بود.
۹ – ادارات وصول کننده مالیات بر فروش کالاهای موضوع تبصره مذکور موظفند جهت دریافت مالیات همه ماهه مبالغ وصولی را ذیل کدهای مربوطه منظور نمایند.
حسین نمازی
وزیر امور اقتصادی و دارایی
منبع سایت صلح