هیات وزیران در جلسه مورخ 15/2/1378 بنا به پیشنهاد مشترک شماره 110/84 – 413/102 مورخ 29/1/1378 سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانه های بازرگانی ، امور اقتصادی و دارایی ، صنایع ، مسکن و شهرسازی و به استناد بند ( ی ) تبصره ( 5 ) قانون بودجه سال 1378 کل کشور، آیین نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی بند ( ی ) تبصره ( 5 ) قانون بودجه سال 1378 کل کشور
مصوب 1378,02,15با اصلاحات و الحاقات بعدی
1 – منظور از نانهای صنعتی و موغوب در این آیین نامه ، انواع نانهای حجیم و نیمه حجیم است که به تناسب نیاز هر منطقه با کیفیت خوب ، بهداشتی و سالم و با رعایت استانداردهای لازم تولید شود.
2 – روش تولید و ماشین آلات مورد نیاز برای تولید نانهای صنعتی و مرغوب باید به شکلی باشد که از مرحله تحویل آرد تا تحویل نان دارای سیلوی آرد، خمیر گیر، اتاق تخمیر، چانه گیر، فرم دهنده ، اتاق تخمیر ثانویه ، فر مناسب با حرارت غیر مستقیم برای پخت ، سیستم خنک کننده و بسته بندی باشد. وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، مرجع تعیین کیفیت و بهداشتی بودن نان می باشد.
3 – کارخانه های مورد نظر باید حداقل پنج تن در روز ظرفیت داشته و مجهز به سیستم آزمایشگاهی آرد و نان باشند.
4 – موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران موظف است با مشارکت وزارتخانه های بازرگانی ، صنایع ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و کشور، نسبت به تدوین استاندارد ماشین آلا ت تولید و پخت انواع نانهای صنعتی و مرغوب و آرد مورد نیاز اقدام نماید. ضوابط اجرایی اجباری استاندارد مذکور باید برای کلیه تولید کنندگان نانهای صنعتی و مرغوب فراهم شود.
5 – وزارت صنایع مکلف است ماشین آلات استاندارد مورد نیاز با مشخصات ذکر شده را از طریق سازندگان داخلی تامین نماید و در صورت لزوم می تواند از طریق انتقال فن آوری نسبت به ساخت آنها در داخل اقدام کند. تا زمان تولید دستگاه استاندارد در داخل کشور، واردات ماشین آلات خارجی طبق مقررات مربوط بلامانع است .
6 – وزارت بازرگانی در سطح کشور موظف است از طریق واحدهای استانی با همکاری و هماهنگی ادارات کل صنایع استانها در چهارچوب سهمیه های استانی برای تولید نان صنعتی و مرغوب تمهیدات لازم را به گونه ای برنامه ریزی نماید که در پایان سال حداقل ده درصد (10% ) و حداکثر پانزده درصد (15% ) از سهمیه آرد هر استان به مصرف تولید نانهای صنعتی و مرغوب تخصیص یابد.
7 – متقاضیان احداث واحدهای نان صنعتی و مرغوب حتماً می بایست ابتدا نسبت به اخذ سهمیه از مرجع تامین کننده آرد اقدام و سپس از وزارت صنایع جواز تاسیس اخذ نمایند.
8 (اصلاحی 18/12/1378)– سازمان ملی زمین و مسکن ، شهرداریهای سراسر کشور، وزارت جهاد سازندگی ، وزارت کشاورزی ، سازمان حفاظت محیط زیست و سایر دستگاههای اجرایی حسب مورد با معرفی ادارات کل صنایع و دستگاههای ذی ربط بازرگانی، موظفند تسهیلات لازم را برای واگذاری زمین به میزانی که در طرح پیش بینی شده ، فراهم نمایند و زمین مورد نظر را در اسرع وقت به قیمت منطقه ای در اختیار متقاضی قرار دهند. زمین واگذاری ترجیحاً می بایست در محدوده شهرها قرار داشته باشد. دستگاههای اجرایی مندرج در این بند می بایست ترتیبی اتخاذ نمایند تا تکلیف متقاضی حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ مراجعه ، تعیین شود، وزارت بازرگانی مسوول پیگیری این بند می باشد.
تبصره – چنانچه متقاضی شخصاً زمین مناسب را در خارج از قطب های صنعتی و یا در داخل محدوده های شهری در اختیار داشته باشد دستگاههای ذی ربط موظفند بدون دریافت هرگونه وجهی نسبت به تغییر کاربری زمین یاد شده به نحوی که متقاضی مذکور بتواند در زمین ملکی خود، واحد صنعتی تولید نان صنعتی و مرغوب احداث نماید، اقدام کنند.
9 – شهرداریها در محدوده شهرها و فرمانداران و سایر ارگانها در خارج از شهرها موظفند ظرف یک ماه پس از انتخاب زمین و اخذ مجوز تاسیس ، نسبت به صدور پروانه ساختمان به صورت رایگان اقدام نمایند.
10 – شرکتهای آب و برق و گاز و نفت موظفند نیاز واحدهای تولید نان صنعتی و مرغوب را با اولویت و در اسرع وقت و با قیمت معادل نانوایی های سنتی تامین نمایند.
11 – ضرایب مالیاتی و حق بیمه نانوایی های صنعتی و مرغوب مشابه نانوایی های سنتی خواهد بود.
12 – وزارت بازرگانی موظف است تا زمان راه اندازی واحدهای تولید کننده خمیر مایه و افزودنی های مجاز و بهبود دهنده های نان ، ارز مورد نیاز برای واردات افزودنی ها را تامین نماید.
13 – سیستم بانکی موظف است درخواست وام این قبیل کارخانه ها را با اولویت مورد بررسی قرار دهد و در چهارچوب ضوابط مورد عمل آیین نامه اجرایی موضوع بند ( ل ) تبصره ( 3 ) قانون بودجه سال 1378 کل کشور اقدام کند و حداقل هشتاد درصد (80 %) سرمایه گذاری مورد نیاز هر واحد نان صنعتی و مرغوب را از محل این تبصره تامین نماید.
14 – نانوایان سنتی می توانند به تنهایی یا با مشارکت سایر نانوایان نسبت به تغییر نانوایی خود از سنتی به صنعتی با اولویت نسبت به سایر متقاضیان اقدام نمایند. در این صورت متقاضیان مزبور ( نانوایان سنتی ) ملزم به رعایت حداقل زیربنای طرحهای صنعتی نبوده و زیربنای کارخانجات مزبور در حداقل نیاز برای نصب تاسیسات خواهد بود. این گونه نانوایان مشمول تسهیلات موضوع این آیین نامه نیز می باشند.
15 – خانواده شهدا و ایثارگران واجد شرایط در استفاده از تسهیلا ت فوق از اولویت ویژه برخوردارند.
16 – پیگیری و نظارت بر حسن اجرای این آیین نامه در سراسر کشور بر عهده وزارت بازرگانی می باشد.
حسن حبیبی-معاون اول رییس جمهور
منبع سایت صلح