آیین نامه تشکیل کمیسیون خاص در ادارات آموزش و پرورش مناطق ونواحی
مصوب 1378,10,16
ماده 1– به منظور رفع مشکلات موردی دانش آموزانی که با مسائل خاصی از نظر آموزشی و پرورشی مواجهند به ادارات آموزش و پرورش مناطق و نواحی اجازه داده می شود نسبت به تشکیل کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون خاص با ترکیب و اختیارات ذیل اقدام نمایند:
الف – ترکیب اعضاء
1-رییس اداره آموزش و پرورش منطقه یا ناحیه( رییس کمیسیون)
2-معاون آموزشی اداره( نایب رییس کمیسیون)
3-مسئول امتحانات اداره آموزش و پرورش(دبیرکمیسیون)
4و5و6- مسئولین دوره های تحصیلی
7و8و9- سه نفر از مدیران مدارس(ار هر دوره یک نفر)
تبصره 1– مدیران مدارس از بین مدیران مجرب توسط سایر اعضاء کمیسیون برای مدت دو سال انتخاب می شوند و تمدید عضویت آنان نیز بلامانع است.
تبصره 2-در مناطقی که تعداد مسئولین دوره ها کمتر از 3 نفر باشد به تعداد مدیران مدارس افزوده می شود به نحوی که 9 عضو کمیسیون تأمین شود.
تبصره 3– کمیسیون می تواند از افراد صاحبنظر و کارشناس بدوی حق رأی دعوت بعمل آورد.
تبصره 4– ابلاغ اعضای کمیسیون توسط مدیرکل آموزش و پرورش استان صادر می شود.
تبصره 5– جلسات کمیسیون با حضور 6 نفر از اعضاء رسمیت یافته و تصمیمات آن با رأی 5 نفر معتبر است.
1– صدور مجوز ثبت نام در مدرسه بدون حضور در کلاس برای دانش آموزی که به علت بیماری خاص قادر به حضور در کلاس نمی باشد.
2– ایجاد تسهیلات برای برگزاری امتحان به صورت چند گزینه ای، املاء صحیح غلط، دادن وقت اضافی ، جایگزین کردن نمره بخش کتبی به جای شفاهی یا بالعکس در امتحانات داخلی با توجه به شرایط خاص جسمانی افراد( اختلالات حرکتی، ناسازگار بدنی، عدم تعادل بدنی) به تشخیص پزشک معتمد و تأیید کمیسیون
3– صدور مجوز ثبت نام در مدرسه روزانه با حضور یا بدون حضور در کلاس برای دانش آموزی که به دلایل مختلف (کبرسن، مردودی یا مشروطی بیش از دفعات مجاز و نظایر آن) شرایط تحصیل در مدرسه روزانه را از دست داده است و به تشخیص کمیسیون تحصیل وی در مدرسه روزانه مشکلی ایجاد نمی کند.
تبصره 1– برای دانش آموزان دوره متوسطه به شرطی مجوز ثبت نام در دبیرستان روزانه صادر می شود که منطقه فاقد دبیرستان بزرگسالان باشد.
تبصره 2– رعایت قانون نظام وظیفه عمومی در مورد دانش آموزان مشمول پسر الزامی است.
1-صدور مجوز برگزاری امتحان در خارج از مدرسه از دانش آموزی که به تشخیص پزشک معتمد و تأیید کمیسیون قادر به حضور در جلسه امتحانی مدرسه نیست و امتحان مربوط به صورت نهایی برگزار نمی شود.
2-صدور مجوز اخذ امتحان پیش از موعد در دروسی که امتحانات آنها بصورت نهایی نیست، حداکثر یکماه قبل از شروع امتحانات پایانی از دانش آموزی که به ضرورت به اتفاق والدین خود به خارج ار کشور عزیمت خواهد کرد.
3-صدور مجوز انتخاب درس به میزان 8 ساعت بیش از سقف مجاز مندرج در مقررات دبیرستان های بزرگسالان در آخرین نوبت امتحانی به دانش آموزی که در دانشگاه پذیرفته شده است.
ماده 2– مدیران مدارس موظفند نسبت به بررسی مسائل دانش آموزانی که به دلیل بیماری و نظایر آن با مشکل تحصیلی روبرو هستند اقدام و موضوع را همراه با پیشنهادهای شورای مدرسه جهت طرح در کمیسیون خاص به اداره آموزش و پرورش گزارش نمایند.
ماده 3– دستور جلسه کمیسیون توسط دبیر جلسه با تأیید رئیس کمیسیون تعیین می گردد.
ماده 4– کمیسیون در صدور رأی باید نسبت به جمع آوری شواهد و مدارک اقدام و در صورت لزوم از دانش آموز و ولی وی جهت شرکت در جلسه و استماع نظرات آنان دعوت بعمل آورد.
ماده 5– آراء کمیسیون لازم الاجرا بوده و با امضاء رئیس اداره آموزش و پرورش جهت اجرا ابلاغ می شود.
ماده 6– آراء کمیسیون خاص موردی بوده و قابل تسری به دیگری نخواهد بود.
ماده 7– کلیه آراء توسط دبیر کمیسیون ثبت و پس ازامضاء اعضاء نگهداری می شود تا در صورت لزوم مورد استفاده بازرسان ومسئولین ذیربط قرار گیرد.
ماده 8– آراء کمیسیونخاص باید در پرونده دانش آموز نگهداری شده و در ستون ملاحظات دفاتر و اسناد ذیربط( نظیر آمار، امتحانات، کارنامه) به شماره رأی کمیسیون خاص استناد شود.
ماده 9– ادارات کل آموزش و پرورش استان ها برحسن انجام کار کمیسیون ها نظارت خواهند داشت.
ماده 10– دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش ضمن نظارت بر حسن اجرای این مصوبه گزارشی از عملکرد کمیسیون ها را به شورای عالی ارائه خواهد داد.
موضوع: آیین نامه تشکیل کمیسیون خاص در ادارات آموزش و پرورش مناطق ونواحی در ششصدوچهل و چهارمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ 16 /10 /78به تصویب رسید.صحیح است، به مورد اجرا گذارده شود.
حسین مظفر
رییس شورای عالی آموزش و پرورش
منبع سایت صلح