هیأت وزیران در جلسه مورخ 15/4/1379 بنا به پیشنهاد وزارت کار و امور اجتماعی و تأیید شورای عالی اشتغال (موضوع نامه شماره 975/42- 371/105 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور) و به استناد بند (ب) تبصره (11) قانون بودجه سال 1379 کل کشور آییننامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
آییننامه اجرایی بند (ب) تبصره (11) قانون بودجه سال 1379 کل کشور
مصوب 1379,04,15
ماده 1 – طرحهای خود اشتغالی زود بازده در زمینه فعالیتهای تولیدی و خدماتی که توسط متقاضیان بیکار مناطق شهری، روستایی و عشایری پیشنهاد میگردند از محل اعتبار ردیفهای موضوع این آییننامه، از تسهیلات برخوردار میگردد.
ماده 2 ـ اعطای وام به متقاضیان طبق آییننامه اعطای تسهیلات صندوق و بر اساس دستورالعمل مورد نظر کمیته هماهنگی اشتغال استان، توسط صندوق حمایت از فرصتهای شغلی صورت خواهد پذیرفت. حداکثر وام قابل پرداخت برای هر فرصت شغلی مبلغ پانزده میلیون (000/000/15) ریال است.
تبصره – کمیته هماهنگی اشتغال استان موظف است حداکثر تا پایان تیرماه سال 1379 دستورالعمل، ضوابط و اولویتهای مربوط را تعیین و به اداره کل کار و امور اجتماعی و صندوق استان اعلام نماید.
ماده 3 ـ اعتبار منظور شده در ردیفهای 112503 و 112511 قسمت چهارم قانون بودجه سال 1379 کل کشور به شرح زیر قابل مصرف میباشد:
الف – سیصد و هشتاد و سه هزار و دویست (200/383) میلیون ریال براساس جدول موضوع بند (ج) تبصره (3) قانون بودجه سال 1379 کل کشور بین استانها توزیع و پرداخت میگردد.
ب – سی هزار (000/30) میلیون ریال به منظور اعطای وام در اختیار صندوق حمایت از فرصتهای شغلی قرار میگیرد تا طبق مقررات این آییننامه نسبت به پرداخت آن به متقاضیان اقدام گردد.
ج – وجوه حاصل از بازپرداخت اقساط تسهیلات اعطایی سنوات قبل که از محل بودجه عمومی تأمین شده است براساس مفاد این آییننامه صرف اعطای تسهیلات به متقاضیان میگردد.
تبصره – به صندوق اجازه داده میشود که هزینههای اداری خود را از محل کارمزد تسهیلات پرداختی تأمین نماید. در تعیین نرخ کارمزد مذکور برای نقاط مختلف، در آییننامه پرداخت تسهیلات صندوق که به تصویب مجمع عمومی صندوق میرسد، رعایت سقف سه درصد (3%) الزامی است.
ماده 4 ـ اولویت در اعطای تسهیلات خود اشتغالی موضوع این آییننامه با زنان سرپرست خانوار و یا بیکاران ثبت نام شده در مراکز کاریابی و خدمت اشتغال که دارای مدرک دانشگاهی و یا فارغ التحصیل رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش بوده و یا در مراکز خود اشتغالی وابسته به صندوق حمایت از فرصتهای شغلی آموزش دیده باشند، میباشد.
ماده 5 – در صورت عدم امکان جذب مبالغ تخصیص یافته به هر استان تا پایان بهمن ماه سال جاری به پیشنهاد صندوق حمایت از فرصتهای شغلی و تأیید وزیر کار و امور اجتماعی نسبت به جابجایی اعتبارات بین استانها اقدام خواهد شد.
ماده 6 – به منظور جلوگیری از استفاده مضاعف و مکرر متقاضیان از تسهیلات مختلف پیش بینی شده در تبصره (11) قانون بودجه سال 1379 کل کشور، سازمانها و نهادهایی که در ایجاد اشتغال برای آنها اعتباری منظور شده است موظفند فهرست اسامی استفاده کنندگان از این تسهیلات را در پایان هر ماه به ادارات کل کار و امور اجتماعی استان و دبیرخانه کمیته هماهنگی اشتغال استان ارسال نمایند.
معاون اول رییس جمهور- حسن حبیبی
منبع سایت صلح