هیأت وزیران در جلسه مورخ 6 /7 /1379 بنا به پیشنهاد شماره 1093 / 34ـ2838 /105 مورخ 30 /6 / 1379 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد ماده (150) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1379 ـ آیین نامه اجرایی ماده یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی ماده (150) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی وفرهنگی جمهوری اسلامی ایران
مصوب 1379,07,06
ماده 1 ـ تعاریف :
الف ـ آموزش ضمن خدمت: آموزشهایی که کارکنان در مسیر شغلی خود به منظور متناسب ساختن دانش، مهارت و بینش خود با نیازهای شغل مورد تصدی طی می نمایند.
ب ـ پودمان آموزشی : مجموعه ای از دانش، معلومات و مهارتهایی است که با استفاده از آنها اجرای یک مرحله مفید از کار یا انجام بخشی از وظایف شغل به طور مستقل امکان پذیر می گردد.
ج ـ آموزش پودمانی: شکلی از آموزشهای ضمن خدمت است که تخصصهای شغلی در قالب پودمانهای آموزشی مستقل و جدا از هم به کارکنان آموزش داده می شود. هر یک از پودمانها مهارت خاصی را ایجاد می کند و در عین حال در کنار سایر پودمانهای منجر به ایجاد یک مهارت جدید و جامع تر می گردد.
د ـ دوره های آموزشی مدیران: آموزشهایی که به منظور ایجاد و افزایش مهارتهای فنی، رفتاری و ادراکی مدیران در نظام جامع آموزش مدیران کشور پیش بینی شده است:
هـ ـ آموزشهای کوتاه مدت: آموزشهایی که مدت آن کمتر از یکسال آموزشی است و برای آماده کردن فرد جهت انجام بهتر وظایف و یا ایفای نقشهای جدید ارایه می گردد.
و ـ آموزشهای بلند مدت: آموزشهایی که مدت آن بیشتر از یکسال آموزشی است و برای افزایش دانش و مهارتهای فرد جهت ایفای نقشهای جدید ارایه می گردد. آموزشهای بلندمدت ممکن است به تشخیص سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور دارای ارزش استخدامی نیز باشد.
ماده 2 ـ کلیه وزارتخانه ها، سازمانها و مؤسسات دولتی موظفند به منظور ارتقای دانش و مهارت و افزایش سطح کارایی نیروی انسانی اعم از مدیران و کارکنان، سالیانه یک درصد از اعتبارات جاری و عمرانی خود را برای طراحی و اجرای دورههای آموزش ضمن خدمت هزینه نمایند.
تبصره 1ـ شرکتهای دولتی موظفند به منظور ارتقای دانش و مهارت و افزایش سطح کارایی نیروی انسانی اعم از مدیران و کارکنان سالیانه یک درصد (1%) از اعتبارات جاری و تا یک درصد (1%) از اعتبارات عمرانی خود را برای اجرای دوره های آموزش ضمن خدمت هزینه نماید.
تبصره 2ـ حداقل سی درصد (30%) از اعتبارات موضوع این ماده به منظور تأمین هزینه های آموزش مدیران و سرپرستان اختصاص می یابد.
ماده 3 ـ دستگاههای مشمول این آیین نامه موظفند براساس ضوابط موجود، کلیات برنامه های آموزشی مربوط به سالهای برنامه سوم را در چهارچوب برنامه جامع نیروی انسانی دستگاه به تفکیک هر سال تنظیم و در اولین فرصت برای تأیید به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارایه نمایند.
ماده 4ـ شرکت کنندگان در دورههای آموزشی مصوب از پرداخت هزینه آموزش معاف می باشند.
ماده 5ـ دستگاههای اجرایی می توانند به ازای حداقل یکصد و هفتاد و شش (176) ساعت آموزش ضمن خدمت کوتاه مدت مصوب که کارکنان با موفقیت طی خواهند کرد، معادل یک ماه حقوق و فوقالعاده شغل برای یکبار در طول سال از محل اعتبارات خود پرداخت نمایند.
ماده 6ـ در اعطای فرصتهای آموزشی خارج از کشور، انتقال به محل جغرافیایی خدمت مورد درخواست مستخدم و انتصاب به پستهای سرپرستی و مدیریت در شرایط مساوی اولویت با کارکنانی خواهد بود که آموزشهای موضوع این آیین نامه را در مسیر شغل خود طی نموده باشند.
ماده 7ـ از تاریخ تصویب این آیین نامه هرگونه ارتقای گروه و سطوح شغلی مستخدمان دولت به استثنای گروههای تشویقی منوط به طی دوره های آموزشی مندرج در شرایط احراز مشاغل یا تعیین شده از سوی مراجع مربوط خواهد بود.کمیته های اجرایی طرح طبقه بندی مشاغل (موضوع ماده 12 آیین نامه اجرایی طرح طبقه بندی مشاغل) کلیه دستگاههای اجرایی موظف به رعایت مفاد این ماده خواهند بود.
شورای امور اداری و استخدامی کشور موظف است ضوابط انتصابات را متناسب با این ماده اصلاح و به دستگاههای اجرایی ابلاغ نماید.
ماده 8ـ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موظف است با اصلاح نظام آموزشی کارکنان دولت، ضمن محدود نمودن دوره های آموزشی بلند مدت کارکنان دولت به دوره های کاردانی، مجوز اجرای دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد را صرفاً در مواردی که نظام آموزش عالی برای آن رشته نیروی متخصص تربیت نمی کند، صادر نماید.
معاون اول رئیس جمهور – حسن حبیبی
منبع سایت صلح