هیأت وزیران در جلسه مورخ 14 /12 /1379 بنا به پیشنهاد مشترک وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موضوع نامه شماره 02 /100 /3091 مورخ 7 /6 /1379، آیین نامه اجرایی ماده (138) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1379 – را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی موضوع ماده (138) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
مصوب 1379,12,14با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1 – کلیه واحدهای موضوع ماده (138) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و این آیین نامه از پرداخت مالیات اولین نقل و انتقال قطعی املاک معاف خواهند بود و درآمد مشمول مالیات حاصل از ساخت و انتقال قطعی هر یک از این واحدها، فارغ از شخصیت حقیقی یا حقوقی مؤدیان بر اساس متوسط بهای تمام شده اعیانی در نقاط مختلف کشور که تا پایان فروردین ماه هر سال توسط وزارت مسکن و شهرسازی اعلام خواهد شد، با منظور نمودن ضرایب متفاوت برای واحدهای مسکونی کوچک و بزرگ (منظور از واحد های مسکونی بزرگ واحد هایی هستند که مساحت مفید آنها بیش از الگوی مصرف در منطقه مربوط باشد)، به طور جداگانه و منصرف از تعداد شرکا در مشارکتهای مدنی و یا اشخاص حقوقی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تعیین و وزارت مزبور مالیات متعلق متناسب با سطوح زیربنایی هریک از واحدها را در موقع صدور گواهی موضوع ماده (187) قانون مالیاتهای مستقیم به طور قطعی وصول خواهد نمود، به طوری که مؤدی بابت هیچ یک از واحدهای مسکونی منتقل شده بعداً مشمول مالیات بر درآمد دیگری نشود.
تبصره 1 – وزارت امور اقتصادی و دارایی ضرایب مالیاتی هرسال را با توجه به وضع بازار مسکن در مناطق مختلف که از طرف وزارت مسکن و شهرسازی اعلام خواهد شد تعیین می نماید.
تبصره 2 – متوسط بهای تمام شده اعیانی در اولین سال اجرای قانون ظرف یکماه از تاریخ تصویب این آیین نامه اعلام خواهد شد. در صورتی که درسنوات بعد متوسط بهای تمام شده تا پایان فروردین ماه اعلام نشود، متوسط بهای تمام شده قبلی مناط اعتبار می باشد.
تبصره 3 – وجود واحدهای غیر مسکونی در مجتمعهای مسکونی موضوع ماده (138) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1379 ـ مشروط بر اینکه تعداد واحدهای مسکونی در مجتمع کمتر از نصابهای مقرر در ماده یاد شده نباشد مانع استفاده از تسهیلات مقرر نسبت به واحد های مسکونی نخواهد بود.
ماده 2 (اصلاحی 29/03/1381)ـ وزارتخانه های نفت، نیرو، شهرداری ها و سایر مراجع ذی صلاح موظفند در چارچوب تراکم مصوب طرح جامع عوارض صدور پروانه و حق انشعاب های آب و برق و گاز و هزینه های تأمین و انتقال آب را برای انبوه سازان در محدوده قانونی شهر ها به گونه ای اخذ نمایند که سرانه هزینه های دریافتی به ازای هر واحد مسکونی حداکثر معادل هزینه های دریافتی از واحد های انفرادی باشد.میزان هزینه های مذکور شامل کلیه هزینه های مربوط به انتقال، شبکه، ایجاد پست و سایر هزینه های مرتبط بوده و سازمان های ذی ربط مجاز به اخذ وجه دیگری بابت این موارد نمی باشند.
تبصره 1 (الحاقی 29/03/1381)ـ برای انبوه سازانی که تراکم ساختمان آنها بیش از تراکم مصوب طرح های جامع شهری است، حق انشعاب آب و برق واحدهای احداثی مازاد بر تراکم مصوب با اعمال ضریب 2/1 محاسبه و دریافت می گردد.
تبصره 2 (الحاقی 29/03/1381)ـ در مورد ساختمان هایی که بر روی املاک دارای انشعاب آب بنا می شوند، طبق ماده (11) قانون تشکیل شرکت های آب و فاضلاب ـ مصوب 1369 ـ عمل خواهد شد.
ماده 3 – معافیتها و تخفیفهای این آیین نامه شامل کلیه واحد هایی است که از ابتدای سال 1379 تقاضای خود برای تسویه حساب یا ارایه خدمات مذکور را به سازمانهای ذی ربط ارایه می دهند.
ماده 4 (الحاقی 29/03/1381)ـ سازمان تأمین اجتماعی موظف است از ابتدای سال 1379 تا پایان سال 1383 مفاصا حساب مجتمع های مسکونی شامل این آیین نامه را در ازای بیمه اجباری کارگران ساختمانی شاغل در پروژه ها دریافت و لیست بیمه کارکنان ثابت اشخاص حقوقی سازنده مجتمع را صادر نماید. بخشنامه مربوط باید حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از تصویب این آیین نامه توسط سازمان مذکور به واحد های تابع ابلاغ گردد.
معاون اول رییس جمهور – حسن حبیبی
منبع سایت صلح