هیأت وزیران در جلسه مورخ10/5/1380 بنا به پیشنهاد شماره 1280/4.س ـ5387/105 مورخ 1/5/1380 سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و به استناد بند (د) تبصره (4) قانون بودجه سال 1380کل کشور, آییننامه اجرایی ردیفهای (1),(2) و (4) بند (الف) تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
آییننامه اجرایی ردیفهای (1),(2) و (4) بند (الف) تبصره (4) قانون بودجه سال 1380 کل کشور
مصوب 1380,05,10با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1ـ در اجرای مفاد ماده (157) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی, اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1379ـ, اعتبار ردیف 101042 قسمت چهارم قانون بودجه سال 1380 کل کشور در اختیار سازمان ملی جوانان قرار می گیرد تا بر اساس موافقتنامه مبادله شده با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به دستگاههای اجرایی ملی و استانی که طرحها و فعالیتهای مرتبط با وظایف مصرح در ماده یاد شده را با اولویت طرحهای مرتبط با اشتغال, ازدواج و امور فرهنگی و تربیت بدنی جوانان به انجام میرسانند, اختصاص یابد.
ماده 2ـ ده درصد (10%) از اعتبارات ردیف 101042 به منظور تشویق و ترغیب جوانان به امر ازدواج در اختیار استانداریهایی قرار می گیرد که نسبت ازدواج جوانان به کل جمعیت جوان استان در شش ماهه اول سال 1380 از نسبت مذکور در کل کشور پایین تر باشد. راهکارهای تشویق بر اساس شیوه نامه ای خواهد بود که ظرف یک ماه پس از تصویب این آییننامه توسط سازمان ملی جوانان و مرکز امور مشارکت زنان تهیه و به تأیید سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور می رسد.
تبصره ـ استانهایی که در آنها نرخ ازدواج بالاتر از نسبت کل کشور باشد, به گونههای متفاوت همچون معرفی ازدواجهای ساده از طریق رسانههای عمومی, کمک به برگزاری مراسم ازدواج زوجهای جوان به صورت جمعی نیز مورد تشویق قرار می گیرند.
ماده 3ـ سازمان ملی جوانان موظف است به منظور توسعه و ترویج ورزش و تربیت بدنی جوانان دختر و پسر پانزده درصد (15%) از منابع ردیف 101042 قانون بودجه سال 1380 کل کشور را با هماهنگی سازمان تربیت بدنی در قبال مبادله تفاهم نامههای جداگانه در اختیار فدراسیونهای ورزشی قرار دهد تا نسبت به توسعه آموزش رشتههای ورزشی و تقویت باشگاههای ورزشی و برگزاری مسابقات غیر حرفهای محلی در استانهای سراسر کشور به مصرف برسد.
ماده 4ـ سازمان ملی جوانان موظف است با هدف توسعه مشارکت جوانان دختر و پسر, فعالیتهای فراغتی نسل جوان را با مشارکت دستگاههای اجرایی ذی ربط و متناسب با مقتضیات دوره جوانی و نیازها و خواستهای اعلام شده در طرح ملی گفتگوی جوانان به گونه ای سازماندهی نماید که میزان افراد تحت پوشش فعالیتهای فراغتی دستگاههای اجرایی در سال 1380 به نسبت سال 1379 حداقل بیست درصد (020%) افزایش یابد.
تبصره 1ـ موضوعات دارای اولویت در فعالیتهای اوقات فراغت سال 1380 به شرح زیر تعیین میگردد:
الف ـ آموزش فنی و حرفهای | ب ـ بسیج سازندگی |
ج ـ فعالیتهای اجتماعی | د ـ انس با قرآن |
هـ ـ گردشگری | و ـتوسعه کتابخوانی و مطالعه |
ز ـ فعالیتهای فرهنگی و هنری | ح ـ ورزش و تربیت بدنی |
ط ـ آموزش رایانه | ی ـ آموزش زبان خارجه |
تبصره 2ـ کلیه دستگاههای اجرایی ذی ربط موظفند هماهنگیهای لازم را برای گذران اوقات فراغت نوجوانان و جوانان ( با مسؤولیت سازمان ملی جوانان) به عمل آورده و امکانات و نیروی انسانی خود را برای تحقق مفاد این ماده بسیج نموده و مساعدت لازم برای ارزیابی کمی و کیفی سازمان ملی جوانان از فعالیتهای اوقات فراغت سال جاری دستگاه مربوط را به عمل آورند.
تبصره 3ـ تا سقف هفتاد و پنج درصد (75%) از اعتبارات ردیف 101042 برای پشتیبانی و تحقق مفاد این ماده و سایر موارد پیش بینی نشده در استانهای سراسر کشور پس از مبادله تفاهم نامه بین دستگاه اجرایی و نماینده سازمان ملی جوانان در استان, در اختیار دستگاههای اجرایی ذی ربط قرار می گیرد.
تبصره 4ـ حداقل سی درصد (30%) از اعتبارات این بخش صرف امور فرهنگی ـ هنری جوانان دختر و پسر میگردد.
ماده 5ـ در اجرای مفاد ماده (158) قانون برنامه سوم توسعه, اعتبار ردیف 101039 قسمت چهارم قانون بودجه سال 1380 کل کشور, در اختیار نهاد ریاست جمهوریـ مرکز امور مشارکت زنان قرار می گیرد تا بر اساس موافقتنامه مبادله شده با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور, در جهت زمینه سازی و گسترش مشارکت زنان و ایفای نقش مؤثر و مناسب زنان در توسعه کشوری و تقویت نهاد خانواده, برای اجرای طرحها و فعالیتهای مندرج در آییننامه اجرایی ماده (158) قانون برنامه سوم توسعه, به دستگاههای اجرایی ملی و استانی ذی ربط اختصاص یابد.
ماده 6ـ در اجرای مفاد ماده (157) قانون برنامه سوم توسعه, اعتبار ردیف 101044 قسمت چهارم قانون بودجه سال 1380 کل کشور در اختیار سازمان ملی جوانان قرار می گیرد تا پس از مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به دستگاههای اجرایی ملی, استانی و واحدها یا مجریان پروژههایی که نسبت به پذیرش فارغ التحصیلان بیکار برای انجام کارورزی اقدام می نمایند, اختصاص یابد.
تبصره 1ـ طرحهای کارورزی می بایستی به گونهای باشند که:
الف ـ از طریق کار در کارگاههای صنعتی و یا غیر صنعتی با تأمین بخشی از دستمزد کارورزان به شکل یارانه ای موجب ارتقای قابلیت فارغ التحصیلان بیکار شرکت کننده در طرح و جذب در بازار کار شوند.
ب ـ از طریق بستر سازی برای کسب تجربه در حین پروژههای تخصصی موجب ارتقای قابلیت فارغالتحصیلان بیکار شرکت کننده در طرح جهت جذب در بازار کار شوند.
ج ـ از طریق ارایه آموزشهای کاربردی کوتاه مدت و فنی و حرفه ای متناسب با موضوع بخش و حرفه مربوط موجب ارتقای قابلیت فارغ التحصیلان بیکار شرکت کننده در طرح جهت جذب در بازار کار شوند.
تبصره 2ـ مبلغ ده میلیارد (10.000.000.000) ریال از این اعتبارات در قالب طرح بسیج سازندگی به طریق زیرقابل هزینه می باشد:
کل اعتبار در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار میگیرد تا کارگروهی (کمیتهای) متشکل از نمایندگان این وزارتخانه, سازمان ملی جوانان, نیروی مقاومت بسیج و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور, توزیع استانی آن را مشخص نمایند.
ماده 7ـ دستورالعمل چگونگی انتخاب و معرفی کارورزان با همکاری سازمان ملی جوانان و دستگاههای مجری حداکثر ظرف یک ماه پس از تصویب آییننامه تهیه خواهد شد.
ماده 8(اصلاحی 23/08/1380)ـ اجازه داده میشود اعتبار ردیف 101044 بر اساس شیوههای زیر هزینه شود:
1ـ کمک به واحدهای مجری برای پرداخت دستمزد کارورزان
2ـ تبدیل بخشی از اعتبار ردیف 101044 به وجوه اداره شده (بر اساس مفاد آییننامه اجرایی بند (الف) تبصره (11) قانون بودجه سال 1380 کل کشور و اصلاحیه آن، موضوع تصویب نامه شماره 22881/ت25022هـ مورخ 15/5/1380 و دستورالعمل مربوط که با همکاری سازمان ملی جوانان و دستگاههای مجری تهیه میشود).
3ـ تأمین بخشی از هزینه آموزشهای کاربردی کوتاه مدت در زمینه اجرای طرح کارورزی
ماده 9ـ خرید خودرو و ساختمان و استخدام کارکنان (پرسنل) از محل اعتبارات موضوع بند (الف) تبصره یاد شده ممنوع است.
ماده 10ـ اعتبار ردیفهای 101042 و 101044 و 101039 صرفا” به دستگاهها و استانهایی اختصاص مییابد که فعالیتها و طرحهای آنها با تأیید سازمان ملی جوانان و مرکز امور مشارکت زنان موجب افزایش بهره مندی جوانان و زنان از ظرفیتهای موجود شده و یا موجب ایجاد ظرفیت جدید شوند.
ماده 11ـ سازمان ملی جوانان و مرکز امور مشارکت زنان می توانند در جهت تحقق اهداف این آییننامه و تحقق اهداف و تسهیلات موضوع ماده (157) و (158) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی, اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1379ـ در حدود مقررات مربوط به سازمانهای غیر دولتی ذیربط مساعدت نماید و یا از محل اعتبارات مربوط و یا وجوه اداره شده که مجوز قانونی برای کمک یا ارایه وام از محل آنها وجود دارد به مراکز یاد شده کمک نمایند.
ماده 12ـ سازمان ملی جوانان و مرکز امور مشارکت زنان مسؤول انجام امور ستادی و نظارت بر اجرای مفاد این آییننامه می باشند و فعالیتهای اجرایی را از طریق سازمانهای غیر دولتی, دستگاههای اجرایی ملی و استانی به انجام رسانده و گزارش عملکرد این آییننامه را در مقاطع شش ماهه به سازمان مدیریت و برنامهریزی و هیأت وزیران ارایه می نمایند. کلیه دستگاههای اجرایی ملی و استانی موظفند همکاری لازم را با سازمان ملی جوانان و مرکز امور مشارکت زنان در اجرای مفاد این آییننامه به عمل آورده و گزارشهای مورد نیاز را به موقع در اختیار آنها قرار دهند.
حسن حبیبی ـ معاون اول رییس جمهور
منبع سایت صلح