هیأت وزیران در جلسه مورخ 19 /3 /1381 بنا به پیشنهاد شماره 10873 / 1116 /56 مورخ 4 /3 /1381 وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد ماده (7) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ـ مصوب 1380 ـ آیین نامه اجرایی ماده (7) قانون یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی ماده (7) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
مصوب 1381,03,19
ماده 1 ـ تعاریف
الف ـ وجوه اداره شده: اعتباراتی است که طی قراردادهای منعقد شده با بانک های عامل در اختیار آنها قرار می گیرد تا با نظارت دولت برای سرمایه گذاری در جهت اهداف قوانین برنامه های توسعه و بودجه به صورت تسهیلات در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی قرار دهند.
ب ـ واگذارنده اعتبار: دستگاه اجرایی (ملی یا استانی) است که با عقد قرارداد با بانک عامل اعتبارات لازم را در اختیار بانک قرار می دهد.
ج ـ بانک عامل: بانک یا مؤسسات اعتباری است که به حکم قانون یا با مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تأسیس شده و طرف قرارداد واگذارنده اعتبار است.
ماده 2 ـ واگذارنده اعتبار موظف است طبق مفاد موافقتنامه مبادله شده با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و بر اساس قرارداد منعقد شده با بانک عامل اعتبارات مربوط به وجوه اداره شده را در اختیار بانک عامل قرار دهد.
ماده 3 ـ ذیحساب دستگاه واگذارنده اعتبار موظف است وجوه پرداختی به بانک عامل را به هزینه قطعی منظور نماید.
ماده 4 ـ بانک موظف است سود حاصل از وجوه مذکور و مبالغ دریافتی از بابت بازپرداخت اقساط تسهیلات موضوع این آیین نامه را به حساب خاصی که توسط خزانه داری کل افتتاح می گردد واریز نماید تا به حساب درآمد عمومی کشور منظور گردد.
ماده 5 ـ معادل وجوه واریزی به حساب خزانه از محل اعتبارات مربوط در قوانین بودجه سنواتی در قالب وجوه اداره شده در اختیار دستگاه های اجرایی ذی ربط قرار می گیرد.
ماده 6 ـ بانک عامل و واگذارنده اعتبار موظف هستند حسابهای مربوط به وجوه اداره شده را به صورتی نگهداری کنند که در هر زمان اطلاعات مربوط به مصرف آن به تفکیک اصل و سود تسهیلات اعطاﺀ شده و اقساط معوق و میزان وجوه اداره شده مصرف شده قابل تحصیل باشند.
معاون اول رییس جمهور – محمدرضا عارف
منبع سایت صلح