هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۶ /۴ /۱۳۸۱ بنا به پیشنهاد شماره ۵۹۳۰۰ /۱۰۵ مورخ ۸ /۴ / ۱۳۸۱سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین نامه اجرایی بند «الف» ماده (۱۹۳) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی بند «الف» ماده (۱۹۳) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
مصوب 1381,04,16
ماده ۱ـ خدمات فوریت های پزشکی به دو دسته پیش بیمارستانی و بیمارستانی تقسیم می شود:
خدمات پیش بیمارستانی در قالب نظام فوریت های پزشکی کشور و خدمات بیمارستانی در قالب سطح بندی خدمات درمانی و نظام ساماندهی اورژانس بیمارستان های کشور شکل می گیرد.
ماده ۲ـ به منظور ساماندهی خدمات فوریت پزشکی پیش بیمارستانی (اورژانس ۱۱۵)، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف به اجرای طرح پوشش فراگیر نظام فوریت های پزشکی است.
ماده ۳ـ خدمات اورژانس پیش بیمارستانی از طریق اعلام مرکز ارتباطات و انجام مأموریت توسط پایگاه های اورژانس ارائه خواهد شد. این پایگاه ها به سه دسته شهری، شهری جاده ای و جاده ای تقسیم گردیده است.
الف ـ پاپگاه شهری: شامل پایگاه های اورژانس مراکز استان ها و شهر های با جمعیت شهر های بیش از ۲۵۰ هزار نفر میباشد. در این شهر ها و شهرستان ها به ازای هر ۱۴۰ـ ۱۲۰ هزار نفر جمعیت شهری یک پایگاه اورژانس تعریف گردیده است.
ب ـ پایگاه شهری جاده ای: پایگاه های اورژانس تمامی شهرستان ها و شهر های با جمعیت شهری بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت یا شهر هایی که از مراکز شهرستان بیش از ۵۰ کیلومتر فاصله داشته باشند را شامل می شود.
ج ـ پایگاه های جاده ای: پایگاه های بین جاده ای را در جاده های اصلی کشور شامل می شود و استقرار آنها به نحوی خواهد بود که با ملحوظ نمودن پایگاه های شهری و شهری جاده ای در فواصل حدود ۵۰ کیلومتری از یکدیگر امکان حضور بر بالین بیمار حادثه دیده، حداکثر ظرف ۲۰ دقیقه پس از تماس فراهم آید.
د ـ مرکز ارتباطات: واحد اطلاع رسانی و فراخوان اورژانس میباشد که موظف است پس از تماس افراد، اقدام مقتضی را با هماهنگی واحد های ذی ربط به عمل آورد. واحد های ارتباطات در مراکز استان ها و شهر های با جمعیت شهری بیش از ۲۵۰ هزار نفر به صورت مستقل در یکی از پایگاه های اورژانس یا هر مکان مناسب دیگر قرار می گیرد.
تماس مردم فقط از طریق شماره ۱۱۵ با این مرکز خواهد بود و دستور اعزام آمبولانس نیز توسط این مرکز به پایگاه صادر میشود.
ماده ۴ـ سیاست گذاری کلی و برنامه ریزی به صورت متمرکز از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با رعایت شاخص های این آیین نامه انجام می شود و دستورالعمل های لازم از طریق آن وزارت به دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان های کشور ابلاغ خواهد شد. مدیریت و فرماندهی جهت اعزام اکیپ های اورژانس و سازماندهی مرکز ارتباطات و پایگاه های اورژانس طبق دستورالعمل های ابلاغی به عهده معاونت درمان دانشگاه مربوط خواهد بود. نظارت کلی بر حسن اجرای عملیات و ساماندهی اورژانس بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود.
ماده ۵ـ در راه اندازی پایگاه های جدید، مکان مناسب به صورت ذیل تأمین می شود:
الف : سیاست کلی طرح جلوگیری از احداث ساختمان جدید و استفاده بهینه از امکانات موجود وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر وزارتخانه ها و سازمان های ذی ربط می باشد.
ب : پایگاه های شهری عمدتاً در مراکز آتش نشانی راه اندازی خواهد شد. در این مورد وزارت کشور و شهرداری ها مکلف به تهیه مکان فیزیکی مناسب و امکانات زیست محیطی جهت پایگاه اورژانس می باشند.
ج ـ پایگاه های شهری جاده ای در مراکز بهداشتی و درمانی و یا بیمارستان راه اندازی می گردند و مکان مستقلی برای آنها پیش بینی نمی شود.
د ـ پایگاه های جاده ای در مراکز بهداشتی و درمانی، خانه بهداشت، راهدارخانه، تیرپارک، پلیس راه، پایگاه های هلال احمر، مراکز سیاحتی و تفریحی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی خواهد شد و فقط در موارد محدودی به صورت ساختمان مستقل احداث می گردد.
تبصره ۱ـ آماده سازی پایگاه های جاده ای که در داخل محوطه مراکز بهداشتی و درمانی یا خانه بهداشت راه اندازی می شود، به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و توسط وزارت راه و ترابری انجام می شود.
تبصره ۲ـ در مناطق محدودی که نیاز به ساختمان جدید جهت راه اندازی پایگاه جاده ای وجود دارد، احداث ساختمان بنا به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و توسط وزارت راه و ترابری انجام خواهد شد
ماده ۶ـ در طرح ساماندهی اورژانس تعداد آمبولانس مورد نیاز به شرح زیر تعیین می شود:
الف ـ در پایگاه های شهری به ازای هر ۷۰ هزار نفر جمعیت شهری یک دستگاه آمبولانس فعال و به ازای هر ۴ دستگاه آمبولانس فعال یک دستگاه آمبولانس پشتیبانی پیش بینی شده است. (آمبولانس پشتیبانی واحد مراقبت ویژه سیار یا MICU می باشد).
ب ـ برای پایگاه های شهری جاده ای به ازای تا ۷۰ هزار نفر جمعیت یک دستگاه آمبولانس فعال و یک دستگاه آمبولانس پشتیبانی لازم است و به ازای افزایش هر ۷۰ هزار نفر جمعیت یک دستگاه آمبولانس فعال اضافه می شود. (آمبولانس پشتیبانی واحد مراقبت ویژه سیار یا MICU می باشد).
ج ـ برای پایگاه های جاده ای به ازای هر پایگاه یک دستگاه آمبولانس فعال و برای هر ۴ پایگاه یک دستگاه آمبولانس پشتیبانی لازم می باشد.
تبصره ـ آمبولانس مورد استفاده لازم است دارای شرایط آمبولانس اورژانس Emergency (نوع B) براساس کتابچه استاندارد خودرو ملی شماره 4374 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران باشد.
ماده ۷ـ نیروی انسانی هر پایگاه به شرح زیر تعیین می گردد:
الف ـ در هر پایگاه شهری به ازای هر آمبولانس فعال ۱۰ نفر کارشناس پرستاری یا کاردان فوریت های پزشکی، پرستاری یا بیهوشی محاسبه گردیده است. در این صورت در شبانه روز هر آمبولانس ۲ نفر مسئول فوریت های پزشکی خواهد داشت.
ب ـ به ازای هر پایگاه ۵ نفر اپراتوربیسیم با مدرک دیپلم تعریف می شود.
ج ـ به ازای تا ۳ پایگاه به یک نفر سرپرست نیاز می باشد یا به عبارت دیگر هر سرپرست تا ۳ پایگاه را تحت مدیریت قرار می دهد.
د ـ نیروی انسانی مرکز ارتباطات به شرح ذیل می باشد:
۱ـ در طول شبانه روز ۵ کارشناس پرستاری به عنوان اپراتور ۱۱۵ پیش بینی گردیده است که به ازای هر ۷۵ هزار نفر جمعیت اضافی مازاد بر ۲۵۰ هزار نفر یک اپراتور اضافه می گردد.
۲ـ در این مرکز ۵ نفر دیپلم به عنوان اپراتوربیسیم تعریف می شود و به ازای هر ۱۵۰ هزار نفر جمعیت مازاد بر ۲۵۰ هزار نفر جمعیت، یک اپراتوربیسیم اضافه می گردد.
۳ـ در این مرکز ۵ پزشک برای پاسخگویی در طول شبانه روز برای جمعیت تا یک میلیون نفر پیش بینی می شود و به ازای هر ۲۰۰ هزار نفر جمعیت مازاد بر یک میلیون نفر، یک پزشک عمومیاضافه می شود.
۴ـ یک نفر مسئول ارتباطات جهت اداره ارتباطات پیش بینی می گردد.
الف ـ در مورد نیروی انسانی پوشش دهنده آمبولانس فعال مشابه با پایگاه شهری می باشد.
ب ـ در پایگاه شهری جاده ای به دلیل همجواری با بیمارستان یا مرکز بهداشتی و درمانی، اپراتور ۱۱۵ و بیسیم تعریف نمی شود و اپراتور یا تلفنچی مرکز درمانی مسئول انجام وظایف مربوط می باشد.
الف ـ در مورد محاسبه تعداد نیروی انسانی پوشش دهنده آمبولانس فعال مشابه با موارد قبلی عمل می شود ولی در اینجا می توان از دیپلمه آموزش دیده نیز استفاده نمود.
ب ـ به ازای هر پایگاه، ۵ نفر اپراتوربیسیم با مدرک دیپلم تعریف می شود که وظیفه جوابگویی به تلفن ۱۱۵ و دستور اعزام آمبولانس از طریق بیسیم را به عهده دارد.
ج ـ به ازای تا ۳ پایگاه به یک نفر سرپرست نیاز می باشد یا به عبارت دیگر هر سرپرست تا ۳ پایگاه را تحت مدیریت خود قرار می دهد.
ماده ۸ـ به منظور استفاده بهینه از توانایی بالقوه افراد، ۶۰ % نیروی انسانی مورد نیاز به کارگیری می شوند و ۴۰ % بقیه از طریق استفاده افراد در ساعات کار اضافی جبران می شود.
تبصره ـ پایگاه های راهاندازی شده توسط بخش غیردولتی نیز در چارچوب فوق عمل می نماید.
ماده ۹ـ اولویت راه اندازی پایگاه ها در هر سال در کشور با پایگاه های جاده ای است. اولویت بعدی با درنظر گرفتن جمعیت و نیاز به پایگاه های شهری خواهد بود و پایگاه های شهری جاده ای با در نظر گرفتن جمعیت و دوری و نزدیکی به مراکز استان در اولویت بعد قرار می گیرند.در این رابطه اطلاعات ذی ربط به تفکیک سال های برنامه سوم توسعه پیوست می باشد.
ماده ۱۰ـ مدیریت، هدایت، نظارت عالی بر عملکرد پایگاه ها بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد و نظارت اجرایی با دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی است.
تبصره ۱ـ نیروی انسانی مرکز ارتباطات از پرسنل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و خرید خدمات در این بخش ممنوع است.
تبصره ۲ـ در راه اندازی پایگاه های جدید شهری با رعایت ماده (۱۹۲) قانون برنامه سوم توسعه، استفاده از امکانات بخش غیردولتی در اولویت می باشد. استفاده از این امکانات به صورت خرید خدمات در مناطقی که بخش غیردولتی امکانات مورد نیاز را داشته باشد، مد نظر است.
ماده ۱۱ـ نحوه تنظیم قرارداد با بخش غیردولتی و دولتی از نظر شرح وظایف، مبلغ پایه قرارداد، شرایط قرارداد، براساس آیین نامه و دستورالعمل های مربوط به ماده (۱۹۲) قانون برنامه سوم توسعه می باشد.
ماده ۱۲ـ ارائه خدمات اورژانس پیش بیمارستانی به طور رایگان صورت می گیرد و اعتبارات مورد نیاز جهت فعالیت های شبکه اورژانس کشور از محل بودجه عمومیدولت تأمین و پرداخت خواهد شد.
ماده ۱۳ـ با توجه به تغییر در تقسیمات کشوری و احداث جاده های اصلی جدید و تغییر در مسیر جاده های کشور، بازنگری در اولویت بندی پایگاه ها و تغییر محل آنها در چارچوب تغییرات مورد اشاره از سال سوم برنامه توسعه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری وزارتخانه های راه و ترابری و کشور انجام خواهد گرفت که پس از تأیید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور قابل اجرا می باشد.
ماده ۱۴ـ برای موفقیت اجرای تبصره (۲) ماده (۱۰) آیین نامه، راه اندازی پایگاه های جاده ای از سال سوم برنامه حتیالمقدور از طریق خرید خدمات از بخش غیردولتی ملحوظ می گردد.
ماده ۱۵ـ به منظور تأمین بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز و ارتقای سطح کیفی خدمات و بالا بردن توان علمی نیروی انسانی، بازآموزی و برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت ضمن خدمت ضروری می باشد. بدین منظور ایجاد دوره کاردانی فوریت های پزشکی در چند دانشگاه علوم پزشکی کشور الزامیمی باشد.
ماده ۱۶ـ به منظور ارائه خدمات اورژانس از طریق بالگردان (آمبولانس هوایی اورژانس) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هماهنگی نیرو های مسلح جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح نسبت به تنظیم توافقنامه ای جهت استفاده از امکانات آن نیرو ها در زمان صلح اقدام خواهد نمود.
ماده ۱۷ـ در راستای خدمات رسانی اورژانس به مصدومان ناشی از حوادث دریایی و بیماران اورژانسی ساکن جزایر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است نسبت به ایجاد اورژانس دریایی اقدام نماید و سازمان بنادر و کشتیرانی با استفاده از امکانات آن سازمان با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این خصوص همکاری نماید.
معاون اول رییس جمهور- محمدرضا عارف
پایگاه های موجود اورژانس 115 در سال 1378 و پایگاه های پیش بینی شده طرح پوشش از سال 1379 لغایت سال 1383
نام دانشگاه/ دانشکده | پایگاه های موجود در سال 1378 | پایگاه های پیش بینی شده از سال 1379 لغایت سال 1383 | ||||||||
شهری | شهری-جاده ای | بین جاده ای | شهری | شهری-جاده ای | بین جاده ای | |||||
تعداد | تعداد | نام پایگاه | تعداد | نام پایگاه | تعداد | تعداد | نام پایگاه | تعداد | نام پایگاه | |
آذربایجان شرقی | 9- تبریز | 10 | میانه –مراغه-مرند-سراب-اهر- بناب-بستان آباد- کلیبر-شبستر-جلفا | 8 | عجبشیر-دوزدوزان-قره چمن- کشکسرای-صوفیان تسوج-ایلخچی قافلانکوه | 9 | 15 | ملکان و آذرشهر –هشترود- اسکو- هریس | 16 | سه راهی هریس و نوردوز-کوهساران-جزیره اسلامی – گردنه- شیبلی- سه راهی اهر- شهرک سهند-سه راهی شیخ مرجان |
آذربایجان غربی | 3-ارومیه | 7 | بوکان-خوی-سلماس-مهاباد-نقده-میاندوآب-ماکو | 2 | گردنه قوشچی-شاهیندژ | 4 | 11 | چالدران-پیرانشهر-سردشت-اشنویه | 9 | سه راهی محمد یار –بازرگان- سه راهی ایواوغلی- پلدشت-تکاب- سه راهی قره ضیاءالدین- رشکان |
اردبیل | 3-اردبیل | 5 | خلخال-مشکین شهر-نیر- نمین-بیله سوار | – | – | 3 | 11 | کوثر-گرمی-پارس آباد- سرعین-لاهرود-رضی | 3 | بودالالو-زیوه-اصلاندوز |
اصفهان | 8-اصفهان | 11 | خمینی شهر- شهررضا- زرین شهر- فریدن- فلاورجان-مبارکه- نائین- نجف آباد- تیران و کرون –اردستان – برخوار و میمه | 6 | آقا علی عباس- مورچه خورت – وزوان- کوهپایه – بهارستان- کوشک | 11 | 17 | گلپایگان – خوانسار- آران و بیدگل – سمیرم- فریدونشهر- نطنز | 21 | مهاباد-نیستانک-مهیار-خور-نوگنبد-دامنه-انارک- چوپانان-جندق-کهرویه-نوغان-رباط ترک-محمد آباد- طرق -چهارراه |
کاشان | 2-کاشان | – | – | – | 2 | – | – | 2 | سن سن –جعفر آباد | |
ایلام | 1-ایلام | 6 | ایوان-دره شهر-آبدانان- دهلران- مهران- شیروان چرداول | – | – | 1 | 6 | – | 8 | صالح آباد- مورموری- میمه- توحید- دشت عباس- بدره نصریان-موسیان |
بوشهر | 1-بوشهر | 7 | دیر-دیلم-گناوه –کنگان- خورموج(دشتی)- تنگستان(اهرم)- برازجان(دشتستان) | – | – | 1 | 7 | – | 8 | دویره- کاکی- بردخون- ده کهنه- بندر طاهری- بید خون- دلوار- کری |
اورژانس تهران | 23-تهران | 1 | شهر قدس | 3 | قشم- لواسانات- حسن آباد | 60 | 1 | – | 4 | پردیس |
دانشگاه ایران | 3-کرج | 3 | هشتگرد-شهریار-رباط کریم | 6 | طالقان-اشتهارد-صفادشت-شهرک اندیشه-گچسر-سیرا | 10 | 5 | نسیم شهر- نظرآباد | 2 | سلطان آباد – سعید آباد |
دانشگاه تهران | – | 2 | شهرک لاله – بهرام آباد | – | – | – | 4 | چهاردانگه-واوان | – | – |
دانشگاه شهید بهشتی | – | 5 | دماوند-پاکدشت-فیروزکوه-ورامین-قرچک | 5 | رودهن-زعمیم –آبسرد-سربندان-دلیچائی | – | 5 | – | 8 | گدوک-آبعلی-گیلاوند |
چهارمحال و بختیاری | 1-شهرکرد | 4 | لردگان-فارسان-اردل-بروجن | – | – | 2 | 4 | – | 7 | گردنه رخ- گوشکی-شورآب صغیر-مال خلیفه – شلمزار- چلگرد- گل شور |
خراسان | 7- مشهد | 12 | اسفراین-بجنورد- تربت جام- تربت حیدریه – درگز- شیروان- طبس- فردوس- قائنات- قوچان- کاشمر- نیشابور | – | – | 15 | 19 | تایباد – سرخس- فریمان – چناران- جاجرم – خواف – بردسکن | 26 | مزداوند- قره بیل – امامقلی- گلمکان مهمانک- دیهوک –آلماجوق – ملک آباد- آبروان – باجگیران – کوچکی- لطف آباد باغشن- سنگ بست- مهنه – گلوگاه خضری – رباط سفید- سده – زنوغان- کاریزنو- دو راهی دیهوک – بشرویه – ده محمد- رباط خان- رباط کور |
گناباد | – | 1 | گناباد | 1 | بجستان | – | 1 | 3 | عمرانی-گردنه- کلاشت | |
سبزوار | – | 1 | سبزوار | 1 | صدخرو | – | 1 | – | 4 | زعفرانیه- راه چمن- حکم آباد |
بیرجند | – | 2 | بیرجند- نهبندان | – | – | – | 4 | اسدآباد- سربیشه | 3 | خوسف- شوسف-بندان |
خوزستان | 5-اهواز 2-آبادان | 20 | دزفول- مسجد سلیمان- شوشتر- ایذه – شوش- ماهشهر- اندیمشک- بهبهان- خرمشهر- رامهرمز- امیدیه- دشت آزادگان- باغ ملک- شادگان- هفتگل- لالی- هندیجان- اندیکا- آغاجاری- بندر امام خمینی | 9 | کوپال- دهدز- آب امیری- گتوند- سردشت- سید عباس – رامشیر- شهرک آزادی- مینوشهر | 9 | 21 | دارخوین | 23 | سه راه ملاثانی- بیدرویه- خوردورق- الحائی- هویزه- بستان- بندقیر- خیرآباد- پل سویره- پیرگاه- سه راهی مویلحه- پاسگاه حمید- اروندکنار- حمیدیه |
زنجان | 3-زنجان | 2 | ابهر- خدابنده | 1 | هیدج | 4 | 6 | طارم-ماه نشان- خرمدره- ایجرود- | 7 | حلب- دره لیک – سرچم-خانچائی- قره بلاغ- عوارضی |
سمنان | 1-سمنان | 2 | دامغان-گرمسار | – | – | 1 | 3 | مهدی شهر | 5 | معلمان- لاسجرد- ایوانکی- آهوان- ده نمک |
شاهرود | – | 2 | شاهرود- میامی | 2 | عباس آباد- خوش ییلاق | – | 5 | بیارجمند- کلات خنج مجن | 3 | احمد آباد |
سیستان و بلوچستان | 3-زاهدان | 6 | خاش- ایرانشهر- نیکشهر- زابل- چابهار-سراوان | 1 | راسک | 4 | 6 | – | 30 | سوران- نوک آباد- زهک- سفیدآبه- میرجاوه- بزمان- دهپابید- قصرقند- کنارک – سه راهی زابل- پلیس راه زاهدان- لوتک- میل نادر- بمپور- زابلی – اسفندک- سرباز- مسجد ابوالفضل- دوست محمد- کارواندر- اسپکه-جالق- سه راهی بندان- کهورک-گشت- نوبندیان-کهیر- زرآباد- حانعلی- |
فارس | 8-شیراز | 14 | آباده- ارسنجان- استهبان- اقلید- داراب- سپیدان – نی ریز- فیروز آباد- کازرون – لار- مرودشت- ممسنی- خنج – سعادت شهر | 3 | باجگاه- الزهرا- هورمود | 9 | 19 | بوانات- خرم بید- فراشبند- لامرد- اوز | 31 | ایزدخواست- سورموق- قطرویه- سیوند- سروستان- کنار تخته- رستاق- شول – کوار- قیر- جاده جدید سیوند- گردنه کولی کش- خان زنیان- جویم- خرامه –مبارک آباد- هورمودخوئی- حاجی آباد- مرزاستان- بالاده- اکبر آباد- سده –ببرم- درودزن- دیدگان- رونیز- سیف آباد- چاه عین |
جهرم | – | 1 | جهرم | 1 | خفر | – | 1 | – | 3 | دوزه- قطب آباد |
فسا | – | 2 | فسا- زاهد شهر | 2 | ششده- امامزاده اسماعیل | – | 2 | – | 2 | – |
قزوین | 1-قزوین | 3 | تاکستان- بوئین زهرا-آبیک | 1 | کوهین | 3 | 6 | الوند – آوج- محمدیه | 6 | معلم کلایه- لیا- شیرین سو- نهاوند- زواره |
قم | 5-قم | – | – | 2 | نعلبندان- سلفچگان | 7 | – | – | 4 | لنگرود- پمپ بنزین اتوبان |
کردستان | 2-سنندج | 7 | مریوان-قروه- سقز- بانه – دیواندره – کامیاران – بیجار | – | – | 2 | 7 | – | 7 | حسین آباد – وینسار- سروآباد- دهگلان- گرگین- سه راهی دهگلان –تیلکوه |
کرمان | 1-کرمان | 8 | بم – جیرفت – زرند- بافت – سیرجان- بردسیر- شهر بابک- کهنوج | – | – | 3 | 9 | راور | 18 | باغین- ماهان- چترود- ابارق- نی بید – ده بکری- بهادر آباد- قطرویه- گلستان- گلدارخانه سرخ – دیگ رستم- جرچند- رستم آباد- دربند- جوزم- ساردویه- فاریاب- شهداد |
رفسنجان | – | 1 | رفسنجان | – | – | – | 1 | – | 4 | انار- کبوترخان- احمد آباد- خاتون آباد |
کرمانشاه | 4- کرمانشاه | 8 | کنگاور- سنقر- هرسین- جوانرود- پاوه- اسلام آباد غرب – سر پل ذهاب- قصر شیرین | 6 | بیستون- روانسر- مرصاد- کرند- خسروی- همیل | 5 | 10 | گیلانغرب- صحنه | 11 | قزانچی-نوسود- سرچله- کوزران- ثلاث باباجانی |
کهکیلویه و بویر احمد | 1-یاسوج | 2 | دوگنبدان- دهدشت | – | – | 1 | 2 | – | 8 | پاتاوه –تنگ سرخ –باشت- لنده- تنگاری- نازمکان- سی سخت- قلعه رئیسی |
گلستان | 2-گرگان | 7 | بندر گز-بندر ترکمن- کرد کوی- علی آباد کتول- گنبد کاووس- مینودشت –آق قلا | 2 | آزاد شهر – تنگراء | 2 | 8 | کلاله | 4 | اینچه برون – مراوه تپه |
گیلان | 1-رشت | 12 | آستارا- شفت –تالش- لنگرود- صومعه سرا- بندر انزلی- فومن –رودسر- لاهیجان- آستانه اشرفیه- املش -منجیل | – | – | 4 | 16 | سیاهکل – ماسال رضوانشهر – رودبار | 3 | امامزاده هاشم- گردنه حیران –ماسوله |
لرستان | 2-خرم آباد | 9 | ازنا- الیگودرز- بروجرد- پلدختر- دلفان(نورآباد)- دورود- سلسله (الشتر)- کوهدشت- معمولان | 4 | سپید دشت- ویسیان- چالانچولان- زاغه | 2 | 10 | اشترینان | 11 | جلوگیر- چغابل – فیروزآباد- بلوران- زالیان- چغلوندی- سراب دوره |
مازندران | 1-ساری | 10 | رامسر- نکاء – بهشهر- قائم شهر – آمل – جویبار – بابلسر- نور تنکابن- چالوس | 6 | کندوان- پلور- زیرآب- پل سفید- گزنک – کتالم | 2 | 12 | محمود آباد- نوشهر | 10 | گلوگاه- کیاسر- ورسک- بایجان |
بابل | – | 1 | بابل | – | – | – | 2 | بندپی | – | – |
مرکزی | 1-اراک | 7 | محلات- دلیجان- ساوه- آشتیان- تفرش- خمین- سربند | 2 | ابراهیم آباد- روناس | 3 | 7 | – | 7 | نوبران- زاویه- فرمهین –آوه – دودهک |
هرمزگان | 3-بندرعباس | 7 | بندر لنگه- حاجی آباد- قشم- میناب- رودان- بندر جاسک –کیش | 3 | حمیران- سیریک- گهره | 3 | 7 | – | 15 | بستک-دوراهی تازیان- بندر خمیر- گاوبندی- دوراهی گهکم – دوراهی میناب- پاسگاه گنو- باغات- بندر لافت – اسکله –شهید رجایی- دو راهی کهوران- گوان |
همدان | 1-همدان | 7 | تویسرکان- نهاوند- ملایر- بهار –رزن- اسد آباد- کبودر آهنگ | 3 | سه راهی روعان- گردنه اسد آباد- سه راهی جوکار- | 3 | 7 | – | 5 | تجرک-زنگنه |
یزد | 3-یزد | 7 | اردکان- ابرکوه- بافق- تفت- صدوق- میبد- مهریز | 4 | عقدا- مسجد ابوالفضل- دهشیر- ساغند | 4 | 7 | – | 11 | مهریز- مروست- هرات- بهاباد- تنگ چنار- خرانق- رباط پشت بادام |
جمع | 112 | 221 | 85 | 190 | 284 | 304 |
ملاحظات:
1-ردیف تعداد در جدول سال 1383- 1379 شامل مجموع تعداد پایگاه های موجود در جدول سال 1378 و مجموع تعداد پایگاه های پیش بینی شده در جدول سال 1383- 1379 می باشد.
2- ردیف نام پایگاه در جدول سال 1383- 1379 صرفاً شامل کلیه پایگاه های پیش بینی شده در سال 1383 -1379 می باشد و نام کلیه پایگاه های موجود در سال 1378 در جدول مربوط به خود ملحوظ گردیده است.
منبع سایت صلح