هیأت وزیران در جلسه مورخ 30 /4 /1381 بنا به پیشنهاد شماره 71679 /101 مورخ 25 /4 / 1381سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور که با هماهنگی شورای عالی صادرات غیرنفتی تهیه شده و به استناد ماده (65) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ـ مصوب 1380 ـ آئین نامه اجرایی ماده یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی ماده (65) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
مصوب 1381,04,30با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1 ـ بانک توسعه صادرات ایران موظف است در چارچوب این آیین نامه نسبت به اعطای اعتبار و تسهیلات به صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی به عنوان اعتبار فروشنده و به دولت ها و خریداران خارجی به عنوان اعتبار خریدار، برای اجرای پروژه های فنی و مهندسی در خارج از کشور و همچنین پرداخت مابه التفاوت نرخ سود و کارمزد اعتبارات اعطایی، اقدام نماید.
ماده 2 (اصلاحی 28/12/1381)ـ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور هر ساله متناسب با تقاضای اعتبار موضوع این آیین نامه را به منظور اعطای اعتبار (خریدار و فروشنده) و پرداخت مابه التفاوت نرخ سود در لوایح بودجه منظور خواهد داشت تا در قالب موافقتنامه ای که بین سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و بانک توسعه صادرات ایران مبادله می گردد، به صورت سپرده دولت نزد بانک مذکور منظور و در چارچوب این آیین نامه به مصرف برسد.
ماده 3 ـ اعطای اعتبار به دولت ها و خریداران خارجی که برای اجرای طرح های فنی و مهندسی خود درخواست اعتبار می نمایند، مشروط به آنکه حداقل پنجاه درصد (50 %) مبلغ قرارداد مربوط با استفاده از توانمندی صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایرانی انجام می گیرد، مجاز می باشد. بانک توسعه صادرات ایران می باید این شرط را در قراردادهای اعطای اعتبار مذکور لحاظ نماید.
ماده 4 ـ بانک توسعه صادرات ایران موظف است برای هر یک از موارد اعطای اعتبار فروشنده صلاحیت صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی متقاضی اعتبار را از سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور استعلام نماید.
ماده 5 ـ بانک توسعه صادرات ایران مکلف است پس از دریافت تمامی مدارک و مستندات از متقاضی اعتبار فروشنده و دریافت تضمین های لازم (موضوع ماده 7) حداکثر ظرف یک ماه نسبت به اعلام نظر قطعی اقدام و در صورت تصویب نهایی حداکثر ظرف مدت پانزده روز نسبت به پرداخت های مربوط در چارچوب این آیین نامه اقدام نمایند.
ماده 6 ـ اعطای اعتبار حداکثر تا هشتاد و پنج درصد (85 %) مبلغ قرارداد انجام می گیرد.
ماده 7 ـ نوع تضمین بازگشت اعتبارات پرداخت شده توسط بانک توسعه صادرات ایران تعیین می شود. اعتبار اسنادی افتتاح شده اعتبارگیرنده، پوشش مؤسسات تضمینی و بیمه ای معتبر نیز می تواند به عنوان تضمین محسوب شود.
ماده 8 ـ تعداد اقساط و تاریخ شروع بازپرداخت تعهدات گیرنده اعتبار به صورت موردی توسط بانک توسعه صادرات ایران تعیین می شود.
ماده 9 ـ دوره بازپرداخت اعتبار اعطایی، سود و متعلقات آن متناسب با مدت انجام پروژه به تشخیص بانک توسعه صادرات ایران حداکثر هفت سال پس از اتمام پروژه در مهلت مقرر می باشد. در صورت لزوم، این مدت با پیشنهاد بانک توسعه صادرات ایران و اخذ مجوز از شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی قابل تمدید خواهد بود.
ماده 10 ـ بانک توسعه صادرات ایران موظف است نسبت به پرداخت مابه التفاوت سود خارجی اعتبار اعطایی که بر عهده واگذارکننده پروژه خدمات فنی و مهندسی است و سود مورد انتظار تسهیلات ریالی که در اختیار فروشنده اعتبار قرار می گیرد و همچنین تأمین کارمزد مربوط، بر اساس مجوز شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی از محل اعتبار موضوع این آیین نامه اقدام نماید.
ماده 11 ـ در اعطای اعتبار ارزی از محل وجوه مربوط به این آیین نامه، محاسبات و نگهداری حساب ها بر اساس مقررات تک نرخی بودن ارز انجام می گردد. هر گونه افزایش و یا کاهش در این ارتباط در مبلغ مذکور مؤثر می باشد.
ماده 12 ـ بانک توسعه صادرات ایران مکلف است پس از عقد قراردادهای مربوط در چارچوب این آیین نامه، گزارش لازم را به شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام دارد. همچنین بانک یاد شده تا پایان شهریور ماه هر سال گزارش اقدامات انجام شده و پیش بینی وجوه مورد نیاز در سال آتی را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارایه خواهد نمود.
معاون اول رئیس جمهور- محمدرضا عارف
منبع سایت صلح