هیأت وزیران در جلسه مورخ 23 /5 /1381 بنا به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، موضوع نامه شماره 85986 /101 مورخ 14 /5 /1381 سازمان یاد شده و به استناد بند (ب) ماده (30) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ـ مصوب 1380 ـ آیین نامه اجرایی ماده یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی ماده (30) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
مصوب 1381,05,23
ماده 1 ـ کلیه وزارتخانه ها، مؤسسات و شرکتهای دولتی موضوع ماده (4) قانون محاسبات عمومی کشور ـ مصوب 1366 ـ و سایر شرکتهایی که بیش از پنجاه درصد (50 %) سرمایه و سهام آنها منفرداً یا مشترکاً به وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی و شرکتهای دولتی به استثنای بانکها و مؤسسات اعتباری و شرکت های بیمه قانونی تعلق داشته باشد و همچنین شرکتها و مؤسسات دولتی که شمول قوانین و مقررات عمومی بر آنها مستلزم ذکر نام یا تصریح نام است از جمله شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای تابعه و وابسته به وزارت نفت و شرکتهای تابعه آنها، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکتهای تابعه، سازمان صنایع ملی ایران و شرکتهای تابعه و مرکز تهیه و توزیع کالا که در این آیین نامه دستگاه اجرایی نامیده می شوند مشمول مفاد این آیین نامه می باشند.
ماده 2 ـ دستگاههای اجرایی موضوع ماده (1) این آیین نامه با رعایت سیاست واگذاری امور خدماتی به بخش غیردولتی و در قالب بودجه مصوب به ترتیب زیر می توانند خودروی سواری داخلی خریداری نمایند.
تبصره 1 ـ بودجه مصوب برای دستگاههای اجرایی مشمول مقررات این آیین نامه که از اعتبارات درآمد عمومی استفاده می نمایند، اعتبار معین شده در موافقتنامه مبادله شده با سازمان مدیریت و برنامه ریزی (کشور ـ استان) می باشد.
تبصره 2 ـ بودجه مصوب برای دستگاههای اجرایی مشمول مقررات این آیین نامه که از اعتبارات درآمد عمومی استفاده نمی نمایند، اعتبار سرمایه ای معین شده از سوی مجمع عمومی یا شورای عالی مربوط در سقف بودجه مصوب یا اصلاحی و برای سایر دستگاههای اجرایی مشمول مقررات این آیین نامه از طرف وزیر مربوط یا رییس مؤسسه ذیربط که صرفاً برای خرید خودروی سواری داخلی اختصاص داده می شود.
تبصره 3 ـ قید عبارت خودروی سواری داخلی در بودجه مصوب برای خرید آن ضروری می باشد و حسب مورد سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور یا استان و یا دستگاه اجرایی می باید عنوان خرید خودروی سواری داخلی را برای اعتبار معین شده در بودجه مصوب مزبور لحاظ نماید.
ماده 3 ـ تعیین تعداد و نوع (کاربری و سیستم) خودروی سواری داخلی در قالب بودجه مصوب برای دستگاههای اجرایی مشمول مقررات این آیین نامه به عهده کمیسیون موضوع ماده (2) لایحه قانونی نحوه استفاده از اتومبیلهای دولتی و فروش اتومبیلهای زاید ـ مصوب 1358 ـ شورای انقلاب اسلامی ایران می باشد.
تبصره ـ نحوه تشکیل کمیسیون موضوع این ماده بر اساس لایحه قانونی یاد شده و آیین نامه اجرایی آن از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ می گردد.
ماده 4 ـ خودروی سواری داخلی وسیله نقلیه زمینی است که برای حمل انسان ساخته شده و ظرفیت آن با راننده حداکثر شش نفر است. ظرفیت خودروی سواری (استیشن) با راننده حداقل 7 و حداکثر 9 نفر است.
ماده 5 ـ خرید خودروی سواری داخلی با پلاک انتظامی شخصی از بودجه مصوب تحت هر عنوان ممنوع است.
تبصره ـ اختصاص پلاک انتظامی به خودروهای سواری دولتی، مشمول مقررات لایحه قانونی نحوه استفاده از اتومبیلهای دولتی و فروش اتومبیلهای زائد می باشد.
ماده 6 ـ خرید خودروی سواری خارجی از سوی نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در قالب بودجه مصوب و تعیین تعداد و نوع آن به تشخیص وزیر امور خارجه با لحاظ مقررات مربوط بلامانع می باشد.
ماده 7 ـ تشخیص تعیین تعداد و نوع خودروهای خارجی در قالب بودجه مصوب برای نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به پیشنهاد وزیر کشور و تصویب هیأت وزیران می باشد.
ماده 8 ـ سایر احکام مربوط به خودروی سواری که در این آیین نامه قید نشده حسب مورد مشمول مقررات لایحه قانونی نحوه استفاده از اتومبیلهای دولتی و فروش اتومبیلهای زائد ـ مصوب 1358 ـ شورای انقلاب و آیین نامه اجرایی آن و ضوابط مربوط می باشد.
معاون اول رییس جمهور – محمدرضا عارف
منبع سایت صلح