هیأت وزیران در جلسه مورخ 6/1/1382 بنا به پیشنهاد شماره 240273/101 مورخ 20/12/1381 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد اصل یکصدو سی وهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین نامه اجرایی بند (خ) تبصره (3) قانون بودجه سال 1382 کل کشور را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی بند(خ) تبصره(3) قانون بودجه سال 1382 کل کشور
مصوب 1382,01,06
ماده 1– صندوق حمایت از فرصت های شغلی می تواند با رعایت مفاد این آیین نامه از محل اعتبار ردیف 112511 قانون بودجه سال 1382 کل کشور، به موارد ذیل تسهیلات اعطاء نماید :
الف – طرحهای خود اشتغالی در زمینه فعالیت های تولیدی و خدماتی که توسط بیکاران جویای کار ثبت نام شده در مراکز کاریابی ، مراکز خدمات اشتغال و ادارات کار و اموراجتماعی اجراء می گردد .
ب – مجریان طرحهای سرمایه گذاری زود بازده اشتغال زا در زمینه فعالیت های تولیدی و خدماتی که تعهد لازم را برای ایجاد حداکثر سه فرصت شغلی برای بیکاران جویای کار ثبت نام شده در مراکز کاریابی ، مراکز خدمات اشتغال و ادارات کار و امور اجتماعی ارائه می نمایند .
ماده 2– اعطای تسهیلات به متقاضیان واجد شرایط با رعایت آیین نامه اعطای تسهیلات صندوق حمایت از فرصت های شغلی و بر اساس دستورالعمل مصوب مجمع عمومی صندوق شامل ضوابط و گردش کار چگونگی اعطای تسهیلات به متقاضیان صورت می گیرد .
تبصره– مجمع عمومی صندوق حمایت از فرصت های شغلی موظف است دستورالعمل اعطای تسهیلات موضوع این ماده شامل ضوابط، گردش کار اعطای وام به متقاضیان و تعیین اولویت های متقاضیان برای برخورداری از این تسهیلات و نحوه گزینش متقاضیان را حداکثر تا تاریخ 31/1/1382 تصویب و برای اجراء به واحدهای مربوط ابلاغ نمایند .
ماده 3– توزیع استانی اعتبار موضوع ماده (1) این آیین نامه بر اساس جدول موضوع بند (پ) تبصره (3) قانون بودجه سال 1382 کل کشور انجام می گیرد .
ماده 4– تأیید نهایی موارد مورد نظر از فهرست واجدان شرایط برخورداری از تسهیلات که توسط صندوق حمایت از فرصت های شغلی پیشنهاد می شود، توسط کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان با رعایت ماده (2) این آیین نامه انجام می گیرد .
تبصره– کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان موظف است در خصوص تأیید موارد مورد نظر از فهرست واجدان شرایط پیشنهاد شده توسط صندوق حمایت از فرصت های شغلی اقدام و نتیجه را حداکثر ظرف 30 روز از تاریخ دریافت لیست پیشنهادی به آن صندوق اعلام نمایند، در غیر این صورت صندوق بر اساس لیست پیشنهادی خود رأساً اقدام خواهد نمود .
ماده 5– حداکثر تسهیلات قابل پرداخت از محل اعتبار موضوع ماده (1) این آیین نامه به ازای هر فرصت شغلی مبلغ سی میلیون (000/000/30 ) ریال می باشد .
ماده 6– نرخ کارمزد تسهیلات از محل اعتبار موضوع ماده (1) این آیین نامه شش درصد (6%) تعیین می گردد .
ماده 7– استفاده از اعتبارات صندوق حمایت از فرصت های شغلی شامل اعتبارات موضوع این آیین نامه و نیز اعتبارات ناشی از بازگشت اقساط تسهیلات اعطایی سنوات قبل و زیان دیرکرد این اقساط و تسهیلات موضوع این آیین نامه اعم از اصل و کارمزد آن برای تقویت و یا ایجاد مراکز آموزش و اشتغال ممنوع می باشد .
ماده 8– صندوق حمایت از فرصت های شغلی موظف است عملکرد اعطای تسهیلات از محل اعتبارات موضوع این آیین نامه و تسهیلات اعطایی از محل بازگشت اقساط سنوات قبل و زیان دیرکرد این اقساط و تسهیلات از محل کارمزد را در فواصل سه ماهه به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام نماید .
ماده 9– در صورت عدم جذب موارد تخصیص یافته به هر استان تا پایان دی ماه سال 1382 به پیشنهاد صندوق حمایت از فرصت های شغلی و تأیید وزیر کار و امور اجتماعی نسبت به جابجایی اعتبارات بین استانها و اعلام آن به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اقدام خواهد شد .
ماده 10– در راستای اجرای ماده (75) قانون برنامه سوم توسعه و بر اساس ‹‹ دستورالعمل اجرایی چگونگی اعمال اولویت ها و حمایت های موضوع ماده 57 قانون برنامه سوم توسعه برای ایثارگران در زمینه اشتغال آنان›› مصوب جلسه مورخ 19/9/1381 شورای عالی اشتغال ، حداقل پنج درصد از اعتبارات موضوع این آیین نامه با رعایت مفاد دستورالعمل یاد شده صرف اعطای تسهیلات به ایثارگران خواهد شد .
ماده 11– سازمانها و نهادهایی که برای ایجاد اشتغال توسط آنها اعتباری منظور شده است ، موظفند فهرست اسامی استفاده کنندگان از این تسهیلات را در پایان هر ماه به ادارات کار و امور اجتماعی استان و دبیرخانه کارگروه اشتغال و سرماسه گذاری استان ارسال نمایند .
معاون اول رییس جمهور – محمد رضا عارف
منبع سایت صلح