هیأت وزیران در جلسه مورخ 24 /2 /1382 به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد ماده (35) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ـ مصوب 1380 ـ آیین نامه اجرایی ماده یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی ماده (35) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
مصوب 1382,02,24
ماده 1 ـ دانشگاهها و مؤسسه های آموزش عالی (دولتی و غیردولتی) می توانند دانشجویان خارجی و یا دانشجویان ایرانی را که در دانشگاههای سایر کشورها در رشته تحصیلی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشغول به تحصیل هستند، پذیرش نمایند.
تبصره ـ دانشجوی خارجی به فردی اطلاق می شود که تابعیت سایر کشورها را داشته و دارای دیپلم متوسطه معتبر می باشد.
ماده 2 ـ پذیرش دانشجویان ایرانی مطابق با آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی دانشگاهها و مؤسسه های آموزش عالی خارج از کشور به دانشگاهها و مؤسسه های آموزش عالی داخل کشور مصوب دویست و نود و نهمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی مورخ 28 /3 /1374 به صورت متمرکز به عمل می آید.
ماده 3 ـ بررسی صلاحیت علمی و صدور برگ پذیرش برای دانشجویان خارجی توسط دانشگاهها و مؤسسه های آموزش عالی پذیرنده در چهارچوب ضوابط و شرایطی که پس از پیشنهاد هیئت امنای دانشگاهها به تصویب هیئت وزیران می رسد، به عمل خواهد آمد.
ماده 4 ـ سقف درصد پذیرش دانشجو در هر دانشگاه، به تفکیک رشته تحصیلی پس از تأیید هیئت امنای دانشگاه به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.
ماده 5 ـ شهریه تحصیلی دانشجویان موضوع این آیین نامه و هزینه های مربوط به تسهیلات رفاهی از قبیل خوابگاه، غذا و مانند آن به صورت ارزی و یا ریالی قابل وصول می باشد. میزان این شهریه و دستورالعمل نحوه دریافت آن، پس از تأیید هیئت امنای دانشگاه و تصویب هیئت وزیران تعیین می شود.
ماده 6 ـ مبالغ ارزی دریافتی از دانشجویان، به حسابی که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای هر دانشگاه پذیرنده به طور جداگانه افتتاح می شود، واریز می گردد. این درآمد به عنوان درآمد اختصاصی دانشگاه، علاوه بر سهمیه ارزی پیش بینی شده در بودجه کل کشور، تلقی می شود.
ماده 7 ـ مبالغ ریالی دریافتی از دانشجویان موضوع این آیین نامه، به حساب درآمد اختصاصی دانشگاه پذیرنده واریز می شود.
ماده 8 ـ روادید تحصیلی دانشجویان خارجی، با ارایه برگ پذیرش صادر شده از سوی دانشگاه پذیرنده، براساس ضوابط مربوط از سوی دفاتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در دیگر کشورها صادر می شود.
ماده 9 ـ دانشگاهها می توانند پس از تأیید شرایط و ضوابط پذیرش توسط هیئت امناﺀ و تصویب آن از سوی هیئت وزیران نسبت به پذیرش دانشجویان ایرانی که دارای پذیرش از دانشگاههای معتبر خارجی و یا مناطق آزاد کشور می باشند، اقدام نمایند.
معاون اول رییس جمهور – محمد رضا عارف
منبع سایت صلح