هیأت وزیران در جلسه مورخ 23/2/1383 بنا به پیشنهاد وزارتخانههای نفت و نیرو و به استناد بند «چ» تبصره (12) قانون بودجه سال 1383 کل کشور، آییننامه اجرای بند یادشده را به شرح زیر تصویب نمود:
آییننامه اجرایی بند «چ» تبصره (12) قانون بودجه سال 1383 کل کشور
مصوب 1383,02,23
ماده 1 ـ در اجرای بند «چ» تبصره (12) قانون بودجه سال 1383 کل کشور، شرکت ملی نفت ایران و شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) موظف میباشند طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی را که با استفاده از منابع داخلی خود و یا اعتبارات مذکور در بند «ی» تبصره (29) قانون بودجه سال 1380 کل کشور به صورت کمک بلاعوض و یا پرداخت یارانه سود تسهیلات اجرا خواهد شد، از طریق وزارتخانههای نفت و نیرو جهت تصویب به شورای اقتصاد ارسال و پس از تصویب شورای یادشده و مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، نسبت به اجرای آنها اقدام نماید.
تبصره 1 ـ در مواردی که اجرای طرحهای مذکور توسط اشخاصی غیر از شرکتهای تابع وزارت نفت یا وزارت نیرو اجرا میگردد، صلاحیت اجرایی، تخصصی و مالی متقاضیان اجرای طرحهای یاد شده پس از تأیید شرکت ملی نفت ایران و یا شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) حسب مورد به تصویب شورای اقتصاد میرسد.
تبصره 2 ـ در اجرای ماده (85) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1379 ـ و در مورد طرحهایی که به روش بیع متقابل اجرا میشوند، لازم است توجیه اقتصادی، فنی و مالی هر طرح با هر مقدار اعتبار به تأیید شورای اقتصاد برسد.
ماده 2 ـ شورای اقتصاد نسبت به بررسی و تصویب هر یک از طرحهای پیشنهادی، تعیین میزان و نحوه پرداخت کمک بلاعوض و یارانه سود تسهیلات و تأیید دریافت کنندگان آنها اقدام مینماید و میزان کمک و یارانه تعیین شده توسط شورای یادشده سقف مبلغ قابل اعطا میباشد.
ماده 3 ـ متقاضیان بخش غیردولتی برای اجرای پروژههای بهینهسازی موضوع این آییننامه میتوانند از منابع صندوق ذخیره ارزی استفاده نمایند و شرکت ملی نفت ایران مجاز است بازپرداخت تمام یا بخشی از اقساط مربوط را در چارچوب مصوبه شورای اقتصاد، پس از تحقق هدف طرح (به تشخیص شرکت ملی نفت ایران) و طی مدت معین تعهد و بازپرداخت نماید.
ماده 4 ـ شرکت ملی نفت ایران مجاز است در سقف ارقام مذکور در جداول بازپرداخت مصوب شورای اقتصاد. نسبت به انجام تعهد در قبال مجریان طرحهای بهینهسازی و یا حمایتکنندگان مالی آنها نظیر بانکها اقدام و متناسب با تحقق هدف هر طرح و از محل درآمدهای حاصل از صرفه جویی اجرای طرح و یا موارد مذکور در بند «الف» ماده (120) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نسبت به تسویه تعهدات اقدام نماید.
ماده 5 ـ در مواردی که کمک بلاعوض برای تولید کالاهای مصرفکننده انرژی با بازده بالاتر پرداخت میشود، کمک بلاعوض به کالای تولیدی و تحویل شده به مصرف کننده نهایی تعلق میگیرد.
ماده 6 ـ کلیه پرداختهای انجام شده موضوع این تصویب نامه در کلیه موارد به حساب هزینه قطعی منظور خواهد شد.
ماده 7 ـ به منظور حصول اطمینان طرفین از حسن انجام کار و تحقق هدف و بازپرداخت تعهدات، در کلیه موارد، قرارداد لازم بین شرکت ملی نفت ایران از یک سو و متقاضی و تأمینکننده مالی (در صورت وجود) به طور مشترک از سوی دیگر منعقد میشود.
ماده 8 ـ به منظور کاهش مصرف سوخت در امر حمل و نقل شهری و روستایی شرکت ملی نفت ایران میتواند تا سقف سیصد میلیارد (000/000/000/300) ریال به وزارت کشور (به منظور توزیع بین شهرداریها) و وزارت راه و ترابری (برای راههای روستایی و مناطق توسعه نیافته) از محل منابع داخلی خود پرداخت نماید تا مطابق با مفاد موافقتنامههای مبادله شده با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور هزینه شود.
ماده 9 ـ شرکت ملی نفت ایران و شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) مکلف میباشند گزارش عملکرد این آیین نامه را به طور ماهانه به کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارسال نمایند.
معاون اول رییس جمهور – محمدرضا عارف
منبع سایت صلح