هیئت وزیران در جلسه مورخ 11/9/1383 بنابه پیشنهاد شماره 100/20/57630 مورخ 20/9/1381وزارت نیرو و به استناد بند «الف» ماده (133) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1379 ـ و بند «ن» ماده (7) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1383 ـ، آییننامه واگذاری تأسیسات آب و فاضلاب، ماشینآلات و املاک مربوط به شرکتهای آب و فاضلاب را به شرح ذیل تصویب نمود:
آییننامه واگذاری تأسیسات آب و فاضلاب، ماشینآلات و املاک مربوط به شرکتهای آب و فاضلاب
مصوب 1383,09,11با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1 ـ مالکیت املاک، تأسیسات، ماشینآلات و هر گونه مالکیت مربوط به تأسیسات آب و فاضلاب که قبل یا بعد از تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب احداث گردیده یا میگردد و در اختیار شرکتهای مذکور قرار گرفته و یا تا انتهای زمان اجرای قانون برنامه چهارم توسعه در اختیار آنها گذاشته خواهد شد، طبق فهرستی که به تأیید وزیر نیرو میرسد، به شرکتهای آب و فاضلاب مربوط انتقال قطعی داده میشود و این اموال از فهرست داراییهای دستگاههای اجرایی قبلی حذف میگردد.
تبصره ـ تأسیسات آب و فاضلاب و یا ماشینآلات و املاک مربوط به روستاهایی که (تا انتهای زمان اجرای قانون برنامه چهارم توسعه) به شهر تبدیل وضعیت مییابند نیز مشمول این حکم خواهند بود.
ماده 2 ـ در صورتی که اموال و داراییهای موضوع ماده (1) این آییننامه از محل طرحهای عمرانی انتفاعی ایجاد شده باشد، شرکتهای آب و فاضلاب مربوط مسؤولیت بازپرداخت وامهای موضوع ماده (32) قانون برنامه و بودجه کشور را به تناسب آن قسمت از اموال طرح که در اختیار شرکت قرار گرفته است نسبت به کل طرح از طریق انعقاد قرارداد با وزارت امور اقتصادی و دارایی به عهده خواهند داشت.
تبصره ـ میزان بخشودگی وام اعتبار مربوط به طرحهای انتفاعی آب و فاضلاب که طبق این آییننامه به شرکتهای آب و فاضلاب منتقل و شرکتهای مزبور طبق قوانین و مقررات مربوط به عنوان بهرهبردار تعیین گردیدهاند و چگونگی بازپرداخت مابقی آن و میزان سود و کارمزد و مدت آن مطابق ماده (33) قانون برنامه و بودجه کشور توسط شورای اقتصاد تعیین خواهد شد.
ماده 3 (اصلاحی 22/02/1387)ـ اموال و داراییهای موضوع ماده (1) این آییننامه که از محل طرحهای عمرانی غیرانتفاعی ایجاد شده است یا (تا پایان قانون برنامه چهارم توسعه) ایجاد خواهد شد، با تأیید فهرست آن توسط معاونت برنامه ریزی استانداری، به طور قطعی و بدون دریافت مابهازای ریالی به شرکتهای آب و فاضلاب مربوط منتقل میگردند.
ماده 4 ـ بهای آن بخش از اموال و داراییهای موضوع ماده (1) که به تشخیص و برآورد وزارت نیرو از محل منابع داخلی شرکتهای آب منطقهای ایجاد و یا خریداری گردیده است و به شرکتهای آب و فاضلاب واگذار میشود، با اقساط (20) ساله به شرکتهای آب منطقهای بازپرداخت خواهد شد.
ماده 5 ـ معادل ارزش کل اموال و داراییهای موضوع ماده (1) این آییننامه اعم از طرحهای غیرانتفاعی و انتفاعی (پس از کسر وام موضوع ماده (2) این آییننامه) به سرمایه شرکت به نسبت سهم سهامداران اضافه میگردد و در صورت فروش این اموال و داراییها وجوه حاصل پس از وضع هزینههای مربوط باید منحصراً صرف سرمایهگذاری در شرکت آب و فاضلاب مربوط گردد.
ماده 6 ـ کلیه تعهدات و دیونی که طبق استانداردهای حسابداری جزﺀ قیمت تمام شده اموال و داراییهای مورد واگذاری این آییننامه به وجود آمده و ایفا نشده است، به شرکت آب و فاضلاب مربوط انتقال یافته و پاسخگویی به دعاوی احتمالی نیز با شرکتهای مذکور خواهد بود.
ماده 7 ـ ادارات ثبت اسناد و املاک مکلفند در اجرای بند «الف»” ماده (133) قانون برنامه سوم توسعه و بند “ن” ماده(7) قانون برنامه چهارم توسعه به تقاضای شرکتهای آب و فاضلاب، املاک، تأسیسات، ماشینآلات و هر گونه مالکیت مربوط به تأسیسات آب و فاضلاب واگذار شده در اجرای این آییننامه را بر اساس فهرست مورد تأیید وزارت نیرو، به نام شرکت آب و فاضلاب ذیربط ثبت و یا اسناد مرتبط با موضوع را اصلاح نمایند.
تبصره ـ دستگاههای اجرایی واگذار کننده مکلفند اسناد و مدارک در اختیار خود را به شرکتهای آب و فاضلاب تسلیم کرده و همکاری لازم را برای امر انتقال انجام دهند.
ماده 8 ـ مسؤولیت نظارت بر حسن اجرای این آییننامه به عهده وزارت نیرو میباشد و گزارش عملکرد آن در مقاطع زمانی ششماهه به هیئت وزیران، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارایه خواهد شد.
معاون اول رییس جمهور – محمدرضا عارف
منبع سایت صلح