وزیران عضو شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی در جلسه مورخ 26 /7 /1383 به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با رعایت تصویب نامه شماره 42655/ت25691هـ مورخ 26 /10 /1380 آیین نامه اجرایی چگونگی پرداخت جایزه صادراتی به محصولات و خدمات سینمایی و سمعی و بصری را به شرح زیر تصویب نمودند:
آیین نامه اجرایی چگونگی پرداخت جایزه صادراتی به محصولات و خدمات سینمایی و سمعی و بصری”
مصوب 1383,09,14با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1– محصولات سینمایی و سمعی و بصری شامل انواع محصولات و خدمات به شرح زیر می باشند:
الف- محصولات سینمایی شامل انواع فیلمهای سینمایی، مستند، آموزشی، انیمیشن، فیلم کوتاه و عکس که به صورت فیلمهای 35 میلی متری، 16 میلی متری، انواع نوارهای ویدیویی بتاکم، دی وی کم و یا انواع لوحهای فشرده VCD و DVD جهت مصرف عرضه می گردد.
ب- خدمات سینمایی شامل خدمات سینمایی و سمعی و بصری شامل ارایه خدمات تولید فیلم، تولید مشترک و سفارش تولید.
ماده 2– اسناد و مدارک مورد نیاز جهت دریافت جوایز عبارتند از:
الف – تکمیل برگه تقاضا برای هر محصول صادراتی.
ب – مجوز فعالیت عرضه بین المللی محصولات سینمایی و سمعی و بصری از سوی معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
پ – پروانه نمایش از اداره کل نظارت و ارزشیابی معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای هر یک از محصولات سینمایی و سمعی و بصری به شرح مندرج در ماده (1).
ت – نسخه ای از قرارداد معتبر با شخص حقیقی و یا حقوقی خارج از کشور شناخته شده در زمینه خرید امتیاز فیلم و یا عکس.
ث – اعلامیه یا صورتحساب بانکی مبنی بر واریز وجه مبلغ ارزی قرارداد که به حساب بانکی صادرکننده از سوی کارفرما پرداخت شده باشد.
تبصره (اصلاحی 14/04/1385)– در صورت عدم امکان تهیه اعلامیه یا صورتحساب بانکی، تأییدیه معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی الزامی است.
ج – ارایه گزارش و مستندات همانند مواد تبلیغاتی (تیزر، پوستر و کاتالوگ) توزیع کننده در مورد اکران عمومی فیلم و تأییدیه بخش سینما با تلویزیون از سینما یا تلویزیون خارجی ذیربط.
چ – ارایه تصویری از نسخه فروخته شده از عکس مورد نظر در یک منبع خارجی و نامه تأییدیه منبع استفاده کننده مبنی بر خرید و گواهی پرداخت وجه آن به صورت ارز معتبر.
ح – مدارک لازم مبنی بر رعایت حقوق مالکیت محصول (از قبیل قرارداد با تهیه کننده)
ماده 3(اصلاحی 14/04/1385)– به صادرکنندگان محصولات و خدمات سینمایی و سمعی و بصری در سال 1383 و سال 1384 به میزان 12٪، در سال 1385 به میزان 10٪ و در سال 1386 به میزان 8٪ صادرات قطعی انجام شده موضوع قرارداد جایزه تعلق می گیرد.
تبصره 1(اصلاحی 14/04/1385)– این جایزه در برابر ارایه مدارک مندرج در ماده (2) و متناسب با پیشرفت کار پس از تأیید معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارگروهی به مسئولیت سازمان توسعه تجارت ایران و عضویت نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تشکل ذی ربط (حسب معرفی معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) قابل پرداخت خواهد بود. صورت وضعیتها، صورتحسابها و یا سایر اسناد مثبته باید به تأیید کارفرما رسیده باشد.
تبصره2(اصلاحی 14/04/1385)– جوایز صادراتی موضوع این آیین نامه صرفاً شامل شرکتهای صددرصد خصوصی و یا صددرصد تعاونی می شود. در موارد ابهام، مرجع تشخیص سازمان توسعه تجارت ایران (در صورت لزوم با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی) خواهد بود.
ماده 4(اصلاحی 14/04/1385)– بسازمان توسعه تجارت ایران مبلغی را به عنوان تنخواه از محل منابع جوایز صادراتی در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دهد تا براساس ضوابط به متقاضیان پرداخت گردد.
4 – سازمان توسعه تجارت ایران مباشر پرداخت جوایز مربوط به این آیین نامه بوده که پس از تأیید کارگروه مذکور در ماده (3) نسبت به پرداخت اقدام خواهد نمود.
تبصره – گزارش عملکرد و نحوه پرداختها باید از سوی معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سازمان توسعه تجارت ایران در دوره سه ماهه ارایه گردد تا پس از تسویه حساب با امور مالی سازمان مزبور، مجدداً نسبت به اخذ تنخواه اقدام نماید.
ماده 5– منابع مالی برای پرداخت این جوایز، همه ساله با پیشنهاد وزارت بازرگانی و با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تأمین می شود.
این تصویب نامه در تارخی 9 /2 /1383 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.
محمدرضا عارف
معاون اول رئیس جمهور
منبع سایت صلح