هیأتوزیران در جلسه مورخ 25/3/1384 بنا به پیشنهاد وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد بند “ر” تبصره (2) قانون بودجه سال 1384 کلکشور آییننامه اجرایی استفاده از مبلغ ششصد میلیارد (000/000/000/600) تسهیلات موضوع بند (ر) تبصره (2) قانون بودجه سال 1384 کلکشور را به شرح زیر تصویب نمود:
آییننامه اجرایی استفاده از مبلغ ششصد میلیارد (000/000/000/600) ریال تسهیلات موضوع بند “ر” تبصره (2) قانون بودجه سال 1384 کلکشور
مصوب 1384,03,25با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1 ـ بانک عامل، مبلغ ششصد میلیارد (000/000/000/600) ریال تسهیلات تکلیفی موضوع بند “ر” تبصره (2) قانون بودجه سال 1384 کلکشور را بر اساس قراردادی که با هر یک از صندوقهای رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی منعقد مینماید، به صورت وام قرض الحسنه با حداقل کارمزد مورد عمل بانکها در اختیار صندوقهای مذکور قرار میدهد تا صرف پرداخت وام به دانشجویانی شود که شهریه تحصیلی میپردازند.
تبصره (الحاقی 26/04/1384)ـ با توجه به شروع سال تحصیلی در مهرماه هر سال و پایان آن در تیرماه سال مالی بعد، مهلت پرداخت تسهیلات از سوی بانک عامل به صندوق رفاه دانشجویان برای هر سال تا پایان تیرماه سال بعد خواهد بود.
ماده 2 ـ در قرارداد منعقد شده موضوع ماده (1)، تضمین اصل و کارمزد تسهیلات توسط صندوق و مدت و نحوه بازپرداخت آن مشخص خواهد شد.
تبصره (الحاقی 26/04/1384)ـ در اجرای قسمت اخیر بند ز تبصره (2) قانون مزبور، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور از طرف دولت اصل و کارمزد تسهیلات موضوع این ماده را تضمین مینماید. صندوق رفاه دانشجویان مکلف است اصل و کارمزد را به بانکهای عامل پرداخت نماید، در غیر این صورت سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور معادل وجوه پرداخت نشده را از کمکهای سنوات بعد صندوق کسر و به بانکهای عامل پرداخت نماید.
ماده 3 ـ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بر اساس نتایج جلسات مشترک که با نمایندگان صندوقهای رفاه دانشجویان برگزار مینماید، میزان سهم تسهیلات هر یک از صندوقهای مزبور را بر اساس تعداد دانشجوی واجد شرایط تعیین وا علام مینماید.
ماده 4 ـ دانشجویان پذیرفته شده در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی که شهریه تحصیلی میپردازند، میتوانند با رعایت مقررات مورد عمل صندوق رفاه مربوط، جهت پرداخت قسمتی از شهریه تحصیلی خود از این وام استفاده نموده و پس از فراغت از تحصیل بتدریج بازپرداخت کنند.
ماده 5 ـ دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی ذیربط، افراد متقاضی استفاده از وام را به صندوق رفاه مربوط معرفی مینماید و صندوق پس از اخذ تعهدات لازم از دانشجو در چارچوب مقررات مورد عمل خود نسبت به واریز وام به حسابی که آموزش دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی ذیربط اعلام مینماید بابت شهریه دانشجو اقدام مینماید.
ماده 6 ـ گزارش عملکرد این آییننامه هر شش ماه یک بار توسط هر یک از صندوقهای رفاه دانشجویان ذیربط به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ارسال میگردد.
محمد رضاعارف ـ معاون اول رییسجمهور
منبع سایت صلح