هیأت وزیران در جلسه مورخ 8/4/1384 بنا به پیشنهاد شماره 12/38/108/24204 مورخ 13/7/1383 وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و به استناد تبصره (2) ماده (4) قانون اساسنامه سازمان تأمین خدمات درمانی پرسنل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1372 ـ آییننامه چگونگی ارایه خدمات درمانی به کارکنان وظیفه و عائله تحت تکفل آنها را به شرح زیر تصویب نمود:
آییننامه چگونگی ارایه خدمات درمانی به کارکنان وظیفه و عائله تحت تکفل آنها
مصوب 1384,04,08
ماده 1 ـ سازمان تأمین خدمات درمانی نیروهای مسلح وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که در این آییننامه «سازمان» نامیده میشود، موظف است کلیه کارکنان وظیفه و عائله تحت تکفل آنها را درصورتی که تحت پوشش هیچیک از سازمانهای بیمهگر نباشند، تحت پوشش خدمات بیمه درمانی قرار دهد.
ماده 2 ـ بیمهشدگان موضوع این آییننامه از خدمات سرپایی، اورژانس و بستری تمامی بیمارستانها و مراکز درمانی طرف قرارداد برخوردار میشوند.
ماده 3 ـ کلیه درمانگاههای پادگانها و مراکز نظامی موظفند خدمات سرپایی و اورژانس را به کلیه کارکنان وظیفه اعم از بیمهشده و بیمهنشده ارایه نمایند.
ماده 4 ـ حق بیمه سرانه درمان کارکنان وظیفه و عایله تحت تکفل آنها (بیمه اولیه) مانند حق سرانه بیمه درمان کارکنان پایور و عایله تحت تکفل آنها میباشد که همهساله بر اساس آماری که وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ارایه مینماید، توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در لایحه بودجه سالانه برای سازمان منظور خواهد شد.
تبصره ـ سهم بیمه کارکنان وظیفه و عایله تحت تکف آنها معادل یک پنجم حق بیمه سرانه است که توسط یگان محل خدمت از حقوق ماهانه آنها کسر و به حساب سازمان واریز میگردد و پرداخت بقیه حق بیمه سرانه بر عهده دولت میباشد.
ماده 5 ـ عایله تحت تکفل کارکنان وظیفه در طول مدت خدمت دوره ضرورت سرپرست، همانند عایله تحت تکفل کارکنان پایور نیروهای مسلح تحت پوشش بیمه درمانی سازمان هستند و به این افراد دفترچه بیمه درمانی که مدت اعتبار آن تا پایان خدمت دوره ضرورت سرپرست قابل تمدید است تحویل داده میشود. در صورت مکانیزه شدن سیستم ارایه خدمات درمانی در سازمان، دفترچه درمانی در ابتدای شروع خدمت برای کل مدت دوره ضرورت تحویل داده میشود.
تبصره 1 ـ نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موظفند در زمان تحویل کارت پایان خدمت دوره ضرورت به کارکنان وظیفه، دفترچه درمانی آنها و عایله تحت تکفل را دریافت نمایند و به سازمان تحویل دهند.
تبصره 2 ـ ادامه درمان قیود خدمتی کارکنان وظیفه مانند بیماری و مجروحیت ناشی از اجرای مأموریت و خدمت، تا زمانی که به تشخیص شورای پزشکی نیروی مربوط، مشکل آنها از نظر درمانی مرتفع گردد، برعهده سازمان میباشد و دفترچه بیمه درمان این افراد در قبال پرداخت حق بیمه سرانه تا پایان دوره درمان اعتبار خواهد داشت.
ماده 6 ـ مراکز آموزش کارکنان وظیفه در نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موظفند پس از پذیرش کارکنان وظیفه با ارسال یک برگ از دفترچه آماده به خدمت آنان با رعایت سلسله مراتب سازمانی، با سازمان هماهنگی لازم را جهت صدور دفترچه درمانی کارکنان وظیفه و عائله تحت تکفل به عمل آورند به طوریکه حداکثر ظرف دو هفته از تاریخ درخواست، دفترچه بیمه درمانی صادر شود.
تبصره ـ یگان محل خدمت کارکنان وظیفه موظف است با رعایت سلسله مراتب سازمانی برای صدور دفترچه خدمات درمانی شخص و عایله تحت تکفل وی که قبلا دفترچه درمانی دریافت نکردهاند، هماهنگیهای لازم را با سازمان به عمل آورد.
ماده 7 ـ دستورالعملهای مورد نیاز این آییننامه پس از تهیه توسط سازمان ظرف سه ماه به تصویب شورایعالی سازمان میرسد و با امضای وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با رعایت سلسله مراتب سازمانی ابلاغ میشود.
محمد رضا عارف ـ معاون اول رییسجمهور
منبع سایت صلح