هیأت وزیران در جلسه مورخ 12/4/1384 بنا به پیشنهاد شماره 60185/101 مورخ 7/4/ 1384سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آییننامه اجرایی بند “الف” تبصره (16) قانون بودجه سال 1384 کل کشور را به شرح زیر تصویب نمود:
آییننامه اجرایی بند “الف” تبصره (16) قانون بودجه سال 1384 کلکشور
مصوب 1384,04,12
ماده 1 ـ اعتبار مندرج در برنامه 30203 دستگاههای اجرایی کشور حسب قانون بودجه سال 1384 کل کشور، صرفاً به اموری اختصاص یابد که در چارچوب مأموریتها، اهداف و وظایف دستگاههای اجرایی، منجر به توسعه مشارکت زنان و تقویت نهاد خانواده شود. دستگاههای اجرایی ملی و استانی موظفند پیشنهادات خود را از محل اعتبار برنامه 30203 در چارچوب این آییننامه تهیه و از طریق مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور یا استان اجرا نمایند.
ماده 2 ـ مرکز امور مشارکت زنان اعتبار منظورشده در برنامه 30203 ذیل ردیف 101024 قسمت چهارم قانون بودجه سال 1384 کل کشور را پس از مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به دستگاههایی اختصاص میدهد که اهداف مذکور در ماده (111) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب سال 1383 ـ را محقق مینمایند.
تبصره ـ سازمانهای غیردولتی که فعالیتهای آنها منجر به تحقق اهداف مقرر در ماده (111) قانون یادشده میگردد، میتوانند از طریق مرکز امور مشارکت زنان از اعتبارات یادشده استفاده نمایند.
ماده 3ـ مرکز امور مشارکت زنان موظف است از کل اعتبار موضوع این آییننامه حداقل ده درصد (10%) را به طرحهای بسیج خواهران و کانونهای فرهنگی و ورزشی بسیج خواهران و بیست و پنج درصد (25%) در جهت تحکیم خانواده و بیست و پنج درصد (25%) در جهت تسهیل ازدواج اختصاص دهد تا از طریق مبادله موافقتنامه در راستای اهداف ماده (111) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1383ـ هزینه گردد.
ماده 4 ـ اولویتهای امور زنان از محل اعتبارات برنامه 30203 مشارکت اجتماعی و فرهنگی زنان به شرح زیر میباشد:
الف ـ ارایه خدمات آموزشی، مشاورهای و اطلاعرسانی جهت ارتقای کیفیت زندگی زنان، بهداشت و سلامت روانی و جسمانی آنان، کاهش آسیبهای اجتماعی مورد ابتلای زنان و پیشگیری از خشونت علیه زنان.
ب ـ بهینه سازی اوقات فراغت زنان از طریق افزایش توان دسترسی به فضاها و برنامههای تفریحی، ورزشی و فرهنگی.
ج ـ زمینهسازی به منظور افزایش فرصتهای شغلی زنان و متعادلسازی بازار کار از حیث عرضه و تقاضای نیروی کار زنان.
د ـ زمینه سازی جهت ورود زنان نخبه به نظام برنامهریزی کلان ملی و منطقهای.
هـ ـ ارایه خدمات مشاوره حقوقی و قضایی به زنان.
و ـ توانمندسازی سازمانها و انجمنهای غیردولتی زنان.
ز ـ کمک به تأسیس و توانمندسازی تعاونیهای زنان و حمایت از زنان کارآفرین.
ح ـ حمایت از پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکترا در زمینه مطالعات زنان.
ط ـ حمایت و تشویق از زنان هنرمند، محقق، نویسنده و مترجم.
ماده 5 ـ سازمانهای مدیریت و برنامهریزی استانها موظفند معادل بیست و پنجصدم درصد (25/0%) از کل اعتبارات استانی (نظام درآمد ـ هزینه استان) را به صورت متمرکز به برنامه 30203 اختصاص دهند تا از طریق دستگاههای اجرایی استانی در چارچوب اولویتهای مندرج در ماده (4) این آییننامه و مصوبات شوراهای برنامهریزی و توسعه استانها هزینه گردد.
ماده 6 ـ پرداخت هزینههای رفاهی به کارکنان زن و اجرای هرگونه مراسم به مناسبتهای مختلف از محل اعتبار برنامه 30203 ممنوع است.
ماده 7 ـ دستگاههای اجرایی ملی و استانی و سازمانهای غیردولتی زنان موضوع این آییننامه موظفند عملکرد فعالیتهای اجرایی خود را که در اجرای این آییننامه میباشد با مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری هماهنگ نموده و گزارش عملکرد خود را هر سه ماه یکبار به مرکز یادشده ارسال نمایند و مرکز نیز گزارشات دریافتی از دستگاههای اجرایی ملی و استانی را پس از اظهارنظر به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارسال نماید.
محمد رضا عارف ـ معاون اول رییسجمهور
منبع سایت صلح