هیئت وزیران در جلسه مورخ 25 / 10 / 1384 بنا به پیشنهاد شماره 102985 / 101مورخ 12 / 6 / 1384 سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و به استناد به اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آییننامه ارتقای منزلت و اعطای تسهیلات اجتماعی، فرهنگی و رفاهی به بازنشستگان (60) سال به بالا (پیشکسوتان) را به شرح زیر تصویب نمود:
آییننامه ارتقای منزلت و اعطای تسهیلات اجتماعی ـ فرهنگی ـ رفاهی به بازنشستگان (60) سال به بالا (پیشکسوتان)
مصوب 1384,10,25با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1– صندوقهای بازنشستگی مکلفند نسبت به صدور کارت شناسایی، برای کلیه بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنان اقدام نمایند.
ماده 2(اصلاحی 15/06/1385)– بازنشستگان مشمول این آییننامه میتوانند با ارایه کارت شناسایی، از خدمات زیر بهرهمند گردند و دستگاههای ذیربط موظف به همکاری با ایشان میباشند:
الف- عضویت در کتابخانههای دولتی و وابسته به دستگاههای دولتی به صورت رایگان.
ب ـ استفاده از امکانات ورزشی در اختیار سازمان تربیت بدنی ودستگاههای وابسته به دولت باپیشنهاد دستگاههای فوق الذکر وتأیید سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور وتصویب هیئت وزیران به صورت نیم بها وحداکثر تا پایان سال سوم برنامه چهارم توسعه.
پ- دیدار از مسابقات ورزشی که در داخل کشور انجام میشود، به همراه افراد تحت تکفل، به صورت نیمبها.
ماده 3– صندوقهای بازنشستگی موظفند ظرف سه ماه با هماهنگی شورایعالی بانکها، ضوابط پرداخت تسهیلات بانکی با سود مناسب به بازنشستگان را تدوین و براساس آن نسبت به معرفی آنان به سیستم بانکی، برای دریافت تسهیلات اقدام نمایند.
تبصره – سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور موظف است در قوانین بودجه سنواتی کل کشور اعتبار لازم به منظور پرداخت مابهالتفاوت نرخ سود بانکی به سیستم بانکی را پیشبینی و پرداخت نماید.
ماده 4– صندوقهای بازنشستگی موظفند با هماهنگی سازمان حج و زیارت حداکثر ظرف سه ماه ضوابط مربوط به تخصیص سهمیه حج (تمتع و عمره) و سفر به عتبات عالیات را برای بازنشستگان موضوع این آییننامه تدوین و براساس آن نسبت به معرفی آنان به سازمان مذکور اقدام نمایند.
تبصره – نحوه اولویت بندی بازنشستگان برای تشرف به حج و عتبات عالیات، میزان پرداخت اولیه توسط آنان و نیز نحوه تقسیط مانده بدهی بابت تشرف، به موجب ضوابط موضوع این ماده تعیین خواهد شد.
ماده 5– صندوقهای بازنشستگی موظفند پنجاه درصد (50%) هزینه بلیط مسافرت داخل کشور بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنان را تا سقف یک میلیون ریال برای دوبار مسافرت در سال پرداخت نمایند. سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور موظف است بار مالی ناشی از این ماده را در قوانین بودجه سنواتی کل کشور پیشبینی و براساس اعلام صندوقهای بازنشستگی به آنان پرداخت نماید.
تبصره – مسافرت بازنشستگان با افراد تحت تکفل آنان در نیمه دوم سال با قطار به مشهد مقدس با تخفیف پنجاه درصد (50%) خواهد بود.
ماده 6– وزارت رفاه و تأمین اجتماعی موظف است دستورالعمل چگونگی پرداخت هزینههای دندانپزشکی، سمعک یا عصا برای بازنشستگان و همسر آنان و هزینه عینک در مورد خود آنان برای هر دو سال یکبار، ظرف شش ماه تهیه و برای تصویب مراجع قانونی ارایه نماید.
ماده 7– به منظور بهرهمندی از خدمات بیمهای، صندوقهای بازنشستگی کشوری میتوانند با امضاء قرارداد با مؤسسات خدمات بیمهای، ترتیبی اتخاذ نمایند که بازنشستگان صندوقهای ذیربط به صورت دسته جمعی بتوانند از خدمات بیمهای مورد نظر با تخفیفهای ویژه برخوردار گردند.
ماده 8– وزارت رفاه و تأمین اجتماعی مسئول هماهنگی با دستگاههای ذیربط به منظور حسن اجرای این آییننامه خواهد بود و موظف است گزارش اجرای این مقررات را تا پایان تیر ماه هر سال به هیئت وزیران ارایه نماید.
ماده 9– کلیه بازنشستگان و از کار افتادگان کشوری و لشکری و مستمری بگیران تأمین اجتماعی مشمول این آییننامه میباشند.
تبصره – بار مالی ناشی از اجرای این آییننامه برای مشمولین قانون تأمین اجتماعی توسط سازمان تأمین اجتماعی تأمین خواهد شد.
ماده 10(اصلاحی 15/06/1385)– وزارتخانههای رفاه و تأمین اجتماعی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و ارتباطات و فناوری اطلاعات ترتیبی اتخاذ نمایند تا پایان سال 1384 حقوق بازنشستگان از طریق بانک عامل با رعـایت قوانیـن ومقــررات مربوط به آنان پرداخت شود.
معاون اول رئیسجمهور ـ پرویز داودی
منبع سایت صلح