راهزنی
اگر اشخاصی با داشتن سلاح، راه عمومی را بر مردم ببندند و با سرقت اموال آنان، موجب سلب امنیت مردم و راهها شوند، مطابق مادهی ۲۸۱ ق.م.ا. محارب شناخته میشوند. اما اگر راهزنی بهگونهای باشد که مصداق محاربه محسوب نشود، مرتکب مطابق ماده ۶۵۳ قانون تعزیرات، به سه تا پانزده سال حبس و شلاق تا (۷۴) ضربه محكوم میشود.
سرقت توأم با یکی از شرایط مندرج در ماده ۶۵۶ قانون مجازات اسلامی
مطابق ماده ۶۵۶ قانون تعزیرات، در صورتی كه سرقت شرایط حد را نداشته نباشد، اما همراه با یكی از شرایط زیر باشد، مرتكب به حبس از شش ماه تا سه سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محكوم میشود:
۱ ـ سرقت در محل سكونت یا در محلهای عمومی از قبیل مسجد و حمام واقع شده باشد.
۲ ـ سرقت در جایی واقع شده باشد كه حفاظی مانند درخت و یا بوته یا پرچین یا نرده نصب شده و سارق حفاظ را شكسته باشد.
۳ ـ در صورتی كه سرقت در شب واقع شده باشد.
۴ ـ سارقین دو نفر یا بیشتر باشند.
۵ ـ سارق در استخدام صاحب مال بوده و مال صاحبکار خود را دزدیده باشد یا سرقت را در محل کار خود (مانند خانه، دكان، كارگاه، كارخانه و انبار) انجام داده باشد.
۶ ـ هرگاه ادارهكنندگان هتل و مسافرخانه و بهطور كلی كسانی كه به اقتضای شغل اموال مردم در دسترس آنهاست (مانند متصدیان گرمابههای عمومی) اموال مسافرین و واردین را مورد دستبرد قرار دهند.

کیفقاپی و جیببری
مطابق ماده ۶۵۷ قانون تعزیرات، هركس مرتكب ربودن مال دیگری از طریق كیفزنی، جیب بری و امثال آن شود، به حبس از یك تا پنج سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محكوم خواهد شد.
سرقت از محل تصادف یا منتطق حادثهدیده
مطابق ماده ۶۵۸ قانون تعزیرات، هرگاه سرقت در مناطق سیل یا زلزلهزده یا جنگی یا آتشسوزی یا در محل تصادف رانندگی صورت پذیرد و شرایط سرقت حدی را نداشته باشد، مرتكب به مجازات حبس از یك تا پنج سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محكوم خواهد شد.
۳-۸- سرقت وسایل و متعلقات مربوط به تاسیسات مورد استفاده عمومی
مطابق ماده ۶۵۹ قانون تعزیرات، هر كس وسایل و متعلقات مربوط به تأسیسات مورد استفاده عمومی مانند تأسیسات بهرهبرداری آب و برق و گاز و غیره را سرقت نماید، به حبس از یك تا پنج سال محكوم میشود و چنانچه مرتكب از كاركنان سازمانهای مربوطه باشد، به حداكثر مجازات مقرر محكوم خواهد شد.
سرقت ساده
مطابق ماده ۶۶۱ قانون تعزیرات، در سایر موارد كه سرقت شرایط مذكور در مواد قبل را نداشته باشد، مجازات مرتكب، حبس از سه ماه و یك روز تا دو سال و تا (۷۴) ضربه شلاق خواهد بود.
همچنین مطابق ماده ۶۶۵ هركس مال دیگری را برباید و عمل او مشمول عنوان سرقت نباشد، به حبس از شش ماه تا یك سال محكوم خواهد شد.
در خاتمه لازم به ذکر است که مطابق ماده ۶۶۰ قانون تعزیرات، هر کس بدون پرداخت حق انشعاب آب و فاضلاب و برق و گاز و تلفن مبادرت به استفاده غیرمجاز از آب و برق و تلفن و گاز و شبکه فاضلاب نماید، علاوه بر جبران خسارت وارده، به پرداخت جزای نقدی از یک تا دو برابر خسارت وارده محکوم خواهد شد. و در صورتی که مرتکب از مأمورین شرکتهای مذکور باشد، به حداکثر مجازات محکوم خواهد شد.