
به نقل از میزان جلسه هم اندیشی پایش پرونده زندانیان با حضور اعضای شورای قضایی در اداره کل زندانهای استان تهران برگزار شد.
مسعود ستایشی، قائم مقام رییس کل دادگستری تهران گفت: با راه اندازی دادسراهای الکترونیک و عدم اعزام زندانی به مراجع قضایی، در مرحله اول پروندهها سریعتر بررسی شده و در مرحله بعد امنیت زندان ها، ارتقاء پیدا کرده و در نهایت از صرف هزینه و زمان جلوگیری خواهد شد.
وی افزود: برنامه جامع فرآیند هوشمند اجرای احکام تدوین شده و به صورت پایلوت در تهران برای اجرای دستور ریاست قوه قضاییه و بهبود شرایط رسیدگی به پروندهها و پایش زندانیان اجرا میشود.
ستایشی تصریح کرد: بر اساس گزارشهای مستند، موضوع عفو و رسیدگی به درخواست مرخصی زندانیان به روز شده که این امر حاکی از زحمات شبانه روزی قضات و نیز همکاری مدیرکل زندانهای استان تهران، کارکنان قضایی و مددکاری مجموعه دارد و فضا و ساختمانهای مجهز در بازداشتگاه اوین، ندامتگاههای تهران بزرگ و زنان جهت شوراهای حل اختلاف، دفاتر قضایی و دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب احداث شده است.
وی ادامه داد: با اقدامات انجام شده، در حال حاضر تعداد زندانیانی که در تهران به پرداخت بدهی، ردمال یا جریمه کمتر از بیست میلیون تومان محکوم شده اند، انگشت شمار هستند و در این مسیر، مبلغ یک میلیارد و سیصد میلیون تومان نیز از طریق ادارات اوقاف و شهرکهای صنعتی برای آزادی زندانیان نیازمند اهدا شد که از طریق انجمن حمایت از زندانیان و اجراهای احکام به شکات پرداخت شد.
مدیرکل زندانهای استان تهران نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت خدمات قضایی گفت: در راستای اجرای بخشنامه قوه قضاییه و تأکیدات سازمان زندانها مبنی بر توسعه برنامههای کاهش جمعیت کیفری، از ابتدای شروع طرح پایش تاکنون، ۱۲ هزار و ۴۷۲ مورد درخواست زندانیان استان تهران، به مراجع قضایی ارسال شده و همچنین ۱۲۰۰ مجوز برای مددجویان قزلحصار و ۳۰۰ مجوز برای مددجویان تهران بزرگ جهت اشتغال در کارخانجات صادر شده است.
وی همچنین اظهار کرد: ۵۳۳ نفر در حال حاضر با پابند الکترونیکی آزاد شده یا در مرخصی به سر میبرند، برای یک هزار نفر از زندانیان نیز پیشنهاد استفاده از این امتیاز را داده ایم و آمادگی داریم به هر تعداد که مراجع قضایی حکم پابند صادر کنند، به سرعت در اختیارشان قرار دهیم.
حیات الغیب ادامه داد: طی مدت اخیر، ۴۹۹ مورد دادرسی الکترونیک انجام شده و امیدوار هستیم با همکاری مراجع قضایی سرعت بیشتری به خود گیرد.
وی همچنین گفت: خوشبختانه طی هفته گذشته با تلاش مراجع قضایی، معاون دادستان در امور زندان ها، مدیران زندان ها، روسای ادارات قضایی و مددکاران ۴۰۰ نفر به مرخصی پایان حبس اعزام شدند و این امر مرهون خدمات جهادگونه شبانه روزی و حتی ایام تعطیلات این افراد است.
در این نشست مسائل و مشکلات موجود در امر پایش دقیق زندانیان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نتایج آن به تصویب اعضای حاضر رسید.